Annonce

Annonce

Brev:

Vågner om natten og skal have sutten


28. maj 2007

Kategori:
Alder:
10 mdr.

Vågner om natten og skal have sutten

Hej Helen

Jeg håber, at du kan hjælpe os, for vi er ret forvirrede.
Vores søn Villum er 10 måneder gammel. Hans far passer ham herhjemme. Vores problem med ham er søvnvanerne i løbet af natten:

Han sover ca. klokken 20 og er nem at putte. Han får nattøj på og en flaske vælling, hvorefter han falder i søvn i sin seng med sin sut (!). Han elsker sin sut, og det er jo nok vanebetinget, at han vågner om natten. For det meste vågner han 2 gange i løbet af natten, fordi han har tabt sutten. Vi giver ham sutten og så falder han i søvn igen. Nogle nætter sover han desværre dårligere og vi må op flere gange og af og til kan det tage op til 45 minutter at få ham til at falde i søvn igen.

Nu skal Villums far tilbage på arbejdet og det bliver svært for os, hvis vi skal op om natten. Sætter vi for høje krav? Skal man bare leve med, at et barn på den alder vågner min. 2 gange om natten?

Fordi han vågner for at få sutten, prøver vi nu at vænne ham af med at bruge sutten om natten. Vi giver ham den stadig om dagen.

Er det overhovedet det rigtige at gøre, nu hvor han er så glad for den sut? Jeg er så meget i tvivl. Når jeg læser dine svar, så råder du aldrig til, at man ...


Annonce

... holder op med at bruge sut. Mere, at man binder noget i, så barnet selv kan finde den.

Vi bruger Pantleys nænsomme sov selv metode fra ”sov igennem uden gråd”-bogen, hvor vi fjerner sutten, når Villum næsten er faldet i søvn. Vi kan ikke fjerne den før, for så bliver han rigtig sur og ked af det og kører helt op. Men registrerer han overhovedet, at han kan falde i søvn uden sut, når vi fjerner den så sent? Gør vi det overhovedet rigtigt?

Mht. mad, så får han 4 måltider om dagen og så vællingen før han skal sove. I forhold til dine anbefalinger er det måske lidt i underkanten, eller hvad? Men jeg tror ikke, at han vågner pga. sult. Jeg tror mere, at det er fordi han er blevet vænnet til, at vi giver ham sutten.

Om dagen sover Villum 1½ time om formiddagen og 1 time om eftermiddagen. Det varierer dog en del. Indtil for 3 måneder siden, hvor vi tog på 1 måneds rejse til New Zealand, sov han ofte 4 timer fordelt på to gange i løbet af dagen. Er det normalt, at det ændrer sig så meget fra 7 til 10 måneder eller er det fordi vi ødelagde hans rytme ved rejsen?

Tak for dine svar; det er virkelig godt at få lidt assistance i det at være forælder.

Mange hilsner fra Anette

Læs Helens svar »



Annoncer

Sponsorerede artikler

Pas godt på babynumsen i sommervarmen

Varme sommerdage er dejlige, men de kan hurtigt genere de små babynumser. Varme, fugt og friktion er desværre en sikker opskrift på en rød og irriteret hud under bleen.

For at bevare en normal og sund hud i bleområdet, er det vigtigt at tænke daglig forebyggelse ved bleskift. ...

Læs mere her



Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

7. juli 2025 | Sovevaner | 10 mdr.

Søvn - terroristen

Kære Helen. Vi har haft - og har fortsat store udfordringer med vores...

Læs hele brevet og Helens svar


16. maj 2025 | Sovevaner | 10 mdr.

Lure i dagplejen

Hej Helen, Min søde datter er startet i dagpleje her d 1 maj. Indkøringen er...

Læs hele brevet og Helens svar


14. maj 2025 | Sovevaner | 10 mdr.

Svær søvnmangel pga mange opvågninger

Kære Helen Min datter er netop blevet 10 måneder og jeg skriver til dig for...

Læs hele brevet og Helens svar


7. maj 2025 | Udvikling | 9 mdr.

Har vi sprunget seperationsangsten over?

Kære Helen. Kort efter fødslen blev vores datter lagt hos far for at få...

Læs hele brevet og Helens svar


29. april 2025 | Diverse | 10 mdr.

Indkøring af hjemmepasser

Kære Helen. Tak for dit sidste svar angående mad. Jeg synes, at det går...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Vestibulærsans

Der er 3 sanser, som er fundamentet for barnets motoriske udvikling, og som er helt centrale for barnets evne til at bearbejde og bruge sine sanser og de sanseindtryk, som barnet møder i hverdagen: Det er vestibulærsansen, taktilsansen og den proprioceptive sans.

Vestibulærsansen registrerer hovedets bevægelser i forhold til tyngekraften, og den hjælper os med at finde ud af, hvad der er op og ned, når vi bevæger os. Dette sker via receptorer, som er beliggende i det indre øre....

Læs mere i Babylex

Fladt baghoved

Da små børns kranieknogler er bløde og ikke helt sammenvoksede, kan de tage facon efter, hvordan barnet lejres. Det kan give barnet en flad eller skæv hovedfacon, - dette kaldes lejringsbetinget skævhed af kraniet.

Sundhedsstyrelsen anbefaler, at børn altid lejres på ryggen, når de skal sove, fordi dette mindsker risikoen for vuggedød. Du skal være opmærksom på, at barnet ikke ligger med hovedet til den samme side, hver gang det sover, da dette kan medføre, at barnet får en skæv...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om børn og mad. Bogen er propfyldt med tips, opskrifter og praktiske dagsplaner!

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Tusind tak for en god brevkasse. Den har i mange sammenhænge givet mig brugbare svar på de spørgsmål, der dukker op for en førstegangsmor.

De bedste hilsener
Den forvirrede førstegangsmor


Annonce