Svar: Hvornår skal de sove?
Kære Helle
Det lyder som om at dine børn ikke hører til dem der sover allermest og umiddelbart tænker jeg at den plan du har skitseret måske kommer til at passe meget godt.
Når børnene begynder at komme i dagpleje, så vi de naturligt blive mere trætte af hele den omvæltning det er. De vil derfor højst sandsynligt i starten fortsat have behov for deres formiddagslur og hvis du så kan hente dem lidt tidligere, så går de sandsynligvis omkuld på vejen hjem.
Du skriver at børnene først skal passes når de er omkring 1 år og jeg tænker i den forbindelse at de fleste børn netop mellem 12-18 måneder begynder at kunne nøjes med en lur i løbet af dagen. Det er derfor uhensigtsmæssigt at begynde at ændre på deres lure nu, da det så kolliderer med deres søvnbehov, når de er blevet et år.
Det er rigtigt at de fleste børn ...
... omkring 9 måneders alderen trives rigtig godt med en lille lur på 45 minutter til 1 time om formiddagen og så sover de igen en lur over middag. Men dine børn og I trives jo rigtig godt med den rutine I har nu og at starte med to lure formiddag og middag nu mod at de så, når de er startet skal til kun at sove en gang synes jeg er fjollet.
Jeg tænker derfor at den plan I har nu sandsynligvis vil komme til at fungere rigtig godt i forhold til dagplejen. I starten vil det være kanon at blive puttet kl. 10 og så sove sen eftermiddag som nu, netop på grund af de nye indtryk, men på sigt vil de kunne blive puttet lidt senere og på den måde overgå til at sove en lidt længere middagslur og dermed også springe den sene eftermiddagslur over.
Så det var mine tanker, håber det hjælper jer lidt videre. Rigtig meget held og lykke:o)
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Pas godt på babynumsen i sommervarmen
Varme sommerdage er dejlige, men de kan hurtigt genere de små babynumser. Varme, fugt og friktion er desværre en sikker opskrift på en rød og irriteret hud under bleen.
For at bevare en normal og sund hud i bleområdet, er det vigtigt at tænke daglig forebyggelse ved bleskift. ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om sovevaner:
26. juli 2025 | Sovevaner | 5 mdr.
Kære Helen Jeg er førstegangsforælder og mor til en dejlig dreng på fem...
7. juli 2025 | Sovevaner | 10 mdr.
Kære Helen. Vi har haft - og har fortsat store udfordringer med vores...
7. juli 2025 | Sovevaner | 4 mdr.
Hej Helen, Tak for besvarelsen på sidste brev. Det, som du har foreslået i...
2. juli 2025 | Sovevaner | 4 mdr.
Hej Helen, Jeg har en dejlig dreng på 4,5 måned. Han er en stor dreng på 9,9...
4. juni 2025 | Sovevaner | 4 år, 2 mdr.
Lange putninger + sover uroligt i mor og fars seng
Hej Helen Tak for dine tidligere svar på vores henvendelser. Dem er vi meget...
Viden om børn:
Fennikel, Fennikelte og børn
Fra 6 mdr´s alderen må dit barn få stort set alle slags grøntsager. Du bør dog være opmærksom på bl.a. fennikel, som indeholder nitrat, og som derfor ikke bør udgøre mere end 1/10 af portionen. Alternativt bør det kun gives med 14 dages mellemrum.
Nitrat omdannes let til nitrit. Nitrit i stor mængde giver opkastninger og blåfavning af huden, fordi det reagerer med blodets hæmoglobin, så det ikke kan binde sig og transportere ilt rundt i kroppen.
Det anbefales...
Navn - navngivning
Alle børn skal have et navn - mindst et fornavn og et efternavn. Og dit barn skal have sit navn, før det fylder 6 måneder. I kan give jeres barn et navn på to måder: Enten ved dåb i folkekirken eller ved at ansøge om navngivning via Borger.dk.
Der er i princippet ikke nogen begrænsninger på antallet af fornavne, som du må kalde dit barn. Men der er regler for, hvilke navne du kan give dit barn. Som hovedregel må du ikke vælge et navn, der kan være til ulempe for dit barn.
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.