Brev:
Skal vi vække for at give mælk
Hej Helen
Vi har et dilemma som vi ikke helt kan blive enige om herhjemme :)
Min søn spiser ok af sin rigtige mad og vi prøver at varierer. Men som du ved fra tidligere breve så kniber det gevaldig med mælken og vi er nu nede på et mælkeindtag på 200 ml i døgnet. Vi putter derudover mælk i hans grød og mos men det er altså flaskeindtaget.
Han får tillige a38 og ost hver dag. Der bekymrer mig fordi jeg læser at man skal TRAPPE NED til 500 ml når barnet fylder 1 år. Bør vi bekymre os?
Bør vi øge indtaget af a38? Han får en halv dc nu. Han vil heller ikke drikke mme af kop men er dygtigt til at drikke vand.
Dilemmaet som vi ikke kan blive enige om er følgende. Han sover ind i mellem igennem, hvilket jo er dejlig - ikke at vi sover fordi han er meget urolig, men ...
... han har på det seneste haft nætter, hvor han ikke vågner og kalder på sin drømme flaske. Vi er derfor ekstra “på” og vågner nærmest engang i time for at debattere om vi skal lade ham sove eller om vi skal vække ham og give ham flasken. Vi er jo meget kede af mælkeindtaget skulle gå endnu mere ned - omvendt har både han og vi jo godt af at sove videre. Det betyder at drømmeflasken nogle gange gives af os kl 01 eller sågar 03 fordi “nu syntes vi sørme han skal have noget væske”.
Hvad synes du? Han drikker aldrig sin flaske efter aftensmad og derfor ligger hans 3 flasker derfor morgen (fordi han er en meget early bird sover han nogle gange videre på flasken, men spiser fint morgenmad alligevel) eftermiddagsflaske og drømmeflaske.
På forhånd tak
Bedste hilsner
Christina
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
7. maj 2025 | Udvikling | 9 mdr.
Har vi sprunget seperationsangsten over?
Kære Helen. Kort efter fødslen blev vores datter lagt hos far for at få...
29. april 2025 | Diverse | 10 mdr.
Kære Helen. Tak for dit sidste svar angående mad. Jeg synes, at det går...
10. april 2025 | Sovevaner | 10 mdr.
Kære Helen Din brevkasse har været en kæmpe hjælp hele vores tid som nye...
9. april 2025 | Sovevaner | 9 mdr.
Hej Helen. Tak for et godt forum med mange gode input. Vi har en datter,...
9. april 2025 | Sovevaner | 8 mdr.
Opvågninger om natten - 8.5 måned
Kære Helen. Vores datter er 8.5 måned og er i 5 måneders tid vågnet hver...
Viden om børn:
Hår - babys hårpragt
Nogle børn fødes med fyldig hårpragt, mens andre kun har små dun. Håret tykkelse, længde og farve kan variere.
Selvom barnet fødes med meget hår, er der ingen garanti for, at håret bliver siddende. De fleste børn mister en stor del af deres hår, når de er 3-4 måneder gamle. Det sker både, fordi de ligger meget ned, og fordi det hår, der blev dannet i fosterstadiet, ofte falder af på én gang.
De nye hår, som vokser frem, er ofte tynde og fine i forhold til det...
Øl og amning
Før i tiden anbefalede man, at kvinder der lige havde født, og som gerne ville amme, drak en maltøl eller en mørk hvidtøl dagligt, fordi det kunne hjælpe med at sætte mælkeproduktionen op. Det var kun øl af denne type, som havde effekt, og effekten skulle skyldes maltindholdet. På barselsafdelingen kunne man derfor få en øl til frokost eller aftensmaden, hvis man havde brug for det.
Det anbefales dog ikke mere, at man forsøger at øge sin mælkeproduktion ved at drikke øl....
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.