Svar: Amning om natten - 6 mdr.
Kære HH
Det lyder bestemt som en stor sund og dejlig dreng du har dig der og jeg er helt enig med dig i at brystmælken ikke længere er helt nok til at dække hans behov.
Det er fint med grød/mos 2 gange daglig, du kan dog evt. forsøge med 3 gange, da det også kan have en effekt. Husk i den forbindelse max 2 gange grød, ellers grøntsagsmos, da han ellers kan få for hård mave.
Vælling er i princippet det samme som en tynd grød og da du ammer så godt, som du gør, så er der i princippet ikke grund til at introducere vælling. Den kan faktisk springes over. Spørgsmålet er også om det mon vil mætte ham nok, eller om han ikke vil få større glæde af en portion grød ekstra.
Man kan også diskutere om han skal tage flaske. Da din amning kører så godt, da han trives så godt på modermælk og da han klart ...
... foretrækker brystet, så er det jo ikke absolut nødvendigt. Hvis du ønsker at fortsætte amning, er der ikke noget problem i at han får sit mælkebehov dækket via amning og stille og roligt lærer at drikke mælk af en kop ved siden af. Fra 6 mdr´s alderen må han jo gerne drikke små slurke sødmælk af en kop og han kan også få lidt vand fra hanen, sammen med grøden/mosen.
Hvis du meget gerne vil prøve med vælling, så prøv at give ham det af en lille kop (evt. en tudkop) eller af et snapseglas, som er mindre og dermed har han lettere ved at få sin lille mund til at passe og dermed drikke.
Hvis du meget gerne vil have ham til at tage flaske, så erder ikke andet i vejen for end at blive ved med at forsøge. Måske kan du prøve med lidt af din egen mælk, så smagen er genkendelig.
Fortsat held og lykke med ham:o)
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om amning:
16. juni 2025 | Amning | 2 mdr.
Kære Helen, Tak for dine svar på vores seneste beskeder. Vores pige har...
15. maj 2025 | Amning | 1 mdr.
Hej Helen, Vi vil gerne spørge generelt/åbent ind til den situation vi står...
16. marts 2025 | Amning | 6 mdr.
Kære Helen, Først skal lyde et kæmpe TAK for dine råd og din vejledning ift....
24. februar 2025 | Amning | 11 mdr.
Hej Helen Min søn har nu faktisk hele sin levetid været vågen plus 10 gange...
Viden om børn:
Donorhjælp
Hvis man ikke kan blive gravid på almindeligvis, så kan man benytte sig af en donor. Og i Danmark er der to muligheder:
1. Donor med sæd:
Kvinder der ikke har nogen mandling partner eller hvor den mandlige partners sædkvalitet ikke kan anvendes til befrugtning, har mulighed for at blive gravide med en sæddoner.
Sæddonation kan både være anonym og åben. På lægeklinikker vil den normalt være anonym, hvor man kan få åbne donorer på jordemoderklinikker.
Babyslynge
En babyslynge er et klæde, som man på forskellig vis binder omkring sig. Oftes er der et spænde eller en ring i den ene ende. Når Slyngen bindes fremkommer en lomme, hvori baby ligger eller sidder.
Slyngens fordel er at den yder støtte til hele babys krop og hoved, både når dit barn ligger og sidder. Der er mulighed for at variere bærestilling, hvilket er godt, hvis barnet bæres ofte eller længere tid af gangen.
I en babyslynge kan du normalt bære din baby længe...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.