Brev:
Kaos ved måltiderne
Kære Helen
I forlængelse af mit sidste brev om grød er tingene nu gået fra slemt til værre. Vi tilbyder grød, mos og snacks flere gange i løbet af dagen og vi har skruet ned for mælken til ca 160-180 i flaske. Ligeledes prøver vi kun at give mælk hver 3.5-4 time. Men han er komplet uinteresseret i grøden og mos og bliver sur hvis vi insisterer lidt.
Han vil gerne smage / slikke lidt på vores mad og en sjælden gang kan jeg lokke en ske eller to frugtmos ned. Som timerne på dagen skrider frem, hvor han jo ikke får mad, bliver han naturligvis sulten og dermed mere og mere pylret og til sidst storgrædende, hvis jeg ikke giver ham en flaske.
Ofte når vi knap nok to timers vågen tid inden han så puttes ...
... til næste lur (fordi jeg jo lige har givet ham en flaske lægger jeg ham ud). Det ødelægger selvsagt dagen og dagsrytmen og det gør mig ked at min søde spisende baby nu har udviklet sig til et “mælkemonster”.
Det er ligegyldig hvor meget jeg synger og danser for at gøre måltidet interessant og vi prøver også at sidde forskellige steder. Har du nogen ideer til hvad vi skal gøre? Skal vi holde fuldstændig mad pause igen? Det bliver ikke bedre at far prøver.
Vi prøver at holde os under 1 liter mme om dagen, da jeg har forstået de ikke må få mere grundet laktosen, men han er jo sulten, når han ingen grød eller mos får. Skal mælken op mængde igen? Jeg vil tro han vejer ca 8 kg nu.
De bedste hilsner
Christina
Annoncer
Sponsorerede artikler
Gør pusletid til hyggetid - med naturlig pleje fra Olívy
En ren ble er det primære formål, når ens baby bliver lagt til rette på puslepladsen. Men faktisk er pusletiden meget mere end blot en praktisk opgave. Det er en unik mulighed for at styrke båndet til dit barn, stimulere sanserne og skabe tryghed. En god pusleoplevelse handler ikke kun om ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
16. marts 2025 | Amning | 6 mdr.
Kære Helen, Først skal lyde et kæmpe TAK for dine råd og din vejledning ift....
12. marts 2025 | Kost og ernæring | 6 mdr.
Hej Helen. Jeg har en dreng på 6 måneder, som er kommet godt i gang med...
12. marts 2025 | Sovevaner | 5 mdr.
Kære Helen Min søn er 5 måneder, og han er de sidste 1.5-2 måneder begyndt...
8. marts 2025 | Sovevaner | 6 mdr.
Kære sundhedsplejerske, Vores lille Luca på 6 måneder (på mandag) har altid...
26. februar 2025 | Sovevaner | 6 mdr.
Kære Helen, Først vil vi – som et par forholdsvis nyudklækkede...
Viden om børn:
Sove inde
Når barnet sover inde, så er det sikreste at sove i egen seng, men i samme rum som forældrene - i hvert fald, når der er tale om et spædbarn. Det nedsætter risikoen for vuggedød.
Vælger du at sove sammen med dit barn, skal dit barn have ligeså meget plads, som hvis det sov i egen seng. Det skal have sin egen dyne og skal sove på en fast madras uden løse lagner, tæpper eller lignende.
Temperaturen skal være mellem 18-20 grader og barnet skal iklædes tøj, der passer...
K-vitamin til baby
Sundhedsstyrelsen (og WHO) anbefaler, at alle nyfødte babyer får K-vitamin lige efter fødslen. Dette gives som injektion i låret og er med til at forhindre indre blødninger. Når barnet har fået K-vitamin denne ene gang, skal det ikke gives igen.
Børn der ammes, får ikke ret meget K-vitamin via modermælken, og det betyder, at de har større risiko for K-vitaminmangel. K-vitamin dannes også i vores tarmsystem, og da nyfødte børn har et umodent tarmsystem, vil de ikke selv kunne...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.
Det siger medlemmerne ...