Brev:
Mælk nok og søvn
Hej igen Helen,
Jeg har tidligere skrevet fordi jeg var bange for om jeg var ved at løbe tør for mælk.
Jeg har nu prøvet at lægge vores 2,5 måneder gamle søn til oftere, men han har været helt ustyrlig når han havde ligget i 5 min. Han skreg og sprællede. Jeg tænkte om det kunne have noget at gøre med noget jeg havde spist, men jeg har ikke spist noget "nye" ting. Så tænkte jeg, at det enten var fordi jeg ikke havde mere mælk eller fordi han ikke kunne hive det mælk ud der var.
Jeg har derfor prøvet selv at malke ud og trykke noget mælk ud efter at han er gået af, men jeg syntes ikke der kommer noget :-(
Når jeg ikke kan få ham til at ligge ved brystet har jeg altså givet ham en flaske (som regel mme fordi jeg ikke har nået at malke ud og komme på "forkant" med hans appetit). Nu er min plan at malke ud for at opbygge et "bufferlager" så jeg kan komme på forkant med hans appetit og så give ham det på flaske. Jeg vil dog også blive ved med at prøve og amme ham, for det ville jeg meget gerne i ihvertfald 1,5 måned til.
Mit spørgsmål er derfor om du har nogle "fif" der kan berolige ham når han tager en skrigetur ved brystet??? Jeg vil desuden lige sige, at jeg indtil denne uge stadig har kunnet amme ham de 2 gange han vågner om natten, men nu virker det som om han heller ikke er helt tilfreds med "leveringen" på dette tidspunkt af ...
... døgnet.
Og så har jeg endnu et spørgsmål vedr. søvn: Hvor meget skal en 2,5 måneders baby sove. Han er jo (heldigvis) meget mere vågen nu, og det er jo skønt at kunne kommunikere og "lege" med ham i løbet af dagen, men jeg syntes nogen gange han virker træt/ser træt ud.
Indtil denne uge har han sovet hen over middag 3-4 timer; formiddag og eftermiddag har mest bestået af "powernaps" på 15 - 30 min. Om natten har han sovet 4-5 timer i et stræk (ca. 21-01/02) og så igen 1-2 timer (ca. 02/03 - 04). Kl. 05 virker det klart som om at han syntes at nu skal vi op og se verden igen, istedet for at ligge og snue.
Nu syntes jeg at hans "powernaps" er næsten ikke-eksisterende og luren over middag virker kortere. Han sover stadig i samme mønster om natten. Jeg prøver at undgå at stimulere hans nysgerrighed når han skal sove. d.v.s. at rangler, uroer m.m. fjernes. Er dette det rigtige at gøre eller skal jeg regne med at han nu selv kan "lukke af" for de mange impulser?
Desuden mærker jeg en klar forskel på at ligge ham efter 2. natteamning i.f.t. 1. natteamning: Han ligger meget mere uroligt i sin vugge efter 2. amning og det er ligesom om han ikke kan finde ro igen. Jeg plejer så at give ham en sut eller ligge en hånd på brystet af ham i vuggen, men jeg syntes egentlig ikke det hjælper så meget. Hvordan kan jeg ellers prøve at give ham ro efter 2. amning?
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
16. juni 2025 | Amning | 2 mdr.
Kære Helen, Tak for dine svar på vores seneste beskeder. Vores pige har...
19. maj 2025 | Sygdom | 1 mdr.
Hej Vi har en baby, som godt kan være meget døsig og træt. Hun er svær at få...
15. maj 2025 | Amning | 1 mdr.
Hej Helen, Vi vil gerne spørge generelt/åbent ind til den situation vi står...
13. april 2025 | Sovevaner | 3 mdr.
Kære Helen Jeg har nu forsøgt at bruge nogle af dine råd ift min datter på...
4. april 2025 | Sovevaner | 2 mdr.
Hej Helen Tak for dit svar til mit brev “Dårlig dagssøvn 2mdr”. Du har...
Viden om børn:
Proprioceptive sans
Der er 3 sanser, som er fundamentet for barnets motoriske udvikling, og som er helt centrale for barnets evne til at bearbejde og bruge sine sanser og de sanseindtryk, som barnet møder i hverdagen: Det er vestibulærsansen, taktilsansen og den proprioceptive sans.
Den proprioceptive sans kaldes også muskel-ledsansen, stillingssansen og den kinæstetiske/bevægelsessans. Denne sans er kroppens evne til at opfatte bevægelse, muskelkraft, kropsstilling, og det sker ved hjælp af...
Babysvømning
Der er mulighed for at gå til babysvømning i de fleste svømmehaller. Der findes også private hjem, med et opvarmet bassin, hvor man har små hold for babyer og deres forældre.
Babysvømning er godt for barnets balance, hvilket har betydning når barnet senere skal lære at sidde, kravle eller gå. Det at være i lunt vand, kender barnet også fra sin tid i livmoderen og når barnet er i vandet stimuleres alle sanser - ikke bare balancen, men også høresansen, lugtesansen (og nogle gange...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.