Svar: Vågner 4-6 gange om natten
Kære Trætte mor
Det lyder som om du har det lidt hårdt og min første umiddelbare tanke er to ting 1) appetitspring 2) sut
Med hensyn til appetitspring, så er det sådan at børn netop omkring 5 ugers alderen har behov for at få mælkeproduktionen sat op. Ved at mælde sig hyppigt og blive lagt hyppigt til, så får du produceret mere mælk. Det tager et par døgn. Spørgsmålet er derfor om det har været sådan hele tiden, eller om det er for nylig at han er begyndt at ville amme så hyppigt om natten?
Med hensyn til sut, så synes jeg umiddelbart at du skal arbejde på at introducere en sådan. Vælg en model med ring, hvor du kan trække en stofble igennem og put ham så med stofble, sut og det hele. Stofbleen er med til at give ro ved ansigtet.
Når du ammer så prøve at amme så længe at han får et helt bryst + ...
... toppen fra det andet. Am fra den ene side, skift ham, så han vågner op igen og am fra den anden side. Så burde han kunne sove lidt længere.
Hvis ovenstående ikke virker og du mener det er din mælk, så kan du godt prøve med en flaske og se om der er forskel. Jeg synes dog du skal drøfte det med din sundhedsplejerske eller læge, da han jo ikke er ældre.
Med hensyn til luft i maven så tal også med lægen om dette. Han skal jo ses af lægen ved 5 uger. Det kan måske hjælpe jer at lave lidt lune omslag (fold en stofble et par gange på midten og stryg den varm). Læg stofbleen rundt om hans mave uden på sparkedragten og svøb ham i dynen - giv ham sut med stofble igennem, putte putte og ro på.
Du er bestemt ikke den eneste mor, som synes det her er rigtig hårdt. Men det skal nok gå:
Rigtig meget held og lykke:o)
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om sovevaner:
9. maj 2025 | Sovevaner | 3 år, 2 mdr.
Hej Helen Endnu et spørgsmål angående min datter på 3 år. Min datter...
2. maj 2025 | Sovevaner | 21 mdr.
Kære Helen, Vi håber, du kan hjælpe os med at skabe en kortere og endnu...
22. april 2025 | Sovevaner | 14 mdr.
Nu 14 måneder og i seng på anden måde - del III
Hej Helen, Det er ikke lykkedes for os.. i to aftener fald han i søvn...
13. april 2025 | Sovevaner | 3 mdr.
Kære Helen Jeg har nu forsøgt at bruge nogle af dine råd ift min datter på...
10. april 2025 | Sovevaner | 10 mdr.
Kære Helen Din brevkasse har været en kæmpe hjælp hele vores tid som nye...
Viden om børn:
Orlov
Som børnefamilie i Danmark, har I særlige rettigheder i forhold til at få orlov.
I har f.eks. begge ret til at holde barselsorlov, når I skal have et barn. Der er mange muligheder for at dele, forlænge eller udskyde orlovsperioder. De økonomiske vilkår for orloven afhænger af jeres jobsituation.
Hovedreglen er, at kvinder har ret til fire ugers barselorlov før fødslen og 14 uger efter fødslen. Mænd har ret til to ugers orlov i løbet af de første 14 uger. Herefter...
Hjemmefødsel
Lang de fleste kvinder kan selv vælge, om de vil føde hjemme eller på sygehuset. Der er dog visse undtagelser - hvis du venter tvillinger, hvis dit barn vender forkert, eller hvis der er specielle komplikationer, så vil du blive frarådet at gennemføre en hjemmefødsel. Tal derfor altid med din jordemoder og læge om, hvad du godt kunne tænke dig.
Der kan være mange fordele ved at føde hjemme. Du har f.eks. din egen jordemoder, du er på hjemmebane - hun er på besøg, du er mere...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.