Brev:
Dagsplan til min dreng på 10 måneder
Kære Helen
Min dreng er nu blevet 10 måneder, og han skal starte i vuggestue i overmorgen. Jeg er i tvivl om, hvordan hans dagsplan skal fungere, da jeg synes, at hans lure og behov for søvn skifter fra dag til dag - og så vidt jeg kan forstå, så skal han helst kunne følge vuggestuens rytme, hvilket jeg selvfølgelig også er interesseret i, jeg ved bare ikke helt hvordan...
Jeg håber derfor, at du kan hjælpe og give mig et forslag til, hvordan hans dagsplan kan blive skruet sammen, så det kan passe ind i vuggestuens hverdag. Her kommer lige lidt tidspunkter, som du måske har brug for:
Han vågner meget forskelligt dag for dag, nogle gange står han op allerede kl. 06 andre gange kan han sove til 7.30. Alt efter hvornår han er stået op, så puttes han til første lur forskelligt. Når han begynder i vuggestue, så skal han afleveres ca. 7.30-8, senest kl. 8.
Han sover ofte to lure dagligt, men det variere hvor ...
... lange lurene er. Nogle gange sover han sin korteste lur om formiddagen og sover en lang middagslur. Andre gange sover han en lang formiddagslur og så en kortere middagslur. Det er sjældent, at han har brug ofr en ekstra lur sidst på dagen. De dage, hvor han sover længe og sover helt til 7.30 er han svær at putte og ender faktisk ofte med at sove en noget længere lur, hvilket så gør, at han er svær at putte til anden lur, og hvis det lykkes, så ligger den ofte så sent, at han ikke er til at putte om aftenen. Jeg ved ikke lige, hvad jeg skal gøre her, hvis han begynder at sove en længere lur midt på dagen i vuggestuen? Og jeg er også i tvivl om, hvad hans puttetidspunkt om aftenen bør være, når han skal i vuggestue og jeg skal være sikker på, at han får nok søvn til at han kan klare dagen?
Hvad tænker du om det hele? Kan du hjælpe med at lave en dagsplan, som kan fungere for ham?
På forhånd tak
Vuggestuebarnets mor
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
29. april 2025 | Diverse | 10 mdr.
Kære Helen. Tak for dit sidste svar angående mad. Jeg synes, at det går...
10. april 2025 | Sovevaner | 10 mdr.
Kære Helen Din brevkasse har været en kæmpe hjælp hele vores tid som nye...
9. april 2025 | Sovevaner | 9 mdr.
Hej Helen. Tak for et godt forum med mange gode input. Vi har en datter,...
9. april 2025 | Sovevaner | 8 mdr.
Opvågninger om natten - 8.5 måned
Kære Helen. Vores datter er 8.5 måned og er i 5 måneders tid vågnet hver...
23. marts 2025 | Udvikling | 10 mdr.
Hej Helen Vores dreng, som nu er blevet 10 måneder, er startet i dagpleje....
Viden om børn:
Sprog
Allerede når det lille barn ligger i dine arme for første gang og du snakker med det, dannes grundlaget for at lære at tale. Babyen nyder at lytte til din stemme, som den også kender fra livet inde i maven, og den forbinder det med noget rart, at du taler. Det giver tryghed, nærhed og kontakt.
At synge eller spille musik virker også sprogligt stimulerende på barnet. Efterhånden som barnet bliver ældre så fortæl det, hvad du gør, - skifter bleen, vasker maven, vasker armene,...
Downs syndrom
Downs syndrom er også det man kalder trisomi 21 eller mongolisme.
Alle gravide tilbydes i dag en undersøgelse af risikoen for Downs syndrom hos fostret. Kvinder kan på baggrund at denne undersøgelse vælge om de vil have en abort. Det betyder at antallet af børn født med downs syndrom er faldet meget de sidste år.
Børn med Downs Syndrom er ligeså forskellige, som alle andre børn er det og derfor er nogle mere påvirkede af deres kromosomfejl end andre. Som forældre...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.
Det siger medlemmerne ...
Hej Helen.
Jeg vil bare sige tusind tak for hjælpen! Det var et wake-up-call at få dit klare svar ... Dejligt at få at vide så entydigt at tingene ikke er i orden.
Alt går meget bedre nu, vi kan nemt aktivere ham, putning går stort set problemfrit nu og aflevering i vuggestue er også meget bedre. Det har været så godt at komme ud af den dårlige vane - jeg har bare ikke tidligere tænkt på at det var vaner der skulle ændres.
Tusind tak for hjælpen - det har betydet utrolig meget for os.
Med venlig hilsen
Rikke, mor til dreng på 21 måneder