Brev:
Opkast - hele tiden
Jeg er virkelig frustreret! Jeg har en dejlig dreng i god trivsel (som sundhedsplejersken siger) på 9 mdr. Han vejer lidt over gennemsnittet og har taget jævnt på. Han spiser stort set det samme som os, havregrød/øllebrød morgen, riskiks/bolle formiddag, lyst rugbrød m. div. pålæg til frokost, youghurt m. frugtmos eftermiddag og vores mad til aften. Han drikker mælk af kop til alle måltider. Han har afførring 2-3 gange daglig.
Lige siden han var et par uger gammel har han gylpet (han har udelukkende fået bryst). I starten sagde sundhedsplejesken, at det ville holde op, når han fik mere fast føde. MEN NEJ, nu er det (også p.g.a. fødeindtagelsen) deciderede ildelugtende, syrlige opkastninger m. klumper i, som kan komme flere timer efter, at han har spist.
Jeg har prøvet med mindre måltider, stillesiddende aktiviteter efter måltiderne, men intet har hjulpet. Vi har ført dagbog et par dage og ...
... han kaster op ca. 15 gange om dagen, ca. fordelt på 5 store, 5 mellem og 5 små portioner.
Jeg har selvfølgelig vendt det med både sundhedsplejerske og læge, men føler ikke, at jeg bliver taget alvorligt, fordi han tager fint på og trives, men det fylder efterhånden meget i hverdagen - jeg føler f.eks. ikke, at jeg kan være bekendt at tage ham med på besøg, da han kaster op på folks gulvtæpper og tøj - ved en tur i supermarkedet/offentlige transportmidler er vi altid udstyret med papirlommetørklæder og en klud/ble til optørring/aftørring o.s.v. o.s.v.
Nu til spørgsmålene: Hvor meget er det alm. at børn gylper/kaster op og hvor længe? Hvad kan det skyldes? Hvad kan jeg gøre? Kan det evt. være mælkeallergi? Hvordan skal jeg endnu engang gribe det an overfor vores læge? (Sundhedsplejersken kommer ikke mere efter BOEL-prøven). I det hele taget - HJÆLP MIG/OS !!!
Mange hilsner fra
Susanne
Annoncer
Sponsorerede artikler
Gråd går lige i hjertet – og helt ind i nervesystemet
Alle forældre kender det. Den hjerteskærende babygråd, der ikke bare larmer i ørene, men også føles fysisk i hele kroppen. Gråd er babyers eneste måde at kommunikere på, og et par timers gråd om dagen er helt normalt. Men det gør det ikke nemmere at stå i. Især ikke, når man har prøvet alt – ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
14. juli 2025 | Udvikling | 9 mdr.
Kære Helen Jeg er lidt bange for at jeg har skadet min søns og min relation...
7. juli 2025 | Sovevaner | 10 mdr.
Kære Helen. Vi har haft - og har fortsat store udfordringer med vores...
2. juli 2025 | Diverse | 7 mdr.
Hej Helen Her kommer så spørgsmål nummer 2: Hvordan er det med...
2. juli 2025 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Hej Helen Tak for din brevkasse :) Jeg har to spørgsmål i dag, men sender...
16. maj 2025 | Sovevaner | 10 mdr.
Hej Helen, Min søde datter er startet i dagpleje her d 1 maj. Indkøringen er...
Viden om børn:
Sut
Før i tiden var det almindeligt, at børn fik en sut med det samme, når de blev født. I dag mener man, at det er hensigtsmæssigt at man venter med at give barnet en sut, til amningen er etableret.
Hvis barnet får en sut for hurtigt, så kan det gå ud over barnets lyst til at die ved brystet. Dertil kommer at sutteteknikken er forskellig alt efter om barnet dier på brystet eller sutter på en sut.
Du kan møde mange forskellige holdninger til det at bruge sut og det er vigtigt...
Madras til barneseng
Der findes mange slags madrasser på markedet, og når du skal vælge en madras til dit barns seng, så vil anbefalingen ofte være, at du vælger en skummadras, en latexmadras eller alternativt en madras i et naturmateriale. Vælger du en skummadras (polyurethanskum), skal den være mindst 5 cm tyk og helst med betræk, der kan tages af og vaskes.
Det anbefales, at dit barn ligger på et fast underlag, fordi det giver barnet mulighed for at bruge og udvikle sine muskler. Samtidig sikrer...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.
Det siger medlemmerne ...
Hej Helen ...
Jeg ville bare blot meddele dig, at det går så godt i øjeblikket at jeg næsten ikke kan få armene ned..
Jeg gik jo rundt og tumlede med tanker om at min datter "kørte" på mig osv.. Men du fortalte mig at hendes humør skifter rigtig hurtigt og at lige netop hendes alder / denne såkaldt selvstændighedsfase gør at det kan være svært for både forældre og barn..
Jeg tror, at fordi jeg er blevet opmærksom på det, så tager jeg det ikke mere personligt og det gør at jeg ikke bliver ked af det mere..
Hvor er det dog dejligt at der også er nogle perioder der faktisk går godt..
Jeg er sikker på at der ligger udfordringer der ude i fremtiden som venter på os, men dem kan jeg ikke komme udenom..
Så rigtig mange tak herfra Helen..
HVOR HAVDE DU DOG RET!!!!!!!!!!!!!
Med venlig hilsen
M´s Mor