Brev:
Hvornår skal de sove?
Hej Helen
Mine tvillinger på 9 mdr. sover kun ca. 9 timer om natten, af og til kun 8. For at undgå at det bliver morgen midt om natten, trækker vi dem så længe som muligt om aftenen. Dvs. at de først kommer i seng kl. 21/21.30, når de viser tegn på træthed. For at få det til at hænge sammen får de deres formiddags- og middagslur forholdsvis sent, og nu er jeg kommet til at tænke på, om det bliver et problem, når de begynder i dagpleje.
Af dine tidligere svar både til mig og andre kan jeg se, at du tit anbefaler middagsluren mellem frokost og eftermiddagsmad. Derfor kan jeg forestille mig at det også er det, der vil fungere bedst i dagplejen.
I øjeblikket står de typisk op kl. 6.00 og så får de en lur fra 10.00-12.00 og igen fra 16.00-17.15. Dette passer fint med at vi spiser aftensmad lidt sent af hensyn til min mands arbejde. Desuden skal jeg begynde på nedsat tid, så jeg kan hente dem ca. 14.45 og så kan de vente med den sidste lur til vi er ...
... kommet hjem.
Det hører med til historien, at der i den første måned i dagplejen vil være fem børn, og for at få tvillingerne i samme dagpleje kan de først begynde to uger efter at min orlov er slut. Heldigvis får vi hjælp at bedstemødrene, men alligevel kan starten i dagpleje nok blive lidt barsk. Derfor vil jeg gerne forsøge at tilpasse deres søvn på forhånd, så det ikke skal være en omvæltning også.
De begynder i dagpleje når de er 1 år, så der er god tid, og meget kan jo ændre sig inden, men det har været en lang kamp at få dem til at sove til kl. 6 i stedet for kl. 4/5, så jeg vil gerne være ude i god tid. Det er ikke sult der er grunden til at de sover så kort om natten, for de får meget mad sidst på dagen, og de er ikke voldsomt sultne, når de står op.
Er der noget vi kan gøre anderledes, så vores hverdag bliver lidt mere "normal"? Jeg er bange for at nattesøvnen ryger, hvis jeg begynder at eksperimentere for meget.
Mange hilsner
Helle
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
14. juli 2025 | Udvikling | 9 mdr.
Kære Helen Jeg er lidt bange for at jeg har skadet min søns og min relation...
7. juli 2025 | Sovevaner | 10 mdr.
Kære Helen. Vi har haft - og har fortsat store udfordringer med vores...
2. juli 2025 | Diverse | 7 mdr.
Hej Helen Her kommer så spørgsmål nummer 2: Hvordan er det med...
2. juli 2025 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Hej Helen Tak for din brevkasse :) Jeg har to spørgsmål i dag, men sender...
16. maj 2025 | Sovevaner | 10 mdr.
Hej Helen, Min søde datter er startet i dagpleje her d 1 maj. Indkøringen er...
Viden om børn:
Naturlægemidler - børn
Naturlægemidler er en særlig gruppe lægemidler, der ofte indeholder tørrede planter, plantedele, eller udtræk af planter.
Naturlægemidler er frihandelslægemidler, hvilket betyder, at de ikke behøver blive solgt på et apotek. Læge og apotek behøver således ikke at være involveret i behandlingen, og derfor kan naturlægemidler kun godkendes til behandling af "lettere sygdomme".
Naturlægemidler anbefales ikke til børn under 2 år uden lægens anvisning....
Bæresele
En bæresele giver barn og forældre mulighed for at være tæt sammen, hvilket er ideelt især de første måneder, hvor barnet har brug for tæt kontakt og man også gerne vil have hænderne fri til at lave praktiske ting en gang imellem.
I starten bruges selen kun kortvarigt. Et barn har brug for afveksling, nogle gange vil det have ro og være i fred, andre gange har det behov for varme og nær kropskontakt.
Indtil barnet kan holde hovedet selv, er det vigtigt, at...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.