Brev:
Spise selv 9 mdr og andet
Hej Helen
Så har jeg fået samlet lidt spørgsmål igen, blandt andet om spise selv, søvn, udslæt.
Min dreng er nu de 9 mdr og han spiser overordnet rigtig fint - vokser og trives og er i det hele taget en glad, nysgerrig fyr, der bare drøner derudaf.
Til frokost har jeg droppet mosen helt og giver ham udelukkende rugbrødshapser + andre hapser. Det går rigtig fint med det, men følte han spiste mere da han fik grød, men hans system arbejder måske anderledes med hapserne end grøden?
Det der med at spise selv, det mestre han/vi ikke helt endnu. Jeg lægger hapserne foran ham en af gangen, og han tager dem dem og putter dem selv fint i munden. Men jeg kan ikke bare stillet hele tallerkenen foran ham, så tager han simpelthen og kyler det hele afsted og det samme er gældende med skemad - "skal" de selv kunne mestre skespisning i den alder - kan simpelthen ikke huske det? Så er vi ihvertfald ikke helt med der :-)
Udslæt - ofte får han udslæt omkring munden/ansigtet, ...
... efter at have spist. Han har ellers ikke andet eksem eller allergi og hans bror og os har heller ikke noget. Hvad kan det være?...Forsvinder af sig selv igen, men ofte ikke lige med det samme...
Søvn - har skrevet til dig før angående mange opvågninger om natten, og syntes stadig det er nogle hårde nætter med mange gange oppe og gi sut eller vende ham - mest vende ham, sover fint uden sutten.
En nat tog jeg tid - og det var 1 gang i timen!!!! Han kan umuligt være sulten - spiser virkelig godt hele dagen igennem. Træt nok?...Han kravler, står, går langs ting og er OVERALT - oplever en del, men ikke for meget...ingen ændringer i hverdagen - ingen nye tænder der er dukket op....Nogen af gangene er det mig der springer lidt for hurtigt op, for at foregribe en rigtig opvågning...Hjælp det er hårdt. Det er ikke mange uafbrudte nætter vi har. Derudover vågner han vanvittig tidligt - imorges kl. 5!
Nå, det var vist det...Glæder mig til at høre fra dig.
Med venlig hilsen
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
14. juli 2025 | Udvikling | 9 mdr.
Kære Helen Jeg er lidt bange for at jeg har skadet min søns og min relation...
7. juli 2025 | Sovevaner | 10 mdr.
Kære Helen. Vi har haft - og har fortsat store udfordringer med vores...
2. juli 2025 | Diverse | 7 mdr.
Hej Helen Her kommer så spørgsmål nummer 2: Hvordan er det med...
2. juli 2025 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Hej Helen Tak for din brevkasse :) Jeg har to spørgsmål i dag, men sender...
16. maj 2025 | Sovevaner | 10 mdr.
Hej Helen, Min søde datter er startet i dagpleje her d 1 maj. Indkøringen er...
Viden om børn:
Diarré
Det er normalt at et barn der kun får brystmælk at have tynd afføring. Men hvis barnet ikke bliver ammet mere og pludselig får vandtynd afføring, skal du være opmærksom.
Diarré kan være tegn på infektion forskellige steder i kroppen og det kan derfor være en god idé at måle barnets temperatur. Du skal være opmærksom på at barnet skal have ekstra væske og hvis diarréen ikke forsvinder hurtigt igen skal du søge læge. Hvis barnet virker sløvt eller der er blod eller slim i...
Efterveer
Efter fødslen skal livmoderen trække sig sammen til normal størrelse igen, - disse sammentrækninger kalder man efterveer. Jo flere børn man har født, jo mere vil livmoderen skulle trække sig sammen, og jo værre er efterveerne ofte.
Efterveer mærkes ofte under amning. Når barnet dier ved brystet, produceres hormonet oxytocin, der får livmoderen til at trække sig sammen og i dagene efter fødslen vil livmoderen gradvist blive mindre - lige efter fødslen går livmoderen ofte til...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.