Svar: Supplering med MME til amning
Kære Rikke
Tak for dine rosende ord. Det er jeg glad for at høre:o)
Det er helt korrekt at mme i brik ikke behøver at blive varmet. Man plejer at anbefale at brikken kan ligge under dynen hos barnet, så har den kropstemperatur og kan hældes lige på flasken.
Mælk på brik er UHT behandlet og er derfor sterilt. Det vil sige at der ikke er risiko for bakterieformering i en lukket brik. Derfor er det okay og praktisk, når man er på tur.
Jeres rytme for dagen ser fin ud. Det er udmærket at du fortsat ammer så hyppigt som muligt. Det er netop hyppigheden af amning som øger din mælkemængde. Derfor giver det mere mælk at amme hver 2 time end hver 4 time.
Det er dog helt i orden at du tilbyde en flaske sidst på eftermiddagen, når du her fornemmer at der ikke ...
... er så meget mælk at komme efter. Så har du mælk igen om aftenen og det er dejligt for din lille dreng at blive ammet inden han skal sove. Og det er praktisk med amning om natten. Samtidig er amning om natten også vigtigt netop for mælkeproduktionen, da du producerer mere af det mælkestimulerende hormon om natten.
Hyggetårene er derfor også vigtige og en god idé.
Nogle gør det, at de lægger til brystet og lader barnet die. Når barnet så slipper, men fortsat virker sulten, så supplerer de med en flaske. På den måde kommer barnet til brystet hver gang.
Andre har det som du, at det fungerer bedst ved at lade flasken erstatte brystet et par gange om dagen og det er helt okay. Du skal gøre det som virker bedst og giver jer alle mest ro:o)
Fortsat held og lykke.
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Gråd går lige i hjertet – og helt ind i nervesystemet
Alle forældre kender det. Den hjerteskærende babygråd, der ikke bare larmer i ørene, men også føles fysisk i hele kroppen. Gråd er babyers eneste måde at kommunikere på, og et par timers gråd om dagen er helt normalt. Men det gør det ikke nemmere at stå i. Især ikke, når man har prøvet alt – ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om kost og ernÆring:
2. juli 2025 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Hej Helen Tak for din brevkasse :) Jeg har to spørgsmål i dag, men sender...
18. marts 2025 | Kost og ernæring | 9 mdr.
Kære Helen. Mange tak for dit fine svar angående vores søns søvn. Rom blev...
12. marts 2025 | Kost og ernæring | 6 mdr.
Hej Helen. Jeg har en dreng på 6 måneder, som er kommet godt i gang med...
8. marts 2025 | Kost og ernæring | 11 mdr.
Min søn på 11 måneder spiser ikke
Kære Helen, Jeg håber virkelig, du kan hjælpe mig, for jeg er en meget...
7. februar 2025 | Kost og ernæring | 5 mdr.
Hej Helen Min dreng bliver 6 måneder den 18 februar, og har fået skemad i...
Viden om børn:
Børnemad
De første måneder at barnets liv kalder man for mælkeperioden, da barnets mad udelukkende består af mælk. Barnet ernæres her enten af modermælk eller af modermælkserstatning. Når barnet er mellem 4-6 mdr kan barnet begynde at få lidt skemad.
Den periode som afløser mælkeperioden kaldes overgangsperioden. Den varer til barnet er ca. 9 mdr gammelt. Det er overgangen fra flydende mad, til mad med struktur og klumper til mere og mere bid og mad i stykker, til at barnet kan spise mere...
Madpakke og børn
Når barnet begynder i pasningsordning, vil det mange steder selv skulle have en madpakke med hjemmefra.
Det er altid vigtigt at give barnet et varieret tilbud af fødevarer - det kan være rugbrød eller anden form for fiberholdigt brød, det kan være pasta sammen med rester fra aftensmaden, kød, fisk, frugt og grønt. Jo mere variation, jo bedre :)
Det er en god idé at give barnet ting med, som er pakket lidt hver for sig. Mange børn er glade for at have en madkasse,...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.
Det siger medlemmerne ...
Kære Helen,
Tusind tak for svar. Selvom jeg inderst inde godt ved, at der nok ikke er det store at gøre ved vore urolige nætter - andet end at vente på hun bliver større - så er det altid rart at vende det med dig alligevel.
Jeg synes det er så synd, at du aldrig ser alle de små søde, som vi snakker om. Så her er ihvertfald et billede af vores lille datter - det glade barn.
Kærlig hilsen Stine