Brev:
Vågner tidligere om natten
Hej Helen
Håber du igen kan komme med et godt råd som så mange gange før :-)
Min datter er nu knap 8 måneder, og har i det sidste lange stykke tid vågnet ved 5-6 tiden og fået mad, en flaske på 150-200 ml. Vi har derfor talt om at prøve at begynde at vænne hende fra denne, da hun ikke var specielt sulten til morgenmaden pga. denne tidlige morgenflaske.
Men her i løbet af den sidste uges tid er hun nu begyndt at vågne kl. 3 eller 4 og vil have flasken. Hun drikker 100-150 ml (vi har efter råd fra egen sundhedsplejerske skåret den ned fra 200 til 150) og falder i søvn igen. Hun står op mellem 6.30 og 7 og spiser morgenmad mellem 7.30 og 8. Vi har prøvet at tilbyde hende maden før, men det vil hun absolut ikke. Hun skal åbenbart lige lege lidt før hun bliver sulten.
Mit spørgsmål er nu dels hvorfor mon hun pludselig er begyndt at vågne tidligere, og om vi mon skal vente lidt længere med at prøve at vænne hende fra den tidlige morgenflaske (som jo er blevet natflaske ...
... igen når hun spiser den kl. 3)?
Det skal siges at hun for nogle uger siden flere gange sov uafbrudt til kl. 6.30-7 (hun kommer i seng 19.15-19.30), så det undrer os at hun lige pludselig har ændret vane. Kan det have noget at gøre med at hun er begyndt at kravle nu og bevæger sig rundt i huset med lynets hast i alle sine vågne timer? (Sådan virker det i hvert fald) Hun har altid haft fart på, men der er virkelig ekstra gang i hende nu.
Samtidig har vi også oplevet en 3-4 gange at hun kaster op ca. 20 minutter efter aftensmaden, når vi skal til at give hende bad, og vi forstår ikke helt hvorfor. Jeg har dog læst at du skriver at børn godt kan kaste op hvis de tumler rundt med for meget mad i maven, så måske kan det være det? Men det gør jo også at hun så ikke har mad i maven fordi hun har kastet sin aftensmad op, så vi har ikke meget lyst til at nægte hende mad om natten efter sådan en tur.
Så vi er lidt forvirrede her, hvad synes du vi skal gøre?
Mange hilsner Anne
Annoncer
Sponsorerede artikler
Gråd går lige i hjertet – og helt ind i nervesystemet
Alle forældre kender det. Den hjerteskærende babygråd, der ikke bare larmer i ørene, men også føles fysisk i hele kroppen. Gråd er babyers eneste måde at kommunikere på, og et par timers gråd om dagen er helt normalt. Men det gør det ikke nemmere at stå i. Især ikke, når man har prøvet alt – ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
14. juli 2025 | Udvikling | 9 mdr.
Kære Helen Jeg er lidt bange for at jeg har skadet min søns og min relation...
7. juli 2025 | Sovevaner | 10 mdr.
Kære Helen. Vi har haft - og har fortsat store udfordringer med vores...
2. juli 2025 | Diverse | 7 mdr.
Hej Helen Her kommer så spørgsmål nummer 2: Hvordan er det med...
2. juli 2025 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Hej Helen Tak for din brevkasse :) Jeg har to spørgsmål i dag, men sender...
16. maj 2025 | Sovevaner | 10 mdr.
Hej Helen, Min søde datter er startet i dagpleje her d 1 maj. Indkøringen er...
Viden om børn:
Udmalkning af modermælk
Når du ønsker at malke ud og gemme din mælk bør du følge nedenstående retningslinier:
1) Vask dine hænder
2) Malk lidt mælk ud og kasser dette (ca. en spiseskefuld). Den første mælk kan være inficeret med bakterier fra huden og brystvorten. Når barnet ammes er dette uden betydning, men når mælken skal gemmes, er det vigtigt at den er helt ren.
3) Malk ud i en rengjort (skoldet) plastik flaske - kan købes på apoteket og de kan bruges flere gange, hvor du rengør og...
Rabarber
Rabarber er velegnede til grød, kompot, suppe og marmelade. Hvis I ofte bruger rabarber i madlavningen, er det en god idé at tilsætte 'Nonoxal' (kalkchlorid) under kogning.
Dette forhindrer at saften i rabarber reagerer med kroppens kalk, som bl.a. giver ubehagelige reaktioner på tænderne.
Rabarber er bedst tidligt i sæsonen fra april og indtil omkring Skt. Hans. Rabarber indeholder små mængder oxalsyre, og i højsommeren stiger mængden af oxalsyre i stilkene. Hvis...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.
Det siger medlemmerne ...
Kære Helen.
Tak for alle dine gode brugbare svar. Min lille dreng stortrives og jeg nyder ham så uendelig meget.
Jeg må sige dig at du giver gode konkrete råd og i din vejledning kan man mærke din store interesse og enorme faglige ekspertise. Du er en fantastisk sundhedsplejerske og jeg er så glad for at have fundet dig.
Mange hilsner
Pernille, mor til dreng på 6 måneder