Brev:
Nattesøvnen igen igen
Hej Helen
Så er den gal med Ida om natten igen igen. Det er hun altså bare ikke god til. Og endnu engang er vi helt håbløse til at vurdere, hvad der er galt. Måske det er en del af årsagen til, at vi fortsat har det her problem:-).
Hun kravler nu og er derfor selvfølgelig også begyndt at sætte sig op i sengen og skal have hjælp til at lægge sig ned igen. Sådan har det været nogle uger og det er fint nok. Vi har skullet derind nogle gange og lægge hende ned, men så har hun sovet videre. Nogle nætter har hun sovet op til 6 timer ad gangen, så det er jo flot.
Men de sidste nætter er hun vågnet før midnat og grædt. Vi har forsøgt at lægge hende som vi plejer, men idet hun kommer ned at ligge begynder hun at græde voldsomt. Uanset hvad vi gør for at berolige hende, mens hun ligger i sengen, græder hun bare voldsommere og voldsommere, indtil vi må tage hende op. Så tager det igen lang tid at få hende til at falde til ro og mindst en time derefter før hun sover igen. Inde ved os vel at mærke. Forsøger vi at lægge hende i sengen, starter det hele forfra.
Tager vi hende op med det samme ...
... hun begynder at græde og ikke lægger hende igen, kan vi tage hende ind til os og så sover hun videre med det samme. Men vågner hver time resten af natten igennem!? For os minder det meget om dengang hun var ca. 7 måneder gammel. Da kunne hun begynde at græde voldsomt midt om natten og være næsten umulig at berolige igen. Vi vurderede dengang, at det var separationsangst, da det hjalp at hun sov hos os. Men kan det være det igen? Kan de godt opleve natlig separationsangst igen på den måde?
Det skal lige siges, at hun er ved at få sin første tand, hvilket genere hende lidt og hun er også lidt snottet. Men vi synes ikke rigtigt nogle af de årsager helt forklare den voldsomme reaktion.
Vi har talt om, at dele os op om natten til det her er overstået og så skiftes til at tage hende ind til os om natten, hvis/når hun nægter at sove videre i egen seng. Men vi er lidt usikre på, om hun kører om hjørner med os. Det er dog bestemt ikke vores umiddelbare tanke og er ikke engang sikre på, om vi skal reagere anderledes af den grund, men vil gerne lige høre dine tanker.
Hilsen de igen trætte forældre
Annoncer
Sponsorerede artikler
Gråd går lige i hjertet – og helt ind i nervesystemet
Alle forældre kender det. Den hjerteskærende babygråd, der ikke bare larmer i ørene, men også føles fysisk i hele kroppen. Gråd er babyers eneste måde at kommunikere på, og et par timers gråd om dagen er helt normalt. Men det gør det ikke nemmere at stå i. Især ikke, når man har prøvet alt – ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
7. juli 2025 | Sovevaner | 10 mdr.
Kære Helen. Vi har haft - og har fortsat store udfordringer med vores...
18. juni 2025 | Opdragelse | 13 mdr.
Vil ikke spise (selv), sidde i højstol eller i bad
Kære Helen, Vi har lidt forskellige udfordringer som vi har forsøgt at...
21. maj 2025 | Sovevaner | 13 mdr.
Kære Helen Vores lille dreng er nu blevet 13 måneder og vågner kun 0-2 gange...
16. maj 2025 | Sovevaner | 10 mdr.
Hej Helen, Min søde datter er startet i dagpleje her d 1 maj. Indkøringen er...
14. maj 2025 | Sovevaner | 10 mdr.
Svær søvnmangel pga mange opvågninger
Kære Helen Min datter er netop blevet 10 måneder og jeg skriver til dig for...
Viden om børn:
Sprog
Allerede når det lille barn ligger i dine arme for første gang og du snakker med det, dannes grundlaget for at lære at tale. Babyen nyder at lytte til din stemme, som den også kender fra livet inde i maven, og den forbinder det med noget rart, at du taler. Det giver tryghed, nærhed og kontakt.
At synge eller spille musik virker også sprogligt stimulerende på barnet. Efterhånden som barnet bliver ældre så fortæl det, hvad du gør, - skifter bleen, vasker maven, vasker armene,...
Krydderurter
På persille, purløg og andre krydderurter og bladgrøntsager som f.eks. spinat og salat, kan der være jord og dermed jordbakterier - selv efter grundig vask. Bakterierne kan vokse, hvis maden gemmes eller ved genopvarmning, og de kan medvirke til dannelse af nitrit. Nitrit kan reagere med blodets hæmoglobin, så det ikke kan transportere ilt rundt i barnets krop.
"Grønt drys"på varm mad må derfor ikke gives til spædbørn og småbørn. Friske krydderurter og bladgrøntsager må dog...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.