Brev:
Søvnmønster - 8 mdr.
Hej Helen
Jeg har lige brug for dit råd endnu engang, men denne gang angående søvnmønster.
Siden sidst jeg skrev er vores lille pige nu begyndt også at ville have sin mos igen (det ville hun ellers ikke rigtig før), men kun hvis der er blandet lidt øllebrød i - jeg tænker at det har noget med tryghed at gøre, at der er lidt smag som hun kender og elsker sammen med alle de nye smage. Vi sørger i øvrigt for at der er godt med bid i hendes mos :)
Jeg ammer derfor nu inden middagslur, samt aften inden sengetid og så drømmemåltid kl. 23-24 ca. og ammer også stadig tidlig morgen ved kl. 5-6 ca., vi arbejder dog hen imod at få afviklet den tidlige amning, så vi er nede på 3 amninger :)
Som jeg nævnte tidligere så har vi din vildt gode bog om Børn og Mad (den er virkelig bare fantastisk :) og vi er stille roligt gået videre fra planen for 7 måneder til planen for 8 måneder og vi følger fint med planen indtil om formiddag og så går der ellers lidt kludder i det hele.
Du får lige vores plan som det ser ud lige nu:
Vi står op ved kl. 7-7.30 ca. og så får vi øllebrød omkring kl. 8 og så ved kl. 9-9.30 får hun 1/2 bolle med smør og frugt - hvilket hun egentlig kun gumler på og ikke som sådan spiser, men det ...
... tænker jeg kommer jo bedre mundmotorikken bliver :)
Her er det så at vi ikke længere kan følge med den fine plan fra bogen, fordi vores lille mus er ikke træt allerede ved kl. 9.30, hun strækker den gerne til kl. 10 før hun kan puttes. Hun sover så til kl. ca. 12, nogle gange 12.30 og så er vi jo allerede rykket i planen.
Hun får frokost ved kl. 12.30-13.00 alt efter hvornår hun vågner og vi hygger, leger og går en tur, hvorefter jeg ammer hende og så bliver hun først træt igen ved kl. 15-15.30. De fleste dage kan hun så sove til kl. 17 og endda kl. 17.30 nogle gange og vi kan derfor ikke “nå” mellemmåltidet kl. 16 og går derfor direkte til aftensmaden, som hun så får ved kl. 18 nogle gange kl. 18.30.
Vi putter hende så ved kl. 20.30 ca.
Jeg er ikke fan af at skulle vække hende, men f.eks. her i aften var vi nødt til at vække hende kl. 17.40, fordi ellers ville hele rytmen blive rykket alt for meget.
Hun trives rigtig godt og er næsten altid smilende og glad og følger i øvrigt sin vægtkurve rigtig fint.
Lyder vores plan okay og sker der ikke noget ved at hun ikke får kl. 16 mellemmåltidet med, eller er der noget vi kan gøre anderledes for at bedre optimere vores dagsplan/rytme?
Kærlig hilsen
Mor
Annoncer
Sponsorerede artikler
Gør pusletid til hyggetid - med naturlig pleje fra Olívy
En ren ble er det primære formål, når ens baby bliver lagt til rette på puslepladsen. Men faktisk er pusletiden meget mere end blot en praktisk opgave. Det er en unik mulighed for at styrke båndet til dit barn, stimulere sanserne og skabe tryghed. En god pusleoplevelse handler ikke kun om ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
29. april 2025 | Diverse | 10 mdr.
Kære Helen. Tak for dit sidste svar angående mad. Jeg synes, at det går...
10. april 2025 | Sovevaner | 10 mdr.
Kære Helen Din brevkasse har været en kæmpe hjælp hele vores tid som nye...
9. april 2025 | Sovevaner | 9 mdr.
Hej Helen. Tak for et godt forum med mange gode input. Vi har en datter,...
9. april 2025 | Sovevaner | 8 mdr.
Opvågninger om natten - 8.5 måned
Kære Helen. Vores datter er 8.5 måned og er i 5 måneders tid vågnet hver...
23. marts 2025 | Udvikling | 10 mdr.
Hej Helen Vores dreng, som nu er blevet 10 måneder, er startet i dagpleje....
Viden om børn:
CE-mærket
Se efter CE-mærket når du køber legetøj
Legetøj skal være CE-mærket. Det er en sikkerhed for at legetøjet opfylder en række krav til sundhed, sikkerhed og miljø. CE-mærket er fælles for Europa og det er Forbrugerstyrelsen, Sikkerhedsstyrelsen og Miljøstyrelsen, der holder øje med at reglerne for CE-mærkning overholdes. Der foretages løbende stikprøvekontroller for at kontrollere at det legetøj, vi kan købe til vores børn, er i orden.
Du skal også være opmærksom på...
Boel-prøve
Boel-prøven blev indført i Danmark tilbage i 1970´erne og var en fast del af sundhedsplejerskernes arbejde. Sådan er det ikke mere, - nogle kommuner laver stadig boel-prøver på børnene, andre kommuner har anskaffet dette. Denne ændring kom samtidig med at man begyndte at hørescreene alle børn ved fødslen.
Boel-prøven er en screeningsmetode, hvor man ser på hele barnet. Man ser på barnets evne til at have kontakt, til at styre sin motorik, til at vælge fokus og man observerer...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.