Brev:
Salt i mad til børn
Hej Helen
Tak for dig og dine altid gode svar! Jeg har fulgt med på siden og skriver nu selv til dig, håber du kan hjælpe.
Jeg er i en forældregruppe, hvor vi har diskuteret salt til børn. Vi er alle sammen enige om, at små børn under 1 år ikke må få for meget salt, men vi gør det meget forskelligt. Nogen forældre har stort set fjernet alt salt fra maden - de bruger f.eks. usaltet smør i grød og mos, og en af forældrene har valgt at bage selv, fordi der så ikke tilsættes salt til bagværket. Hun fortæller også, at hun selv laver smørbart pålæg, hvori der heller ikke ...
... tilsættes salt. Andre - herunder mig - tilsætter aldrig salt direkte til maden, som jeg serverer for min dreng, men jeg køber brød, pålæg, bruger almindeligt saltet smør og serverer som udgangspunkt den samme mad til min dreng, som jeg selv spiser.
Jeg er med på, at det sandsynligvis er en balance - hverken for lidt eller for meget, men hvad er egentlig for lidt og for meget? Er det vigtigt slet ikke at give børn salt, er det forkert, når jeg lader min dreng spise løs af den almindelige mad?
Jeg håber, at du kan give mig lidt viden med på vejen.
Tak på forhånd!
Mor
Annoncer
Sponsorerede artikler
Derfor vælger flere Tiny Tumult – blødt tøj til sensitiv hud
Kender du følelsen, når selv det blødeste tøj ikke er blødt nok til dit barns sensitive hud? Hos Tiny Tumult skaber vi præcis dét, mange forældre leder efter: silkeblødt, ansvarligt produceret børnetøj, der giver dit barn komfort og bevægelsesfrihed – og dig som forælder ro i maven.
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
3. august 2025 | Sovevaner | 10 mdr.
Hej Helen Jeg har lidt spørgsmål ift mad inden sengetid. Min søn på...
14. juli 2025 | Udvikling | 9 mdr.
Kære Helen Jeg er lidt bange for at jeg har skadet min søns og min relation...
7. juli 2025 | Sovevaner | 10 mdr.
Kære Helen. Vi har haft - og har fortsat store udfordringer med vores...
2. juli 2025 | Diverse | 7 mdr.
Hej Helen Her kommer så spørgsmål nummer 2: Hvordan er det med...
2. juli 2025 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Hej Helen Tak for din brevkasse :) Jeg har to spørgsmål i dag, men sender...
Viden om børn:
Hjemmefødsel
Lang de fleste kvinder kan selv vælge, om de vil føde hjemme eller på sygehuset. Der er dog visse undtagelser - hvis du venter tvillinger, hvis dit barn vender forkert, eller hvis der er specielle komplikationer, så vil du blive frarådet at gennemføre en hjemmefødsel. Tal derfor altid med din jordemoder og læge om, hvad du godt kunne tænke dig.
Der kan være mange fordele ved at føde hjemme. Du har f.eks. din egen jordemoder, du er på hjemmebane - hun er på besøg, du er mere...
Rabarber
Rabarber er velegnede til grød, kompot, suppe og marmelade. Hvis I ofte bruger rabarber i madlavningen, er det en god idé at tilsætte 'Nonoxal' (kalkchlorid) under kogning.
Dette forhindrer at saften i rabarber reagerer med kroppens kalk, som bl.a. giver ubehagelige reaktioner på tænderne.
Rabarber er bedst tidligt i sæsonen fra april og indtil omkring Skt. Hans. Rabarber indeholder små mængder oxalsyre, og i højsommeren stiger mængden af oxalsyre i stilkene. Hvis...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.