Svar: Rytme - 4 mdr.
Hej med dig
Hvor er det dejligt at høre at det går godt med skemaden - det betyder altså at din datter nu er i stand til at holde maden i sig og ikke har kastet noget af det op?
Du skal naturligvis være opmærksom på om det kan være skemaden som giver hende mavekneb og gør at hun græder så ulykkeligt om aftenen, det kan dog også sagtens være hendes alder. Hvis hun er en meget opmærksom lille pige som følger godt med i verden omkring sig, så vil det ofte være sådan at hun i løbet af dagen får alt for mange stimuli og derfor er overtræt om aftenen. Det ses ofte hos børn omkring 4 måneders alderen.
Det kan nogle gange hjælpe at lægge sig ned med hende. Gå i soveværelset, træk gardinerne for, sørg for at der er frisk luft og lidt køligt i rummet og læg dig så ned og am hende liggende. Det kan hjælpe hende til at koble helt af og ...
... slappe af i hele kroppen og kan give lidt ro på.
Hun kan naturligvis mærke at far ikke er der, men især mærke det, hvis det påvirker dig. Hun bruger dig som et spejl og hvis du er lidt utryg ved at være alene om aftenen og natten, så fornemmer hun det meget tydeligt og så reagerer hun med gråd - hendes måde at vise at så er hun også utryg.
Det lyder helt okay og som en naturlig og alderssvarende reaktion din datter har. Jeg synes ikke du skal give din datter for meget skemad, du må gerne give hende ½ dl. af gangen og når det fortsat går fint, så kan du omkring 5 måneders alderen begynde med lidt grøntsagsmos. Det kan hun så få om aftenen. Det er bedre at give hende ½ dl. 2 gange dagligt så hendes mave kan følge med end det er at give hende større mængder og du så risikerer at det hele kommer retur.
Rigtig meget held og lykke fortsat:o)
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Gør pusletid til hyggetid - med naturlig pleje fra Olívy
En ren ble er det primære formål, når ens baby bliver lagt til rette på puslepladsen. Men faktisk er pusletiden meget mere end blot en praktisk opgave. Det er en unik mulighed for at styrke båndet til dit barn, stimulere sanserne og skabe tryghed. En god pusleoplevelse handler ikke kun om ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om kost og ernÆring:
18. marts 2025 | Kost og ernæring | 9 mdr.
Kære Helen. Mange tak for dit fine svar angående vores søns søvn. Rom blev...
12. marts 2025 | Kost og ernæring | 6 mdr.
Hej Helen. Jeg har en dreng på 6 måneder, som er kommet godt i gang med...
8. marts 2025 | Kost og ernæring | 11 mdr.
Min søn på 11 måneder spiser ikke
Kære Helen, Jeg håber virkelig, du kan hjælpe mig, for jeg er en meget...
7. februar 2025 | Kost og ernæring | 5 mdr.
Hej Helen Min dreng bliver 6 måneder den 18 februar, og har fået skemad i...
4. februar 2025 | Kost og ernæring | 19 mdr.
Hej Helen Så er jeg tilbage igen med min evigt tænkende mor hjerne. ...
Viden om børn:
Navn - navngivning
Alle børn skal have et navn - mindst et fornavn og et efternavn. Og dit barn skal have sit navn, før det fylder 6 måneder. I kan give jeres barn et navn på to måder: Enten ved dåb i folkekirken eller ved at ansøge om navngivning via Borger.dk.
Der er i princippet ikke nogen begrænsninger på antallet af fornavne, som du må kalde dit barn. Men der er regler for, hvilke navne du kan give dit barn. Som hovedregel må du ikke vælge et navn, der kan være til ulempe for dit barn.
Håndudmalkning
Hvis man har brug for at malke mælk ud til sit barn, så kan man gøre det med håndudmalkning. Når man bruger sine hænder, skal man være ekstra opmærksom på hygiejnen - men ellers er håndudmalkning normalt den mest skånsomme form for udmalkning af brystet.
- Begynd med at vaske dine hænder og find en ren skål, som mælken kan løbe ned i.
- Tag evt. et varmt bad eller læg et varmt omslag på brystet.
- Læn dig forover, massér brystet blidt ned mod...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.