Annonce

Annonce

Svar: Bækkenløsning og igangsætning


1. april 2006

Kategori:
Alder:
0 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Graviditet.

Kære Lene

Det glæder mig at høre at I har besluttet jer for at give Maja muligheden for at blive storesøster, jeg ved jo at I har haft mange overvejelser omkring lige netop dette emne:o)

Det er nogle meget relevante spørgsmål, men desværre er en jordemoder nok bedre til at svare dig på dette, end jeg er. Jeg ved trods alt mest om børnene, når de er kommet til verden:o)

Mine svar må således ikke tages for mere end hvad det er og så må du konferere med jordemoder eller læge, når det bliver aktuelt.

Med hensyn til bækkenløsning, så skyldes dette, så vidt jeg ved, at der sker en hormonel påvirkning af alle led og ledbånd. Det er måden kvindekroppen forbereder sig til fødslen på. Det sker i alle led og naturligvis især i bækkenleddene. Det hele handler om at gøre bækkenåbningen større og mere eftergivelig under fødslen.

Hvor mange der får bækkenløsning flere gange ved jeg desværre ikke. Jeg synes jeg hører meget forskelligt, lige fra at det bliver værre og værre mellem hvert barn til at det ikke var så slemt anden gang som første gang.

Jeg vil formode at du kan få en henvisning til en fysioterapeut, som vil kunne instruere dig i hvilke øvelser du kan lave for både at styrke og skåne ...


Annonce

... dit bækken.

Derudover kunne måske have glæde af at benytte dig af "et mavebælte" som man kan købe i forskellige graviditets- og babyudstyrsforretninger.

Med hensyn til at blive sat igang, så er det mit indtryk at dette også er meget forskelligt fra gang til gang. Det kan handle om mange forskellige ting og det kan f.eks. have betydning hvordan barnet står maven. Ud fra hvad jeg ved, så kan det derfor sagtens være at du denne gang vil opleve veer og opleve fødslen helt anderledes.


Helens bog til far
LÆS OGSÅ: "Helens bog til far" - vær far med tillid, nærvær og respekt.

Hvor er det flot at du har tabt så meget. Nu er det ekstra vigtigt at du ikke begynder at spise for to, men bibeholder de gode spisevaner du har fået. Dit barn skal nok få hvad det har behov for, så bare du spiser sundt og varieret, så vil det være helt okay. Du skal regne med at barn, fostervand, moderkage osv. vejer måske 12 kg og så kommer der måske lidt fedtdepoter til "ammemælk" på hofterne, men du behøver slet ikke tage 30 kg på igen.

Man kunne jo også godt forestille sig at belastningen på dine led vil være betydeligt mindre, da du har tabt dig så meget, så at graviditeten denne gang måske derfor vil blive helt anderledes:o)

Krydser fingre for at der snart sker noget:o) Rigtig meget held og lykke.

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerske



Annoncer

Sponsorerede artikler

Gråd går lige i hjertet – og helt ind i nervesystemet

Alle forældre kender det. Den hjerteskærende babygråd, der ikke bare larmer i ørene, men også føles fysisk i hele kroppen. Gråd er babyers eneste måde at kommunikere på, og et par timers gråd om dagen er helt normalt. Men det gør det ikke nemmere at stå i. Især ikke, når man har prøvet alt – ...

Læs mere her



Annonce

Viden om børn:

Moderkagebiopsi, moderkageprøve

En moderkagebiopsi kaldes også for Chorion Villus Samling eller CVS. Moderkageprøven laves for at undersøge for kromosomsygdomme og visse arvelige sygdomme hos fosteret.

Moderkageprøve laves, når du er mellem 11. og 16. graviditetsuge. Prøven laves normalt ved, at der stikkes en tynd kanyle ind gennem maveskindet. Det føles ofte som at få taget en blodprøve, men kanylen bevæges ofte lidt frem og tilbage, fordi man derved kan få taget en lille bid af moderkagen ud. Man scanner før...

Læs mere i Babylex

Spinalbedøvelse

Spinalbedøvelse er en bedøvelsesform, som bruges ved blandt andet kejsersnit. Man lægger bedøvelsen ind via en kanyle, som føres ind i rygmarvskanalen og kvinden bedøves fuldt fra taljen og ned.

Bedøvelsen gør som regel ikke særlig ondt at få lagt, og det tager meget kort tid at lægge den. Spinalbedøvelse har den fordel at kvinden er vågen under kejsersnittet og derfor kan følge med i fødslen af barnet - og også se barnet med det samme, barnet kommer ud. Der sættes en skærm op,...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om dit barns udvikling. Bogen er propfyldt med nyttig viden for alle forældre!

Det siger medlemmerne ...

Hej Helen

Jeg skriver da jeg gerne vil takke dig for dine råd og støtte. Lige da jeg læste dit brev blev jeg ked af det, for jeg ville for alt i verden være en mor, som giver sit barn opmærksomhed nok. Men du havde jo ret :0)

Jeg har fået det godt igen, er begyndt at arbejde og får medicin og går til samtaler ved en psykolog. Det har hjulpet mig meget.

Jeg vil sige 1000 tak til dig for at støtte mig og give mig råd.

Du hører nok fra mig igen

Knus fra mig


Annonce