Annonce

Annonce

Svar: Søvn - 10 mdr.


17. juni 2007

Kategori:
Alder:
10 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Sovevaner.

Kære Lærkes mor

Ja det er snart rigtig lang tid siden at jeg har hørt fra jer og som du selv skriver, så må jeg jo gå ud fra at intet nyt er godt nyt og det er rigtig dejligt:o)

Der er ingen tvivl om at Lærke gennemgår en rigtig stor udvikling i øjeblikket og har rigtig meget behov for at vide at I er der, for at hun er rolig. Jeg synes derfor det er vigtigt at I ikke overhører dette men gør, som I også gør, er hos hende, kærtegner og forsøger at gå lidt ud en gang imellem så hun også lærer sig at falde i søvn alene og således ikke begynder at forvente underholdning:o)


Måden I tackler det på lyder således omsorgsfuldt og helt rigtigt i forhold til at Lærke har behov for ekstra tryghed i øjeblikket.

Nogle gange kan man have held til at bruge en metode, hvor man er til stede, men ikke behøver sidde hos barnet. Dette anbefales ofte til de lidt ældre børn, men måske det virker for Lærke også. Ellers så tror jeg som sagt at det er en periode og derfor bare vigtigt at I giver hende trygheden, så hun på den måde lærer at hun roligt kan lægge sig til at sove.

Det I ellers kan gøre er at være til stede i hendes værelse, men ikke sidde direkte hos hende. Nogen anbefaler at man sætter sig med ryggen til barnet og dette er jeg ikke tilhænger af, det virker på mig meget afvisende. Men I kan gøre det at I f.eks. tager strygetøj eller lignende med op på værelset og står og stryger imens hun så ligger i sengen. I er optaget med noget monotont arbejde og kan så verbalt fortælle hende at hun skal lægge sig ned at putte, I er ...


Annonce

... lige i nærheden og at hun roligt kan lægge sig til at sove. På den måde kan hun måske lære sig at falde i søvn uden at I behøver sidde og holde ved hende og kærtegne og på den måde vil hun måske også lettere kunne acceptere at I forlader værelset.

Men som sagt er børn ofte lidt ældre inden jeg normalt anbefaler dette, så det må komme an på en prøve. Umiddelbart så lyder det kærligt og fint det I allerede gør og det er det der skal til - omsorg, kærtegn og tryghed.


Helens bog om børn og søvn
LÆS OGSÅ HELENS BESTSELLER: "Helens bog om børn og søvn" - sådan får du dit barn til at sove

Med hensyn til dagslurene, så tænker jeg at du måske skulle forsøge at have den ene lur i barnevognen og så den næste sammen med dig. Netop fordi hun er så tryghedssøgende, så vil det være rart for hende at putte med mor og det er sandsynligvis også derfor hun sover bedre der. Samtidig tænker jeg at det også er godt for dig at få en lille lur, hvis du nogle dage har mulighed for det:o)

Turen i barnevognen kan du gøre sådan at du starter med at køre hende, når hun er vågen. Altså på det tidspunkt hvor hun skal sove, men hvor hun ikke rigtigt vil. Lad hende sidde i vognen og kigge ud, få stimulation og oplevelser, mærke vinden i ansigtet osv. og når du så fornemmer at hun er putteklar, så lægger du hende ned. Du kan evt. gøre det at du starter med at have hende halvt liggende/halvt siddende, hvis I har et lille ryglæn i barnevognen og så når hun er rigtig putteklar så lægger du hende helt ned. At gøre det sådan kan faktisk nogle gange gøre at de sover et lidt længere stræk.

Håber at ovenstående hjælper jer lidt videre. Rigtig meget held og lykke fortsat:o)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerske



Annoncer

Sponsorerede artikler

Gråd går lige i hjertet – og helt ind i nervesystemet

Alle forældre kender det. Den hjerteskærende babygråd, der ikke bare larmer i ørene, men også føles fysisk i hele kroppen. Gråd er babyers eneste måde at kommunikere på, og et par timers gråd om dagen er helt normalt. Men det gør det ikke nemmere at stå i. Især ikke, når man har prøvet alt – ...

Læs mere her



Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om sovevaner:

2. juli 2025 | Sovevaner | 4 mdr.

Søvn og barnevogn

Hej Helen, Jeg har en dejlig dreng på 4,5 måned. Han er en stor dreng på 9,9...

Læs hele brevet og Helens svar


4. juni 2025 | Sovevaner | 4 år, 2 mdr.

Lange putninger + sover uroligt i mor og fars seng

Hej Helen Tak for dine tidligere svar på vores henvendelser. Dem er vi meget...

Læs hele brevet og Helens svar


23. maj 2025 | Sovevaner | 15 mdr.

Problemer med rytme og dagslure

Kære Helen Vores søn på snart 16 mdr er landet i en meget dårlig søvnrytme....

Læs hele brevet og Helens svar


21. maj 2025 | Sovevaner | 13 mdr.

Hjælp til putning - 13 mdr.

Kære Helen Vores lille dreng er nu blevet 13 måneder og vågner kun 0-2 gange...

Læs hele brevet og Helens svar


16. maj 2025 | Sovevaner | 10 mdr.

Lure i dagplejen

Hej Helen, Min søde datter er startet i dagpleje her d 1 maj. Indkøringen er...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Savl

Alle babyer savler, men nogen savler meget og andre lidt.

Spædbørn og småbørn savler ofte meget, de danner mere mundvand end vi voksne gør og putter ofte også fingrene i munden. Der sker også nogle enzymændringer i barnets spyt, som gør at barnet kan savle mere i perioder. Og i perioder, hvor barnet f.eks. får tænder, vil det ofte også savle mere.

I de periode hvor barnet savler meget kan det være en god idé at bruge en savlesmæk. Til små børn er en blød af frotté...

Læs mere i Babylex

Omega-3 til gravide

Omega-3 fedtsyrer er sunde fedtsyrer, som især findes i fede fisk.

Omega-3 er meget vigtigt for udviklingen af fosterets og spædbarnets nervesystem og hjerne, synssansen og de kognitive færdigheder (indlæringsevne og hukommelse).

Derudover viser undersøgelser at Omega-3 har betydning for om graviditeten opnår normal længde og om barnet har en normal fødselsvægt.

Hvis du spiser 200-300 g. fisk om ugen, så er fedtsyrerne altid tilgængelige for dit...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om gråd og trøst, som er en guldgrube af information til desperate forældre.

Det siger medlemmerne ...

Hej Helen..

Jeg er så glad for du ikke er længere end et tryk på powerknappen væk... tak for din brevkasse!!

Jeg har virkelig brug for dine råd og viden.

Hilsen
Thilde, mor til Louie 7 måneder


Annonce