Svar: Yoghurt produkter til baby
Kære mødregruppe
Tak for jeres brev og spørgsmål omkring yoghurtprodukter til baby:)
Jeg har kontaktet Nestlé, som fortæller, at produktet faktisk er udgået fra det danske marked, sammen med deres øvrige børnemad. Det fås desværre ikke i Danmark mere.
I forhold til surmælksprodukter til baby og anbefalinger, så er Sundhedsstyrelsens anbefaling, at børn fra 9 måneders alderen kan tilbydes lidt surmælksprodukt, max 50 ml (½ dl.) pr. dag. Frem mod 1 års alderen kan mængden af surmælksprodukt stige fra ½ dl. til 1 dl. på en dag.
Det anbefales, at man vælger neutral yoghurt, tykmælk eller A38 af sødmælkstypen. Det vil sige surmælksprodukter, som indeholder ca. 3.5 % fedt og max 3.5% protein. Børn må f.eks. ikke få ...
... ymer, skyr, fromage frais, ylette og kvark, så længe de er under 2 år.
Man bør også begrænse surmælksprodukter med frugt, da de har et højt indhold af sukker og mere karakter af dessert end af mad.
I forhold til yoghurtprodukter, som er lavet direkte til babyer f.eks. YOGO frugt, der kan gives fra 6-36 måneder, så kan disse godt bruges som del af en varieret kost. I bør dog være opmærksomme på, at disse produkter ofte ikke kun indeholder yoghurt, men også frugt og bærpuré. Og til de yngste børn, vil det være for meget med en hel kop (100 gram). Så portionsstørrelsen skal tilpasses det enkelte barns alder.
Og som sagt fås det nævnte produkt ikke længere i Danmark.
Jeg håber, at I kan bruge dette lidt videre :)
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Gør pusletid til hyggetid - med naturlig pleje fra Olívy
En ren ble er det primære formål, når ens baby bliver lagt til rette på puslepladsen. Men faktisk er pusletiden meget mere end blot en praktisk opgave. Det er en unik mulighed for at styrke båndet til dit barn, stimulere sanserne og skabe tryghed. En god pusleoplevelse handler ikke kun om ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om kost og ernÆring:
18. marts 2025 | Kost og ernæring | 9 mdr.
Kære Helen. Mange tak for dit fine svar angående vores søns søvn. Rom blev...
12. marts 2025 | Kost og ernæring | 6 mdr.
Hej Helen. Jeg har en dreng på 6 måneder, som er kommet godt i gang med...
8. marts 2025 | Kost og ernæring | 11 mdr.
Min søn på 11 måneder spiser ikke
Kære Helen, Jeg håber virkelig, du kan hjælpe mig, for jeg er en meget...
7. februar 2025 | Kost og ernæring | 5 mdr.
Hej Helen Min dreng bliver 6 måneder den 18 februar, og har fået skemad i...
4. februar 2025 | Kost og ernæring | 19 mdr.
Hej Helen Så er jeg tilbage igen med min evigt tænkende mor hjerne. ...
Viden om børn:
Epiduralblokade ved fødsel
En epiduralblokade bruges til fødende kvinder, når man ønsker at smertelindre dem fuldstændig under f.eks. udvidelsesfasen, hvorefter man så kan trappe bedøvelsen ned, og den fødende kan presse sit barn ud. Det kaldes også en rygmarvsbedøvelse.
Man har på danske fødesteder idag mulighed for at få en "walking epidual", hvor den fødende har mulighed for at bevæge sig lidt mere. Den tager toppen af smerterne, men er ikke så kraftigt bedøvende, som en egentlig epiduralblokade er.
Bleer
Det må anbefales at bruge engangsbleer, da dette er både nemt og rart for mor og barn. Bleerne bliver bedre og bedre kvalitet og det er muligt at købe svanemærkede bleer, så man både skåner barn og miljø. Det er normalt ikke mere miljøbelastende at bruge engangsbleer, end stofbleer der skal vaskes, koges og tumbles.
Dit barn skal i starten skiftes 6-10 gange i døgnet og barnet vil ofte bruge ble til det er 2 ½ - 3 år gammelt. Efter 3 års alderen bruger mange stadig ble om...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.