Brev:
Vedr. søvn, afføring og tænder?
Hej Helen,
Så er jeg tilbage med et nyt spørgsmål. Denne gang handler det ikke om rytme, for den har vi heldigvis helt styr på. Min datter sover nu (efter eget valg) kun én lur om dagen, og vores rytme er heldigvis ret stabil.
Til gengæld er der de sidste uger sket en ændring i hendes afførings- og søvnmønster.
Hendes rytme er lige nu sådan, at hun oftest vågner et sted mellem 6 og 7 om morgenen og sover sin ene lur ved 11-tiden. Den varer mellem 1,5 og 2 timer, og så kommer hun i seng kl. 19/20.
Nætterne er desværre blevet lidt noget rod. Hun vågner flere gange og græder højt (hvilket hun ikke har gjort i maaaange måneder) og er meget svær at få videre i søvnen, selvom hun ret åbenlyst gerne vil og er mega træt.
Vi havde ellers fået hendes afvænnet vuggeri, men den sidste tid har hun haft behov for det igen, og har brug for at være i favn, og det er dermed sådan vi får hende til at falde i søvn om aftenen. Det er også den eneste måde, vi kan få hende til at falde i søvn igen om natten, hvilket er okay, men det tager rigtig lang tid.
Det er sket flere gange, at hun har opvågning kl. 5 og har her meget svært ved at ...
... overgive sig til søvnen igen. Hun falder relativt hurtigt i søvn i favnen, men vågner og græder så snart, vi lægger hende igen.
Jeg mistænker lidt, at hendes lidt skæve søvn kan skyldes tænder/ondt i maven. Hun har pt. fået sine fire første tænder, og jeg ved jo derfor, at de kan være på vej. Hendes afføring har den sidste tid ændret sig meget fra at være ret hård til nu at være ret tynd.
Vi er opstartet d-dråber (fast) igen efter en pause, fordi hun fik så meget forstoppelse af det. Vi bruger dråber med mælkesyrebakterier netop for at skåne maven, men kan det være dem, der nu har den modsatte effekt for hende? Eller kan det også være pga. tænder?
Når hun vågner om natten prutter hun meget og der lugter tit ret råddent derinde, uden at hun har lavet noget. Det har hun tilgengæld ofte om morgenen, når hun vågner rigtigt. Og så vidt jeg ved, så arbejder tarmene også mest sidst på natten, og kan det så være grunden til, at det altid er her, hun vågner?
Beklager det lidt rodede spørgsmål, men jeg er selvsagt lidt bekymret over hendes ændrede adfærd og mønster, da det er tydeligt for mig, at der er "noget galt".
Håber du kan hjælpe mig.
Annoncer
Sponsorerede artikler
Gråd går lige i hjertet – og helt ind i nervesystemet
Alle forældre kender det. Den hjerteskærende babygråd, der ikke bare larmer i ørene, men også føles fysisk i hele kroppen. Gråd er babyers eneste måde at kommunikere på, og et par timers gråd om dagen er helt normalt. Men det gør det ikke nemmere at stå i. Især ikke, når man har prøvet alt – ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
18. juni 2025 | Opdragelse | 13 mdr.
Vil ikke spise (selv), sidde i højstol eller i bad
Kære Helen, Vi har lidt forskellige udfordringer som vi har forsøgt at...
21. maj 2025 | Sovevaner | 13 mdr.
Kære Helen Vores lille dreng er nu blevet 13 måneder og vågner kun 0-2 gange...
16. maj 2025 | Sovevaner | 10 mdr.
Hej Helen, Min søde datter er startet i dagpleje her d 1 maj. Indkøringen er...
14. maj 2025 | Sovevaner | 10 mdr.
Svær søvnmangel pga mange opvågninger
Kære Helen Min datter er netop blevet 10 måneder og jeg skriver til dig for...
7. maj 2025 | Udvikling | 9 mdr.
Har vi sprunget seperationsangsten over?
Kære Helen. Kort efter fødslen blev vores datter lagt hos far for at få...
Viden om børn:
Taktilsansen
Der er 3 sanser, som er fundamentet for barnets motoriske udvikling, og som er helt centrale for barnets evne til at bearbejde og bruge sine sanser og de sanseindtryk, som barnet møder i hverdagen: Det er vestibulærsansen, taktilsansen og den proprioceptive sans.
Taktilsansen kaldes også berørings- og følesansen. Den er vigtig for barnets kropsbevidsthed, og den gør, at vi kan mærke varme, kulde, smerte, tryk mm. Børn som har problemer med deres taktile sans, vil ofte ikke bryde...
Madpakke og børn
Når barnet begynder i pasningsordning, vil det mange steder selv skulle have en madpakke med hjemmefra.
Det er altid vigtigt at give barnet et varieret tilbud af fødevarer - det kan være rugbrød eller anden form for fiberholdigt brød, det kan være pasta sammen med rester fra aftensmaden, kød, fisk, frugt og grønt. Jo mere variation, jo bedre :)
Det er en god idé at give barnet ting med, som er pakket lidt hver for sig. Mange børn er glade for at have en madkasse,...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.