Svar: Vil pludselig ikke spise - 7 mdr.
Kære Regine
Det lyder som om din datter ikke er helt på toppen og det kan være både forkølelsen, evt. feber, tænder osv. der pludselig spiller ind på hendes appetit. Det er helt naturligt at børn i en sådan periode ikke spiser særligt meget og det sker der ikke noget ved. Det vigtigste er at hun drikker, og det gør hun jo især hos dig.
Det bedste du kan gøre er at servere lidt let og lækker for hende. Noget af den mad du ved hun bedst kan lide, når man er syg, så må man gerne forkæles lidt. Det er vigtigt at du tilbyder hende mad i løbet af dagen, så hun fortsat har mulighed for at få noget at spise, men her må du så tro på at hvis hun har lyst, så spiser hun så også.
Vand kan hun drikke masser af og det er fint at du ind imellem også tilbyder brystet - det er dejligt for hende, netop fordi hun ikke er helt frisk.
Du skal dog være opmærksom på at hun hurtigt kan komme til at nyde det så ...
... meget, at det bliver 'for rart' for hende, således at hun begynder at drikke mere og mere hos dig og spise mindre og mindre rigtig mad. Det lyder lidt som om I kan komme dertil og her skal du så prøve at lirke brystet ud af munden på hende, så hun trøstes og finder roen, men så hun ikke får lov til at øge din mælkeproduktion så meget at det tager pladsen op for anden mad.
Det er naturligvis en balance, så sålænge lillepigen er syg, så skal hun have lov til at have bryst, men når tænderne er brudt igennem og forkølelsen er på retur, så skulle hun gerne begynde at spise mere mad og skære ned på amningerne igen:o)
Hvis hun virker sløv eller påvirket, anderledes end hun plejer, får feber osv. så må du drøfte det med lægen. Lige nu lyder hun okay og jeg tænker at du godt kan se tiden an et par dage mere, med mindre hun altså har ændret sig siden du skrev til mig:o)
Rigtig god bedring med hende og god jul.
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Pas godt på babynumsen i sommervarmen
Varme sommerdage er dejlige, men de kan hurtigt genere de små babynumser. Varme, fugt og friktion er desværre en sikker opskrift på en rød og irriteret hud under bleen.
For at bevare en normal og sund hud i bleområdet, er det vigtigt at tænke daglig forebyggelse ved bleskift. ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om sygdom:
19. maj 2025 | Sygdom | 1 mdr.
Hej Vi har en baby, som godt kan være meget døsig og træt. Hun er svær at få...
16. februar 2025 | Sygdom | 9 mdr.
Mellemørebetændelse og dræn - 9 mdr.
Kære Helen. Min datter er nu 9 måneder, og hun har igennem de sidste ca. 3...
Viden om børn:
Omsorgsdage
Omsorgsdage er dage, hvor du med fuld løn kan holde fri sammen med dit barn.
Er du offentligt ansat, og er du blevet forælder efter den 1. oktober 2005, har du ret til 2 årlige omsorgsdage per barn. Retten gælder fra og med fødselsåret og til og med det år, hvor barnet fylder 7 år.
Hvis du er ansat i en privat virksomhed, vil det fremgå af din overenskomst, kontrakt eller lignende, om du har ret til omsorgsdage.
Barselsbesøg
I nogle kommuner tilbyder sundhedsplejersken at komme på besøg meget hurtigt efter fødslen. Dette sker hvis fødslen f.eks. er foregået hjemme, eller hvis moderen er gået meget hurtigt hjem efter fødslen.
Også jordemødre tilbyder nogle gange barselsbesøg i hjemmet, hvis kvinden er udskrevet inden for 48 timer efter fødslen eller hvis der er tale om en hjemmefødsel. Man taler normalt om et barselsbesøg når sundhedsplejerske eller jordemoder kommer på besøg i hjemmet 3-5 dage efter...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.