Brev:
Hvordan kan jeg støtte hende til at tro på hun kan gå selv
Hej Helen
Nu er min Sofie lige blevet 1 år (ca. 1½ uge siden) og lige før hun blev et år gik hun hendes første skridt selv. De sidste par dage har hun gået flere gange mellem hendes far og jeg, op til 2-3 meter. Men jeg fornemmer, at hun hurtigt giver op og kaster sig ind i armene på os, hun virker bange, hvilket til dels er lidt mærkeligt fordi hun faktisk er rigtig god til at holde balancen og gå fremad. Nogle gange sætter hun sig ned så snart vi giver slip på hende, i stedet for at gå fremad.
Jeg ved bare ikke, hvordan jeg kan støtte hende til at tro på, at hun faktisk godt kan gå. Hun kan godt lide at gå rundt og undersøge ting, hvis vi bare holder hende i en hånd, hun holder lige fast i en finger.
I vuggestuen, som hun startede i 1 dec, beskriver de hende som værende usikker på nye ting, hvis der f.eks. er en ny leg eller f.eks. sådan en stor bold til at hoppe på, tør hun ...
... ikke lige at springe ud i det, selvom de andre børn gør det.
Er det mig der gør noget forkert, når hun virker så usikker og bange for det nye og hvordan kan jeg støtte hende til at tro noget mere på sig selv. Hun er ellers glad for at gå i vuggestue, er ikke spor ked af det. I vuggestuen støtter eller opfordrer de hende ikke til at gå, så jeg synes også det er lidt svært at finde ud af, hvordan man kan støtte hende i hverdagene, når vi kommer hjem fra en lang arbejdsdag og vuggestue.
Jeg har bare en fornemmelse af, at hun sagtens kunne gå selv, men jeg ved bare ikke, hvordan vi skal komme videre herfra. Så jeg er nok til dels lidt bekymret.
Ellers er hun en glad pige der griner meget og elsker at tumle og spille musik. Så jeg ville derfor gerne, at du kunne give nogle ideer og forslag til, hvordan vi kan støtte hende i at turde tro på at hun kan gå?
Med venlig hilsen
Susanne
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
29. april 2025 | Diverse | 10 mdr.
Kære Helen. Tak for dit sidste svar angående mad. Jeg synes, at det går...
22. april 2025 | Sovevaner | 14 mdr.
Nu 14 måneder og i seng på anden måde - del III
Hej Helen, Det er ikke lykkedes for os.. i to aftener fald han i søvn...
10. april 2025 | Sovevaner | 10 mdr.
Kære Helen Din brevkasse har været en kæmpe hjælp hele vores tid som nye...
10. april 2025 | Sovevaner | 13 mdr.
13 mdr og i seng på anden måde - del II
Hej Helen, Mange tak for dit svar. Det giver rigtig god mening det du...
9. april 2025 | Sovevaner | 13 mdr.
Få vores 13 mdr søn i seng på en anden måde
Hej Helen, Vi er førstegangs forældre til Bertram på 13 mdr. Han er lige...
Viden om børn:
Feberkrampe
Det lille barn evne til at kunne regulere sin temperatur er umoden. Det betyder, at nogle børn får krampe i forbindelse med, at de får feber. Temperaturen kan stige pludseligt, og når temperaturen stiger for hurtigt, kan temperaturreguleringscenteret i hjernen ikke følge med, og kramperne opstår.
Feberkramper opstår hos 2-5% af børn mellem 6 måneder og 5 år, og det er den hyppigste årsag til kramper hos børn. Feberkrampe er delvist arveligt, så end forældre eller søskende har...
Fedt
Små børn har brug for fedt i maden. Det anbefales at tilsætte en tsk fedtstof i hver portion hjemmelavet mad. Det er udmærket at skifte imellem de forskellige typer fedtstof som olie, smør og plantemargarine.
Efter 1 års alderen kan barnet fortsat have behov for at få lidt ekstra fedtstof. Det er især i familier, hvor man spiser meget magert og gerne vil at barnet skal have sunde spisevaner fra starten.
I mager mad er der mange grøntsager, frugt og brød og kun lidt...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.