Annonce

Annonce

Svar: Bange for dyr


28. maj 2007

Kategori:
Alder:
18 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Udvikling.

Kære dyreglade mor

Jeres datter er kun 1½ år og således lidt forud for sin tid:o) De fleste børn er omkring 2 år når de sådan rigtigt begynder at blive bange for dyr. Børn under 2 år er dog ofte bange for pludseligt opståede ting, for høje lyde osv. og måske er det en blanding af disse ting, som ses hos jeres datter. Det er altså helt naturligt at hun viser frygt for disse ting.

Børn som vokser op med et kæledyr vil som regel have mindre frygt for disse ting end børn som ikke er vant til at være sammen med dyr.

I skal skelne lidt imellem om jeres datter er angst eller om hun frygter. Hvis hun er angst, så er der mange ubehagelige følelser involveret i mødet med et dyr, hun kan blive helt panisk, skrige vildt, ville væk, græde osv. Hvorimod hvis hun frygter det, så er det mere at hun dirrer, holder øje med det, kigger på dig og forsikrer sig om at det er okay, accepterer på afstand osv. Altså lidt mere en tilbageholdenhed men hvor hun godt kan ...


Annonce

... vises vejen og lærer at det er okay.

Jeg synes det er udmærket at tage hende med i zoo en gang imellem, det kan også være fint at gå ind i en dyreforretning og kigge på dyrene der. Det er jo ikke helt så store dyr og samtidig er det måske ikke så voldsomt.


Helens bog til far
LÆS OGSÅ: "Helens bog til far" - vær far med tillid, nærvær og respekt.

I skal naturligvis aflæse hende så godt som muligt og ikke på nogen måde tvinge hende til at holde eller røre og hvis hun vil ud derfra igen, så gå. Lad være med at sammenligne hende med andre børn ikke noget med at sige "prøv at se den anden lille pige" - vis hende at I accepterer hende som hun er og at det er okay at trække sig, men hjælp hende også ved at tage hende ved hånden og guide hende, tale med hende om hvad det er for et dyr, hvad det spiser, vis hende hvordan I rører ved dyret osv. I takt med at hun ser I gøre tingene og fornemmer at I er afslappede så vil hun også blive det. Hun bruger jer som et spejl.

Håber mine tanker hjælper jer lidt videre. Rigtig meget held og lykke fortsat:o)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerske



Annoncer

Sponsorerede artikler

Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?

Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...

Læs mere her



Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om udvikling:

7. maj 2025 | Udvikling | 9 mdr.

Har vi sprunget seperationsangsten over?

Kære Helen. Kort efter fødslen blev vores datter lagt hos far for at få...

Læs hele brevet og Helens svar


25. april 2025 | Udvikling | 5 år, 6 mdr.

Skole parathed

Hej Helen. Jeg har en pige der skal starte i skole i år. Hun er født i...

Læs hele brevet og Helens svar


3. april 2025 | Udvikling | 4 år, 5 mdr.

Social angst og skoleudsættelse

Kære Helen. Vi er altid meget glade for dine svar. Der er lidt tid til mit...

Læs hele brevet og Helens svar


23. marts 2025 | Udvikling | 10 mdr.

Start i dagpleje - reaktion

Hej Helen Vores dreng, som nu er blevet 10 måneder, er startet i dagpleje....

Læs hele brevet og Helens svar


17. februar 2025 | Udvikling | 11 mdr.

Dagplejestart - 11 mdr.

Hej Helen Vores dreng på knap 1 år startede i dagpleje 6. januar, så han har...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Tommelfinger - sutte på

Allerede mens barnet ligger i mors mave under graviditeten, øver det sig i at sutte på finger. Derfor ser man ofte, at nyfødte og småbørn ligger og sutter på deres fingre - det har de også gjort inde i maven.

At sutte på tommelfinger har akkurat samme beroligende effekt som al anden sutten hos spædbørn. Suttebehovet er naturligt og må ikke undertrykkes, da det giver barnet en form for tryghed. Det er dog stadig vigtigt, at barnet får den tryghed og opmærksomhed, som det har...

Læs mere i Babylex

Tun og børn

Har du børn mellem 0 og 14 år, er det vigtigt, at du serverer masser af forskellig fisk for dem – men nye beregninger viser, at børn under 3 år bør få andre typer fisk end tunbøffer og udskæringer fra andre store rovfisk samt dåsetun.

Problemet med tunbøffer og andre store rovfisk er, at selv ved indtag af en lille mængde, kan barnet få kviksølv i en mængde, der kan skade barnets udvikling.

Alle børn op til 14-års alderen bør styre uden om tunbøffer og andre...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce


Det siger medlemmerne ...

Hej Helen,

Dette er mit første brev til dig - men mærkeligt nok, så har det ikke været muligt for mig at finde svaret i hverken bøger eller ved søgning på nettet, så jeg håber, at du kan gøre mig klogere.

På forhånd tak, Emilies mor


Annonce