Annonce

Annonce

Brev:

Kost, søvn og flytning


22. juli 2006

Kategori:
Alder:
7 mdr.

Kost, søvn og flytning

Kære Netsundhedsplejerske

Efterhånden accepterer min søn lidt havregrød selvom det ikke er blendet, og vi er dermed nået i skridt videre i forhold til kosten på den måde, at nogle klumper nu accepteres.

Det er jeg jo glad for. Lige så langsomt er han begyndt at spise op til en hel portion (er sket én gang). Men fordi han oftest ikke spiser så meget af det, han ikke så godt kan lide (f.eks. mad med klumper), tilbyder jeg noget andet bagefter (gerne en af livretterne) – jeg vil jo gerne have, han er ordentligt mæt. Og selvom han egentlig med de sædvanlige signaler har vist mig, han ikke var mere sulten, kan han finde på at spise en hel portion af 2. ret.

Jeg ved ikke helt, hvad jeg skal gøre ved dette. Nogle gange er jeg ligeglad, men eftersom jeg netop er blevet alene med ham (forhåbentligt kun for en tid), er energien altså ikke helt den samme. Derfor vil jeg jo gerne kunne nøjes med at tilberede én type mad pr. måltid. Den mad, min søn bedst kan lide, er de industrielt fremstillede produkter. Skal jeg bare tilbyde ham det, jeg ved, han elsker? Han vil jo godt spise noget af det andet – bare ikke helt så meget.

Desuden har jeg et andet spørgsmål til de industrielt fremstillede grødprodukter. Jeg synes, de er meget søde i smagen. Min sundhedsplejerske (og sundhedsstyrelsen) har anbefalet at vente med frugtmos til man er godt i gang med grøden for at forebygge ’den søde tand’. Men har det noget på sig? Kan det virkelig passe, at man får mere tendens til ’en sød tand’ fordi man som spæd bliver tilbudt frugtmos før grød? Og hvordan hænger det sammen med, at sundhedsstyrelsen ikke har noget imod de industrielt fremstillede grødprodukter, selvom de faktisk er virkelig søde i smagen.

På én måde vil jeg faktisk mene, de er sødere end frugtmos… (Det er kun et nysgerrighedsspørgsmål – vi er for længst i gang med det hele)

Og så til mit evige tilbagevendende ...


Annonce

... problem: SØVNEN. Min søn og jeg bor nu et sted midlertidigt, men som han kender godt, indtil vi kan flytte ind i vores nye lejlighed i midten af august. Så nu sover han i sengen sammen med mig, hvilket han aldrig tidligere har gjort (kun om morgenen, hvis han er faldet i søvn under morgen-amningen). Den nye måde at sove på betyder flere opvågninger og jeg kan overhovedet ikke vurdere, om han er sulten eller ej. For nemheds skyld tilbyder jeg ham ofte brystet (jeg vil jo så gerne sove videre og det virker hver gang. Sutten virker ikke altid).

Men jeg er faktisk ikke sikker på, om det måske kun er mig, der vågner. For vi har tre gange sovet hjemme hos far, og alle tre gange sov min søn hele natten uden at vågne. Måske er det bare fordi jeg derhjemme ikke hører ham fordi han sover i sit eget værelse? Jeg tror egentligt ikke, det er fordi, han er mere tryg dér, for han virker faktisk generelt mere glad efter, vi er flyttet.

Min søn er syv måneder gammel, og jeg har flere steder læst at man kan fjerne nat-maden fra børn, når de er seks måneder. Men jeg er meget skræmt ved tanken om en nat med en masse gråd (jeg kan altså stadig ikke rumme den lyd), så jeg har ikke lyst til nogen kamp. Håber i stedet på, at der helt af sig selv kommer en nat, hvor han bare sover…

Desuden synes jeg, det er synd for ham, hvis han ikke må få noget, når jeg ligger lige ved siden af. Bortset fra det, ville jeg jo gerne undvære den nat-amning, for igen: overskuddet er jo ikke helt det samme lige for tiden.

Og så lige til sidst: bliver den stakkels skønne dreng vildt forvirret i sit lille hoved, når vi nogle gange sover det ene sted, nogle gange det andet sted, og nogle gange med og andre gange uden far? Jeg vil jo så gerne gøre det bedste for ham, men det bedste for mig, var altså desværre at få en anden adresse end far. For det gik virkelig dårligt!

Mange venlige hilsener
fra en ny-enlig mor

Læs Helens svar »



Annoncer

Sponsorerede artikler

Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?

Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...

Læs mere her



Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

2. juli 2025 | Diverse | 7 mdr.

Varme i barnevogn

Hej Helen Her kommer så spørgsmål nummer 2: Hvordan er det med...

Læs hele brevet og Helens svar


2. juli 2025 | Kost og ernæring | 7 mdr.

Jordbær til baby

Hej Helen Tak for din brevkasse :) Jeg har to spørgsmål i dag, men sender...

Læs hele brevet og Helens svar


7. maj 2025 | Udvikling | 9 mdr.

Har vi sprunget seperationsangsten over?

Kære Helen. Kort efter fødslen blev vores datter lagt hos far for at få...

Læs hele brevet og Helens svar


9. april 2025 | Sovevaner | 9 mdr.

Mælk flere gange hver nat

Hej Helen. Tak for et godt forum med mange gode input. Vi har en datter,...

Læs hele brevet og Helens svar


9. april 2025 | Sovevaner | 8 mdr.

Opvågninger om natten - 8.5 måned

Kære Helen. Vores datter er 8.5 måned og er i 5 måneders tid vågnet hver...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Selleri

Fra 6 mdr´s alderen vil mange børn nyde at spise flere rodfrugter, da de smager af noget. Selleri er en rodfrugt.

Rodfugter har en naturlig sødme og denne kommer især frem, hvis rodfrugterne bages i ovnen. Du kan lave mos af rodfrugter og du kan også give dit barn større stykker af bagte rodfrugter, som det selv kan spise - rodfrugter er vigtige som en varieret del af både din og barnets kost.

Du skal dog være opmærksom på at selleri indeholder nitrat og det bør...

Læs mere i Babylex

Gulsot nyfødt

Ca. 60% af alle nyfødte får en gullig farve i huden, det kaldes gulsot eller icterus/ikterus. Det opstår ofte, når barnet er 2-3 dage gammelt, og det topper, når barnet er 5 dage.

Gulsot er hos de fleste børn en ufarlig tilstand, som ikke skader barnet, og som ikke kræver behandling. Det opstår, fordi børn fødes med en del ekstra røde blodlegemer. Da barnet lå i livmoderen, var blodlegemerne med til at ilte barnets blod, men efter fødslen har lungerne overtaget denne funktion,...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog til far - vær far med tillid, nærvær og respekt.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Tak for en virkelig god brevkasse/side. Du gør et fantastisk stykke arbejde.

Kærligste Hilsener
Mia, gravid med sit første barn.


Annonce