Svar: Nu vil han slet ikke have bryst
Hej med dig
Jeg ved at jeg i mit sidst brev til dig også nævnte muligheden med bla. primperan, dette kunne du drøfte med lægen.
Derudover tænker jeg, at hvis du virkelig gerne vil give amningen en chance, så tror jeg det handler om at få øget din mælkemængde. Jo mere mælk du har, jo lettere må man gå ud fra at det løber ud og jo mere vil din dreng nyde brystet. Jo mere han skal arbejde for det, jo mere vil han foretrække flasken.
For at øge din mælkemængde er det meget vigtigt at du lægger til så hyppigt som muligt og når du ikke kan lægge ham til, fordi han f.eks. sover, at du så malker ud. At malke ud hyppigt vil sige gerne hver 2-3 time - og også 1-2 amninger/udmalkninger i løbet af natten.
Det øger ikke din mælkemængde at vente med at malke ud, som du har forsøgt. Her indstiller din krop sig efter behovet, således at når der ikke er efterspørgsel, så er der nok ikke behov. Derfor skal du vise din krop at der er bud efter mælken og det viser du ved netop at amme og malke ud, så tit det overhovedet lader sig gøre.
Det er sådan at din dreng stimulerer brystet betydeligt bedre end en malkemaskine og derfor er det så vidt muligt ham, der skal stimulere dig. Men når han ...
... så ikke kan, så må du bruge en maskine. Det vil være godt, hvis du kan lægge din dreng til i forskellige ammestillinger, så han stimulerer brystet forskelligt.
Det er sådan at efter ca 1 time, så vil du have dannet ca 45% af mælken igen, efter 2 timer er der dannet ca 75%mælk, efter 3 timer ca 90 %mælk og efter 4 timer 100% mælk. Der vil således være noget at komme efter, selvom du ligger ham til brystet 2 timer efter du har malket ud og det er vigtigt at du gør dette.
Du skal også sørge for at få lidt hvile og det kan være svært, når hele dagen kommer til at dreje sig om udmalkning og amning. Men hvis du vil kæmpe for amning, så er det nødvendigt. Hvis du sørger for at stimulere så meget som overhovedet muligt (uden at få slidt brystvorterne i laser vel at mærke:o)) så burde du kunne se en forskel i løbet af et par døgn. Det er altså ikke en flere ugers plan og det kan måske hjælpe dig at tænke på det.
Jeg håber at ovenstående hjælper dig lidt videre og at det lykkes for dig. Jeg vil dog også lige sige, at hvis det viser sig at det ikke går, så gør det dig altså ikke til en dårlig mor. Du er stadigvæk den bedste mor han kan få - også selvom du giver en flaske en gang imellem:o)
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om amning:
16. juni 2025 | Amning | 2 mdr.
Kære Helen, Tak for dine svar på vores seneste beskeder. Vores pige har...
15. maj 2025 | Amning | 1 mdr.
Hej Helen, Vi vil gerne spørge generelt/åbent ind til den situation vi står...
16. marts 2025 | Amning | 6 mdr.
Kære Helen, Først skal lyde et kæmpe TAK for dine råd og din vejledning ift....
24. februar 2025 | Amning | 11 mdr.
Hej Helen Min søn har nu faktisk hele sin levetid været vågen plus 10 gange...
Viden om børn:
Sut
Før i tiden var det almindeligt, at børn fik en sut med det samme, når de blev født. I dag mener man, at det er hensigtsmæssigt at man venter med at give barnet en sut, til amningen er etableret.
Hvis barnet får en sut for hurtigt, så kan det gå ud over barnets lyst til at die ved brystet. Dertil kommer at sutteteknikken er forskellig alt efter om barnet dier på brystet eller sutter på en sut.
Du kan møde mange forskellige holdninger til det at bruge sut og det er vigtigt...
Sikkerhed i hjemmet
Det er i hjemmet, at de fleste ulykker sker, og når dit barn begynder at kravle, rejse sig og bevæge sig rundt i hjemmet, så er det vigtigt at du sikrer dig, at jeres hjem er et trygt sted at færdes.
Dit barn skal have lov til at undersøge og opleve verden omkring sig. Derfor skal du sikre at dit barn kan gøre dette.
Alle rum kan være farlige og kan kræve et ekstra sikkerhedstjek - især skal du være opmærksom på køkkenet, badeværelset og stuen.
Gå...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.
Det siger medlemmerne ...
Hej Helen!
Tusind tak for dit tip om "drilleblæren" og "drillenumsen". Det var lige i øjet!
Pludselig blev af-med-ble et projekt, som vores datter kunne forholde sig til og føle sig som en del af. Lige fra den håbefulde: "Vi skal nok få krammet på den drilleblære, ikk?" til den lettere truende: "Jeg har sagt til drillenumsen, at hvis den ikke opfører sig ordenligt, så ringer jeg til politiet, også kommer den i fængsel".
Så nu er hun uden ble (om dagen) og siger fint til selv og overholder de faste toilettider - om morgenen og aftenen og efter måltider - uden (ret meget) brok.
Tak for hjælpen. Det er stor lettelse for os ikke at skulle skændes med hende om den åndssvage ble.
Venlig hilsen
Helt Utrolig Lettet