Brev:
1 år, mad og sove egen seng
Hej Helen,
Lige lidt info om vores dreng.
Han er en etårig, lattermild, glad dreng, med krudt i numsen. Han er meget aktiv og har alle dage været det. Han vejede 3585g og var 53 cm lang ved fødslen. Han er født 6 dage over termin og har fulgt sin egen kurve lige siden.
Mad og måltider har været noget af en kamp. Han har fået grød fra 6 måneder, suppleret med amning. Han gad dog kun en slags grød. Jeg har ammet ham så længe det nu var muligt til han var 9 måneder.(jeg skulle starte job igen) Vi stoppede amning meget brat, da han ikke kunne finde ud af at trappe ned, forstået på den måde at han ikke kunne finde ud af at han nogle gange godt måtte få bryst og andre gange ikke. Så han begyndte at nægte grød. Han kom hjem til sin farmor, så brystet var ude af syne og her lærte han at spise havregrød og undvære bryst.
Jeg har siden han var 6 måneder forsøgt at introducere ham for mos, frugt, grønt, kød, brød osv. og vi er nået dertil idag hvor jeg ikke føler at han gider spise særlig mange ting. Han gider for eksempel ikke spise rugbrød, hvilket går min mand & dagplejemor lidt på. Jeg selv tænker at han ikke kan lide det? Han bliver også tilbudt vores mad, men det er lidt med forskel, hvornår han ...
... gider smage eller ej.
Jeg har haft en lidt øv sundhedsplejerske som har været meget obs på hans vægt og hovedomfang. I den forstand at hun har gjort mig meget usikker på min rolle som mor og om jeg gør det godt nok med nogle af de ting hun har sagt. Hver gang vi har været henvist til lægen har alting været tip top.
Jeg begynder nu at tvivle på om han tager nok på i vægt og om ham vokser som ham skal? Det skal lige siges at jeg og hans far generelt er slanke/normal af bygning, ikke så høje og jeg har hele mit liv været undervægtig.
Hvad kan jeg gøre for at han bliver mere madglad/nyssgerrig på at smage nye/glere ting?
Nu til det med søvnen, han sover i princippet godt, men han skal vugges i søvn og hvis jeg ligger ham i sin seng slår han ud med armene og græder højlydt, indtil jeg tager ham op igen.
Han har altid været meget tryghedssøgende og bruger hverken sut, nusseklud eller andet som tryghed. Han har altid haft sin mors bryst eller min nærhed.
Jeg ville bare virkelig ønske at han kunne sove i sin egen seng om natten, og st han kunne sove igennem. Han vågner 1-2 gange om natten og søger tryghed/nærvær.
Håber du har nogle råd til en fortvivlet førstegangsmor 🙏🏼
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
29. april 2025 | Diverse | 10 mdr.
Kære Helen. Tak for dit sidste svar angående mad. Jeg synes, at det går...
22. april 2025 | Sovevaner | 14 mdr.
Nu 14 måneder og i seng på anden måde - del III
Hej Helen, Det er ikke lykkedes for os.. i to aftener fald han i søvn...
10. april 2025 | Sovevaner | 10 mdr.
Kære Helen Din brevkasse har været en kæmpe hjælp hele vores tid som nye...
10. april 2025 | Sovevaner | 13 mdr.
13 mdr og i seng på anden måde - del II
Hej Helen, Mange tak for dit svar. Det giver rigtig god mening det du...
9. april 2025 | Sovevaner | 13 mdr.
Få vores 13 mdr søn i seng på en anden måde
Hej Helen, Vi er førstegangs forældre til Bertram på 13 mdr. Han er lige...
Viden om børn:
Navn - navngivning
Alle børn skal have et navn - mindst et fornavn og et efternavn. Og dit barn skal have sit navn, før det fylder 6 måneder. I kan give jeres barn et navn på to måder: Enten ved dåb i folkekirken eller ved at ansøge om navngivning via Borger.dk.
Der er i princippet ikke nogen begrænsninger på antallet af fornavne, som du må kalde dit barn. Men der er regler for, hvilke navne du kan give dit barn. Som hovedregel må du ikke vælge et navn, der kan være til ulempe for dit barn.
Feberkrampe
Det lille barn evne til at kunne regulere sin temperatur er umoden. Det betyder, at nogle børn får krampe i forbindelse med, at de får feber. Temperaturen kan stige pludseligt, og når temperaturen stiger for hurtigt, kan temperaturreguleringscenteret i hjernen ikke følge med, og kramperne opstår.
Feberkramper opstår hos 2-5% af børn mellem 6 måneder og 5 år, og det er den hyppigste årsag til kramper hos børn. Feberkrampe er delvist arveligt, så end forældre eller søskende har...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.