Svar: Vække for drømmeflaske?
Kære Mor
Tak for dit brev og hvor dejligt at høre, at du har kunnet bruge mit sidste svar:)
Det lyder som om, at I har fundet nogle rigtigt gode rutiner hos jer, og som om at I alle tre trives - så dejligt!
Ja, I må gerne tilbyde jeres dreng en drømmeflaske sen aften, før I selv går i seng. Han kan godt tilbydes flasken kl. 22-23, og derefter sove videre. Og det er helt okay, hvis I vil forsøge dette og dermed undgå at blive vækket f.eks. kl. 01, hvor I måske selv sover allerbedst:)
Det er ikke sikkert, at det er nødvendigt at vække jeres dreng. Hvis I vækker ham, så kan I naturligvis risikere, at han vil have sværere ved at falde i søvn igen, og vil have en længere vågenperiode på dette tidspunkt, hvilket vil være uhensigtsmæssigt for jer alle tre. I kan i stedet prøve at tage ham op, sætte jer med ham i stolen, ligesom I gør, når I putter ham. Og så tilbyde ham flasken der - evt. bøvse ham af og derefter lægge ham tilbage i seng igen. Han kan sandsynligvis godt spise sin flaske "halvt sovende" og derfor blot tage imod mælken og sove videre.
Hvis du skønner, at han ...
... vågner for meget op af at komme op i jeres favn, så kan I også prøve at tilbyde ham flasken direkte i sengen, hvor han sover. I givet fald er det vigtigt, at I eleverer hans hovedgærde, så han ikke ligger helt fladt med hovedet. I kan lægge en pude, en kile eller lignende ind under madrassen i hovedenden, så han på den måde ligger højere med hovedet. For at forebygge mellemørebetændelse er det vigtigt, at han ikke ligger helt fladt med hovedet, når han drikker mælk.
I må altså gerne forsøge at tilbyde drømmeflasken sen aften, hvis I tænker, at det vil fungere bedre for jer. Det er helt naturligt, at jeres dreng begynder at kunne sove et længere søvnstræk nu, og nogle gange kan han måske godt sove 5-6 timer eller mere. Jeg forstår naturligvis godt, hvis det er rarere for jer, hvis disse timer kan ligge mellem kl. 23 og 05, og ikke mellem kl. 20-02... Så ja - prøv om det kan fungere.
Hvis det ikke virker, så må det naturligvis være sådan, og I må vente til han vågner og melder sig selv; men I må gerne forsøge:)
Rigtig meget held og lykke fortsat - jeg håber, at det virker for jer :)
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Gør pusletid til hyggetid - med naturlig pleje fra Olívy
En ren ble er det primære formål, når ens baby bliver lagt til rette på puslepladsen. Men faktisk er pusletiden meget mere end blot en praktisk opgave. Det er en unik mulighed for at styrke båndet til dit barn, stimulere sanserne og skabe tryghed. En god pusleoplevelse handler ikke kun om ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om sovevaner:
22. april 2025 | Sovevaner | 14 mdr.
Nu 14 måneder og i seng på anden måde - del III
Hej Helen, Det er ikke lykkedes for os.. i to aftener fald han i søvn...
13. april 2025 | Sovevaner | 3 mdr.
Kære Helen Jeg har nu forsøgt at bruge nogle af dine råd ift min datter på...
10. april 2025 | Sovevaner | 10 mdr.
Kære Helen Din brevkasse har været en kæmpe hjælp hele vores tid som nye...
10. april 2025 | Sovevaner | 2 år, 7 mdr.
Kære Helen. Vi søger råd til at få putning til at fungere. Vi har pga....
10. april 2025 | Sovevaner | 13 mdr.
13 mdr og i seng på anden måde - del II
Hej Helen, Mange tak for dit svar. Det giver rigtig god mening det du...
Viden om børn:
Mødregruppe
De fleste kommuner tilbyder nybagte mødre at komme i en mødregruppe, som oftest vil bestå af 5-8 mødre, som har barn i nogenlunde samme alder.
Sundhedsplejersken spørger, om man er interesseret i at være med i en mødregruppe og sender så invitationer ud til første gang, man mødes. Nogle gange mødes man første gang privat hos en af mødrene, andre gange mødes man i et lokale, som sundhedsplejersken bruger til formålet.
Det kan være en stor glæde at mødes med andre...
Navlestreng
Navlestrengen forbinder dit barn og dig til hinanden, så længe barnet ligger inde i livmoderen. Navlestrengen går fra babys navle til moderkagen, og det via navlestrengen at dit barn får alt det, som barnet har brug for, når det skal vokse og udvikle sig i livmoderen.
Lige efter fødslen vil navlestrengen stadig forbinde dig og dit barn, og navlestrengen fungerer fortsat lidt. Man kan se, at den pulserer, så barnet får den sidste ilt fra moderkagen.
Når moderkagen...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.
Det siger medlemmerne ...