Brev:
Skære ned i erstatning, hvordan?
Kære Helen
Jeg har en datter på 10,5 måneder, der har været fuldt flaskebarn, siden hun var 4,5 måned gammel, hvor amningen desværre gik helt skævt. Hun startede meget stille og roligt op med grød og mos, da hun var 5 måneder. Det gik godt, og hun begyndte også at tage væsentligt mere på. Hun har altid været lang og tynd.
Problemet er, at det har været rigtig svært at få hende til at spise mere rigtig mad og i øvrigt at spise selv. Hun vil mades ellers mister hun tålmodigheden. Det er nok lidt min skyld, for har været rædselsslagen for, at hun ville blive kvalt, og da vi startede op med at give hende mad, hun selv kunne sidde med, da hun var seks måneder, endte det ofte med, at hun kastede op, fordi hendes brækrefleks var meget aktiv.
Den sidste måneds tid har vi dog virkelig prøvet hårdt at få hende til at spise mere fast føde. Hun bliver tilbudt det ved hvert måltid og som mellemmåltid, uden at vi forsøger at presse hende, og hun får lov til at lege med det lige så meget hun vil. Hun tager som regel nogle bidder, men slet ikke nok til at blive mæt, så vi ...
... giver hende grød eller mos til at fylde op med. Jeg ved ikke, om det er fordi, at hun bliver utålmodig, når hun selv skal spise det, eller om hun ikke kan lide følelsen af fast føde i munden. Jeg mistænker lidt det sidste. Det skal dog siges, at hun gerne vil spise frugt (fx banan, grapefrugt og revet æble).
Derudover får hun modermælkserstatning inden hver lur, til nat og ofte også en flaske i løbet af natten. Det løber op på omkring 700 ml i døgnet, og det tænker jeg er alt for meget. Det er dog den måde, jeg får hende til at sove på, og da hun ikke tager sut, fungerer flasken som en sut for hende. Jeg ved dog godt, at hun egentlig ikke skal have erstatning mere, når hun fylder et år, og det er jo lige rundt om hjørnet.
Jeg er dog også bange for at tage flasken fra hende, da hun ofte virker sulten, men bare nægter at spise. Det har sat sig ret dybt i mig, at hun tog så lidt på, da hun var spæd.
Har du nogle råd til, hvad jeg kan gøre for at få hende til at spise mere fast føde, og også hvordan jeg kan få skåret ned på mængden af erstatning?
Kærlig hilsen
Annoncer
Sponsorerede artikler
Gør pusletid til hyggetid - med naturlig pleje fra Olívy
En ren ble er det primære formål, når ens baby bliver lagt til rette på puslepladsen. Men faktisk er pusletiden meget mere end blot en praktisk opgave. Det er en unik mulighed for at styrke båndet til dit barn, stimulere sanserne og skabe tryghed. En god pusleoplevelse handler ikke kun om ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
29. april 2025 | Diverse | 10 mdr.
Kære Helen. Tak for dit sidste svar angående mad. Jeg synes, at det går...
10. april 2025 | Sovevaner | 10 mdr.
Kære Helen Din brevkasse har været en kæmpe hjælp hele vores tid som nye...
9. april 2025 | Sovevaner | 9 mdr.
Hej Helen. Tak for et godt forum med mange gode input. Vi har en datter,...
9. april 2025 | Sovevaner | 8 mdr.
Opvågninger om natten - 8.5 måned
Kære Helen. Vores datter er 8.5 måned og er i 5 måneders tid vågnet hver...
23. marts 2025 | Udvikling | 10 mdr.
Hej Helen Vores dreng, som nu er blevet 10 måneder, er startet i dagpleje....
Viden om børn:
Rosiner
Børn under 3 år må gerne spise rosiner, men ikke i ubegrænsede mængder. Det anbefales at børn under 3 år max spiser 50 gram rosiner om ugen.
Rosiner indeholder en svampegift, som hedder Ochratoksin A. Dette tåler barnet kun i meget små mængder. Det er det totale indtag over en længere periode der betyder noget. Derfor sker der ikke noget ved, hvis barnet spiser mange rosiner en dag og i dagene derefter ikke spiser rosiner.
Svampegiften findes også i økologiske...
Astma
Børn med astma trækker ikke vejret på samme måde som vi andre. Når man har astma, så snører luftvejene sig sammen, passagen for luft ind og ud af lungerne bliver mindre og barnet har derfor svært ved at trække vejret.
Astma er det man kan kalde for en lungesygdom og børn med astma vil ofte have anfald, hvor de tydeligt har problemer med vejrtrækningen. Under et astmaanfald vil barnet få en hvæsende, pibende vejrtrækning, kvælningsfornemmelse, vedvarende hoste og nogle gange også...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.