Brev:
Start i dagpleje - reaktion
Hej Helen
Vores dreng, som nu er blevet 10 måneder, er startet i dagpleje. Vi har brugt to uger på at køre ham ind, så han stille og roligt er trappet op i antal timer, han har været der. Og han har været der fuld tid siden. Vi afleverer ham ofte mellem 7-7.30 og henter ham igen ca. 15.30-16.00. Vi har desværre ikke mulighed for at give ham kortere dage.
Indkøringen gik godt og han var glad og smilende, når vi hentede ham. Dagplejemor meldte tilbage, at det gik rigtig fint. Han kunne godt virke lidt pylret i løbet af dagen, men hun kunne aflede ham med lidt mad, leg osv. og så blev han hurtigt glad igen. Der er lige nu to andre børn i dagplejen, som er lidt ældre, så jeg tænker, at han også nyder at kikke på dem.
Men nu er situationen helt vendt. Han er rigtigt ked af det, når vi kommer hjem. Der skal ikke ret meget til, før filmen knækker, og han virker bare rigtig træt. Det er bare så synd for ham, og nogle gange har vi måtte putte ...
... ham allerede kl. 18.30, fordi han bare er så træt, at han næsten ikke kan hænge sammen. Det kan være svært at holde ham vågen til aftensmad.
Han sover to lure dagligt i dagplejen, hvilket han også gør herhjemme. Han sover dog ofte lidt kortere tid i dagplejen, så hvor han hjemme i weekenden godt kan sove måske 1.5 time om formiddagen og 2 timer til middag, så sover han i dagplejen ofte kun 45 minutter om formiddagen. Han tager dog stadig en lang middagslur.
Jeg tænker ikke, at han mangler søvn, for vi putter ham naturligt tidligere om aftenen (her får han en flaske) og så sover han helt til næste morgen, hvor jeg kun lige skal give ham sutten eller hjælpe ham dynen på et par gange i løbet af natten. Han får ikke drømmeflaske mere.
Hvad tror du, at hans ændrede humør og adfærd skyldes? Er det en helt naturlig reaktion på at starte i dagpleje, eller kan der være noget, vi ikke ser?
Glæder mig til at høre fra dig!
Med venlig hilsen
Mor
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
29. april 2025 | Diverse | 10 mdr.
Kære Helen. Tak for dit sidste svar angående mad. Jeg synes, at det går...
10. april 2025 | Sovevaner | 10 mdr.
Kære Helen Din brevkasse har været en kæmpe hjælp hele vores tid som nye...
9. april 2025 | Sovevaner | 9 mdr.
Hej Helen. Tak for et godt forum med mange gode input. Vi har en datter,...
9. april 2025 | Sovevaner | 8 mdr.
Opvågninger om natten - 8.5 måned
Kære Helen. Vores datter er 8.5 måned og er i 5 måneders tid vågnet hver...
18. marts 2025 | Kost og ernæring | 9 mdr.
Kære Helen. Mange tak for dit fine svar angående vores søns søvn. Rom blev...
Viden om børn:
Amning
Sundhedsstyrelsen anbefaler at børn ammes sålænge som muligt. Helst fuldt ud til de er 6 måneder gamle og delvist frem til 12 måneders alderen eller længere, hvis mor og barn ønsker det.
Brystmælk er nøje afstemt til barnets forskellige behov og modermælk indeholder vigtige antistoffer, som beskytter det lille barn mod infektioner. Det tager tid at etablere en amning, for de fleste tager det ca. tre uger, men der kan gå op til 6 uger før mælkemængden har afstemt sig efter barnets...
Kolik
Kolik er den betegnelse, man bruger om et barn, der dagligt eller næsten dagligt, er helt utrøsteligt, grædende og skrigende. Den ældre definition af kolik er, at barnet skal græde og være utrøstelig i mere end 3 timer om dagen, mere end 3 dage om ugen og i mere end 3 uger.
Kolik er en udelukkelsesdiagnose. Det betyder, at lægen skal have undersøgt barnet grundigt og have udelukket, at barnet har smerter fra nakke, skuldre, ryg eller andre steder, Ligesom det skal være udelukket,...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.