Brev:
Mad - 20 mdr.
Hej Helen
Nu til mit sidste spørgsmål.
Min søn var jo meget længe om at ville spise. Han begyndte faktisk først at spise, da han var omkring 8-9 måneder. Indtil da ville han kun have mælk, selvom vi prøvede at tilbyde meget andet. I dag er der stadig rigtig meget, han ikke vil smage på.
Morgenmad, mellemmåltider og frokost går egentligt fint.
Han spiser havregrød eller havrefras med letmælk til morgenmad.
Til frokost spiser han rugbrød, når han er hjemme. Der vil han gerne have leverpostej, spegepølse eller ost. Når han er i vuggestue spiser han, hvad de får der.
Til mellemmåltider spiser han typisk frugt. Han kan lide en del frugt, men ingen bær og heller ikke avocado. Nogle gange får han også noget bolle eller figenstang.
Det er mere aftensmad, som er lidt en udfordring, da han hverken vil have ris, pasta eller kartofler i stykker. Han vil gerne have fisk og det meste kød, men han vil kun have kulhydrat, hvis det er i form af mos. Han vil heller ingen ...
... grøntsager have, medmindre jeg moser dem sammen med kartoflerne. Så vil han gerne spise gulerod, blomkål, pastinak og lignende, men det skal altså være most.
Han vil gerne have pasta, hvis det er lasagne.
Egentligt er det okay for mig, at han stadig får mos. For mig er det bedre, at han spiser noget, som han kan lide, og så han bliver mæt, selvom det måske ikke er helt så varieret i konsistensen som andre børn i hans alder får. Jeg tænker, at med flytningen og de andre udfordringer, som jeg har skrevet om i de tidligere breve, så er det måske ikke det bedste tidspunkt at begynde at lave det om. Jeg tilbyder ham altid, hvad jeg selv får, men han vil som regel ikke smage. Og hvis vi er nogen steder, så plejer jeg at sørge for, at der er noget rugbrød han kan få, hvis han ikke vil have maden.
Men jeg er i tvivl, om det er okay, at gribe det sådan an, og lade ham beholde sin mos, indtil han selv vil spise noget andet? Eller gør jeg ham en bjørnetjeneste?
Med venlig hilsen
en mor
Annoncer
Sponsorerede artikler
Gråd går lige i hjertet – og helt ind i nervesystemet
Alle forældre kender det. Den hjerteskærende babygråd, der ikke bare larmer i ørene, men også føles fysisk i hele kroppen. Gråd er babyers eneste måde at kommunikere på, og et par timers gråd om dagen er helt normalt. Men det gør det ikke nemmere at stå i. Især ikke, når man har prøvet alt – ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
2. maj 2025 | Sovevaner | 21 mdr.
Kære Helen, Vi håber, du kan hjælpe os med at skabe en kortere og endnu...
2. maj 2025 | Udstyr | 22 mdr.
Kære Helen Som du ved, så har vi store udfordringer med storesøsters (22mdr)...
13. april 2025 | Opdragelse | 22 mdr.
Håndtering af selvstændighedsalder og aftenputninger
Kære Helen Jeg skriver til dig igen om vores datter på 22 måneder, som i...
10. april 2025 | Opdragelse | 22 mdr.
Reaktion på at være blevet storesøster
Kære Helen Jeg skriver til dig igen om min datter på 22mdr som er blevet...
4. april 2025 | Sovevaner | 22 mdr.
Opfølgning på opvågninger om natten - 22mdr
Kære Helen Tak for dit svar vedr. mit brev om min datters opvågninger....
Viden om børn:
Ærter
Fra 6 måneders alderen må barnet gerne få ærter. Ærter kan her koges til ærtemos og det samme kan gøres med andre bælgfrugter, som brune og hvide bønner, kigærter og linser.
Barnet optager bedst næring fra ærter og andre grøntsager, hvis de koges.
Fra 9-10 måneders alderen vil mange børn have stor glæde af at spise ærter, det er god træning for at øve pincetgreb og ærter kan fint gives sammen med rugbrød til frokost.
Ærter indeholder protein, samt...
Rhesus-uforlignelighed
Vi har hver især en blodtype, som kan hedde A, B, AB eller 0 og derudover er vi delt op i Rhesus positive og Rhesus negative. De fleste mennesker er Rhesus positive, ca 15 % er Rhesus negative.
Hvis en Rhesus negativ kvinde bliver gravid og den kommende far er Rhesus positiv, så kan barnet, som kvinden venter være Rhesuspositiv efter sin far.
Imens barnet ligger i maven, så har det sit eget separate kredsløb, men der kan dog ske en lille udveksling af blod imellem...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.