Svar: Diarré - 7 mdr.
Kære Bandittens mor
Dejligt at høre at I er kommet godt af sted og nu har fået internetforbindelse:o)
Diarré er tegn på en mave-tarm infektion og i de fleste tilfælde vil du se bedring i løbet af et par dage og efter 5-6 dage vil diarréen være stoppet. Hos jer har diarréen nu varet betydeligt længere og samtidig skriver du også at afføringen af og til har været slimet. Derfor synes jeg det vil være helt relevant at du får din dreng set af en læge.
Det er vigtigt at du sørger for at din dreng får masser af væske og det kan være en fordel at give ham f.eks. lidt fortyndet juice - gerne æblejuice som er rig på kalium. Revne rå æbler kan også være en rigtig god idé, f.eks. på lidt grød.
Du skriver at du giver din dreng noget mineralopløsning - hvad er det? Du skal være opmærksom på at drikkevandet bør koges indtil din dreng har vænnet sig til dette, selv om I bor under "ordnede forhold" så er hans tarmsystem fortsat lidt sart og har brug for tilvænning.
Du skal i princippet lade ham spise, hvad han har lyst til. Det betyder ikke så meget hvad det er, det vigtigste er at han fortsat ...
... tager føde og især væske til sig.
Det kan være godt at vælge lidt neutralt, som f.eks. risgrød, men også havregrød kan være godt for nogle børn. Generelt kan man sige at man skal være lidt forsigtig med de meget fiberholdige ting, når der er diarré, men igen må det være en vurdering ud fra, hvad han har lyst til at spise.
Du må gerne give ham lidt brød, som han selv kan sidde med og tygge i og du kan også prøve med lidt tykmælk/A38 eller lignende, du skal bare sikre dig at fedtmængden er okay (3,5%) og så vælge noget neutralt, hvor mælkesyrekulturen kan hjælpe på hans mave-tarm flora.
Det er dejligt at høre at han ellers tumler omkring som han plejer. Det er et rigtig godt tegn og det kan godt være at maven er gået lidt i kludder på grund af flytning (stress) og varmeforskel (rejsemave). Jeg tror ikke det har noget med dit tilbud af kød at gøre og jeg tror bestemt ikke du gør noget forkert. Husk dog det med at koge vandet.
Som sagt synes jeg du skal tage ham til lægen og få en lægelig vurdering. Der er sandsynligvis en læge i nærheden:o)
Rigtig meget held og lykke og god bedring med ham:o)
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Pas godt på babynumsen i sommervarmen
Varme sommerdage er dejlige, men de kan hurtigt genere de små babynumser. Varme, fugt og friktion er desværre en sikker opskrift på en rød og irriteret hud under bleen.
For at bevare en normal og sund hud i bleområdet, er det vigtigt at tænke daglig forebyggelse ved bleskift. ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om sygdom:
19. maj 2025 | Sygdom | 1 mdr.
Hej Vi har en baby, som godt kan være meget døsig og træt. Hun er svær at få...
16. februar 2025 | Sygdom | 9 mdr.
Mellemørebetændelse og dræn - 9 mdr.
Kære Helen. Min datter er nu 9 måneder, og hun har igennem de sidste ca. 3...
Viden om børn:
Rabarber
Rabarber er velegnede til grød, kompot, suppe og marmelade. Hvis I ofte bruger rabarber i madlavningen, er det en god idé at tilsætte 'Nonoxal' (kalkchlorid) under kogning.
Dette forhindrer at saften i rabarber reagerer med kroppens kalk, som bl.a. giver ubehagelige reaktioner på tænderne.
Rabarber er bedst tidligt i sæsonen fra april og indtil omkring Skt. Hans. Rabarber indeholder små mængder oxalsyre, og i højsommeren stiger mængden af oxalsyre i stilkene. Hvis...
Regntøj
Børn der bor i Danmark har brug for regntøj, når de skal være udenfor og lege, og vejret er mildt og vådt.
Regntøjet skal være vandtæt, men uimprægneret. Det er en god idé at vælge regntøj af tekstil, nylon (polyamid) eller plasttypen polyurethan (PUR). Gå derimod uden om regntøj af PVC som er mistænkt for at være hormonforstyrrende.
Spørg evt. i forretningen og bed evt. om dokumentation fra producenten.
Regntøjet skal sidde godt uden at stramme. Det...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.
Det siger medlemmerne ...
Hej Helen!
Tusind tak for dit tip om "drilleblæren" og "drillenumsen". Det var lige i øjet!
Pludselig blev af-med-ble et projekt, som vores datter kunne forholde sig til og føle sig som en del af. Lige fra den håbefulde: "Vi skal nok få krammet på den drilleblære, ikk?" til den lettere truende: "Jeg har sagt til drillenumsen, at hvis den ikke opfører sig ordenligt, så ringer jeg til politiet, også kommer den i fængsel".
Så nu er hun uden ble (om dagen) og siger fint til selv og overholder de faste toilettider - om morgenen og aftenen og efter måltider - uden (ret meget) brok.
Tak for hjælpen. Det er stor lettelse for os ikke at skulle skændes med hende om den åndssvage ble.
Venlig hilsen
Helt Utrolig Lettet