Brev:
Særlig sensitiv? - 2 år, 5 mdr.
Kære Helen.
Min datter på snart 2,5 år er i fuld udvikling.
Hun er lidt bagud med flere ting pga mange og meget kraftige mellemøresbetændelser, men vi kan få øje på, at der sker noget med hende fra dag til dag. Der kommer hele tiden nye ord til, hun er begyndt at danne sætninger, hun eksperimenterer med at udtrykke sine behov, og vi har i det hele taget en god kontakt til hende.
Som du måske husker, har kontakten tidligere været svær at få med hende. Nu søger hun os og andre, der er fin øjenkontakt, og i det hele taget er hun meget social. Hun hviner af fryd, når vi får gæster og inviterer dem på leg og til samspil. Den samme kontakt har hun med børn og voksne henne i vuggestuen. Hun er både god til at fordybe sig i egne aktiviteter, men vil også gerne være i selskab med andre. Hun har måske mere krudt i sig end de fleste.
Dog oplever jeg også, at vores datter har brug for mange pauser. Jeg vil betegne hende som udadvendt og meget nysgerrig på sin omverden, men hun har også brug for at trække sig og lade op for sig selv. Når hun kommer hjem fra vuggestue, henter hun som det første selv sin dyne, sut og bamse for at få en alenestund i sofaen. Disse pause tager hun også henne i vuggestuen og når vi har gæster. Hun kan sidde der i alt fra 5-15 minutter, og så er hun klar på samspil og til at udforske igen.
Hun elsker at være ude af huset, og jeg kan uden problemer hive hende med på spontane ture og ændre ...
... i vores rutiner, uden at hun reagerer synderligt. Hun trives i, at det sker en masse. I vuggestuen reagerer hun dog kraftigere på det. Hvis der har været mange ændringer, skift af voksne og uro, kan hun have brug for flere pauser, bliver hurtigere vred og kan fx have svært ved at sidde roligt med ved bordet. Så får hun derhenne lov til selv at gå lidt til og fra. Det ser vi også indimellem herhjemme, og vi presser hende aldrig til at blive siddende i længere tid, end hun selv ønsker, da hun jo kan have brug for at trække sig. Hvad tænker du om det, bør vi være vedholdende med at, hun skal sidde ved bordet?
Jeg har som sagt en pige, som meget gerne vil udforske verden - men også skal have sine små pauser. Jeg har kun oplevet hende én gang, hvor hun fik en stor nedsmeltning pga for mange indtryk. Det var til et kæmpe gymnastikarrangememt med over 500 børn og voksne. Jeg blev selv helt overstimuleret. Her virkede hun helt forvirret, og kunne ikke forstå, at hun ikke bare kunne løbe frit rundt. Det endte med en kæmpe nedsmeltning. Derudover kan vi sagtens have mange gæster, tage i legeland osv.
Jeg er dog begyndt overveje, om min datter kan være særlig sensitiv, selvom hun har en udadvendt og social karakter. Hvad er dine tanker? Jeg er selv samme støbning: meget social, men lader også op i eget selskab. Jeg har også brug for at trække mig Hendes far har ADHD, kan der være tidlige tegn på dette?
Kærlig hilsen
Mette
Annoncer
Sponsorerede artikler
Gråd går lige i hjertet – og helt ind i nervesystemet
Alle forældre kender det. Den hjerteskærende babygråd, der ikke bare larmer i ørene, men også føles fysisk i hele kroppen. Gråd er babyers eneste måde at kommunikere på, og et par timers gråd om dagen er helt normalt. Men det gør det ikke nemmere at stå i. Især ikke, når man har prøvet alt – ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
10. april 2025 | Sovevaner | 2 år, 7 mdr.
Kære Helen. Vi søger råd til at få putning til at fungere. Vi har pga....
11. januar 2025 | Sovevaner | 2 år, 6 mdr.
Kære Helen Det er ved at være et stykke tid siden sidst, men nu er jeg...
12. december 2024 | Renlighed | 2 år, 9 mdr.
Kære Helen Endnu engang kunne jeg godt tænke mig at høre dine tanker om en...
10. december 2024 | Opdragelse | 2 år, 2 mdr.
Hej Helen, Nu skriver jeg i desperation til dig igen :-) Vi er...
5. december 2024 | Opdragelse | 2 år, 9 mdr.
Hej Helen Her går det efterhånden rigtig godt med at være blevet...
Viden om børn:
Navn - navngivning
Alle børn skal have et navn - mindst et fornavn og et efternavn. Og dit barn skal have sit navn, før det fylder 6 måneder. I kan give jeres barn et navn på to måder: Enten ved dåb i folkekirken eller ved at ansøge om navngivning via Borger.dk.
Der er i princippet ikke nogen begrænsninger på antallet af fornavne, som du må kalde dit barn. Men der er regler for, hvilke navne du kan give dit barn. Som hovedregel må du ikke vælge et navn, der kan være til ulempe for dit barn.
Sundhedsplejerske
Alle sundhedsplejersker er uddannet sygeplejersker og har arbejdet på forskellige børneafdelinger i sygehusvæsnet samt i den kommunale pleje. Derudover har sundhedsplejersken taget en diplomuddannelse til sundhedsplejerske.
En sundhedsplejerske følger børnene fra de bliver født (nogle gange allerede i graviditeten) og indtil de går ud af folkeskolen.
Alle børnefamilier i Danmark får tilbudt at modtage besøg af sundhedsplejersken. Når et lille barn bliver født, så...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.