Brev:
Mælk om natten? - 9 mdr.
Kære Helen
Atter engang tak for alle dine gode svar! Godt du er her!
Her går det godt - Jens har som nævnt taget mors tur ud på arbejdsmarkedet med ophøjet ro og er glad for at være hjemme med far. Jeg elsker mit arbejde for de mange fridage!!!!
Nuvel, der spises og soves ret fint. Vi bøvler med eftermiddagsluren ca hveranden dag - og har konstateret, at det eneste der tilsyneladende virker er at sove max 45 minutter til formiddag OG have bevæget sig en hel masse inden eftermiddag .... og hvis naboerne så ellers gider lade være med at råbe i haven.... hehe ;)
Vi har dog et spørgsmål: Hvornår skal vi være hårde og brutale omkring nat-mælk. Jens sover som en sten fra kl. 20 og står som oftest først op efter 6.30 - nogle dage sover han helt til kl. knap-8 ;) Han er vist b-menneske som os andre .... sagde de håbefulde forældre, der vitterligt ikke er gode til meget tidlige morgener og heller ikke har dem (endnu ;)).
I ret lang tid har vi givet mælk ved 4-5 tiden og det har fungeret fint. Men nu er der ved at ske ting og sager - Jens har sovet helt igennem nogle ...
... enkelte gange, MEN nu er han begyndt at synes, at han ind imellem skal vågne omkring kl 2 og have sin flaske. Hvis man er hurtig med sutten, kan man få ham til at sove videre, men som oftest er der død, krig og ødelæggelse, hvis ikke vi kommer med flasken. Han napper ca. 70 ml og falder derpå straks i søvn og sover til næste morgen.
Det er som sådan ikke noget problem - jeg mener, det er jo en hurtig forestilling. Men er det ikke lidt galt, at vi skal til at give ham mælk på det tidspunkt, når han fylder 9 måneder i næste uge? Jeg tænker på, om vi ender i en dum vane.
Det skal siges, at han de sidste par aftener har nægtet at tage sin aften-flaske og har fået vælling af kop/brød/frugt eller hvad han nu gad. Han er lidt træt af det der før-nat-måltid pludselig - har du nogen gode forslag? Vi skal jo gerne have fyldt ham til natten ;)
Han er en stor en og spiser godt:
havregrød til morgen, bolle til formiddag, rugbrød + grønt + frikadelle etc til frokost + frugt og bolle efer frokost + tykmælk med frugt til eftermiddag og vores mad til aftensmad.
Kærlig hilsen
Mor K
Annoncer
Sponsorerede artikler
Gråd går lige i hjertet – og helt ind i nervesystemet
Alle forældre kender det. Den hjerteskærende babygråd, der ikke bare larmer i ørene, men også føles fysisk i hele kroppen. Gråd er babyers eneste måde at kommunikere på, og et par timers gråd om dagen er helt normalt. Men det gør det ikke nemmere at stå i. Især ikke, når man har prøvet alt – ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
14. juli 2025 | Udvikling | 9 mdr.
Kære Helen Jeg er lidt bange for at jeg har skadet min søns og min relation...
7. juli 2025 | Sovevaner | 10 mdr.
Kære Helen. Vi har haft - og har fortsat store udfordringer med vores...
2. juli 2025 | Diverse | 7 mdr.
Hej Helen Her kommer så spørgsmål nummer 2: Hvordan er det med...
2. juli 2025 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Hej Helen Tak for din brevkasse :) Jeg har to spørgsmål i dag, men sender...
16. maj 2025 | Sovevaner | 10 mdr.
Hej Helen, Min søde datter er startet i dagpleje her d 1 maj. Indkøringen er...
Viden om børn:
Angst hos børn
Børn vil i løbet af deres liv have perioder, hvor de er bange for forskellige ting. Man kan skelne lidt imellem frygt og angst. Barnet kan f.eks. blive bange for en stor hund der står og gør - her er der tale om frygt, og det kan være hensigtsmæssigt, fordi det er med til at holde barnet fra en situation, som måske kan være farlig.
Angst ligger lidt dybere og det kan f.eks. være når barnet ikke kan falde i søvn på grund af f.eks. tordenvejr. Når barnet oplever angst, så oplever...
Apgar score
Dette er betegnelsen for en undersøgelse som jordemoderen laver af barnet lige efter fødslen. Apgar Score blev udviklet i 1952 af Virginia Apgar og den bruges til at vurdere, hvordan barnet har det, lige når det er blevet født.
Jordemoderen har 5 ting hun ser på:
1. Hun ser på barnets reflekser,- reagerer barnet på forskellige stimuli, griber barnet, søger barnet osv.
2. Hun mærker barnets puls, for at se på hvor hurtigt barnets hjerte slår og om...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.
Det siger medlemmerne ...
Hej Helen.
Jeg er meget imponeret over din indsats og dit engagement på netsundhedsplejerske.dk. Du formår at være omsorgsfuld og nærværende på skrift og du er utrolig tålmodig i dine svar til alle slags bekymrede mødre. Du udviser stor viden, erfaring og faglighed samtidig med, du respekterer den enkelte familie og moderens unikke viden om eget barn.
Dine fremragende svar bærer tydeligt præg af dit anerkendende børnesyn med fokus på det lille, kompetente barn. Jeg har haft stor glæde af dine mange svar. Tak for hjælpen!
Venlig Hilsen Mira
P.S. Tak for bogen "Du bliver en skøn mor". Jeg føler mig som en skøn mor når jeg læser i den...!