Annonce

Annonce

Brev:

30-minutters lure og trætte forældre


13. august 2021

Kategori:
Alder:
3 mdr.

30-minutters lure og trætte forældre

Hej Helen

Vi har en søn, Bertram, på 3,5 mdr. som konsekvent ikke tager lure længere end 30-40 min. i løbet af dagen. Vi kan næsten sætte uret efter det. Han slår bare øjnene pludseligt op, gnider sig i dem og signalerer, at han stadig er træt. Vi forsøger derefter at genputte ham, hvilket (efter lang tid) også lykkedes nogle gange, og han kan tage 30 min. mere. Det lykkes os kun at genputte, hvis vi kan sidde og hoppe på en pilatesbold med ham svøbt i sin dyne.

Vi er noget frustreret over det, da vi ikke får en “pause” i løbet af dagen og bruger meget tid på at putte mange gange. Problemet opstår især i, at han selvsagt er meget træt og virker overstimuleret efter kort vågentid, hvilket viser sig ved gedigne skrigeture, hvor det også her ofte kun er pilatesbold eller mor, der hopper, der kan få ham til at finde ro og stoppe med at græde. I hans vågne tid er der ikke meget overskud til leg og mavetid, fordi det hurtigt bliver for meget for ham, og vi er bange for, at det kan gå ud over hans udvikling på længere sigt.

Der er prøvet nogle forskellige ting ift. dagslurene; barnevognstur, hvor vognen er i konstant bevægelse, slyngevugge med motor, at putte med samme ritual som til nat, at sidde med ham i armene under lur. Men intet virker. Efter 30-40 min. slår han øjnene op. Vi har forsøgt at vikle ham og bruge bæresele (det brugte vi meget i hans spæde tid), men her slår han i et skrig efter kort tid og virker ikke til at synes om at sidde i disse.

Han sover fint igennem om natten, hvor vi plejer at putte ham omkring kl. 21 og så vågner han først omkring kl. 6-7. Ind imellem med urolige timer, hvor vi skal svøbe ...


Annonce

... ham på ny eller lægge en hånd på maven, men han vågner sjældent. Vores rutine til natten består i, at vi giver trykmassage, dæmper lyset i etaper, giver flaske, bøvser af, lægger ham i sin seng og synger, nusser og giver sut indtil han sover. Det tager mellem 5-20 minutter at putte ham og han er generelt dygtig til at falde i søvn.

Problematikken omkring de 30 min lure opstod efter ca. 1 måned. Inden da kunne han sove 3 timer i barnevognen og vågne til mad, social kontakt og leg for derefter at sove 3 timer igen.

Det skal nævnes at han har fået MME siden uge 1, da amningen ikke blev etableret efter et hårdt fødsels- og efterfødselsforløb (hos mor). Der har aldrig været problemer med hans trivsel og han følger alle vækstkurver som han skal. Ind imellem er han så urolig, at han spiser dårligt (spilder, vrider sig, græder og virker meget ufokuseret imens), ofte ender det med en afføringsble. Der har været lidt med maven, og han er på movicol efter vejledning af vores SP.

Vores frustration består i, at vi synes, vi altid har en dreng, der er ked af det og i underskud pga. manglende søvn om dagen. Dette bevirker, at vi ikke kommer meget ud, fordi det ofte ender i skrig og skrål. Vi har endnu ikke lykkes med at transportere ham i hverken barnevogn, sele eller vikle uden skrig, så vi føler os lidt fanget herhjemme i en søvnjagtende hverdag.

Endvidere er vi kede af, at yogabolden er det eneste, der virker, da den er besværlig at have med rundt og ikke så rar for vores rygge - selvom vi selv er skyld i det, håber vi på, at man kan vænne ham af med den på en måde?

Hvad gør vi?

Kærlig hilsen
Forældrene til Bertram

Læs Helens svar »



Annoncer

Sponsorerede artikler

Pas godt på babynumsen i sommervarmen

Varme sommerdage er dejlige, men de kan hurtigt genere de små babynumser. Varme, fugt og friktion er desværre en sikker opskrift på en rød og irriteret hud under bleen.

For at bevare en normal og sund hud i bleområdet, er det vigtigt at tænke daglig forebyggelse ved bleskift. ...

Læs mere her



Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

2. juli 2025 | Sovevaner | 4 mdr.

Søvn og barnevogn

Hej Helen, Jeg har en dejlig dreng på 4,5 måned. Han er en stor dreng på 9,9...

Læs hele brevet og Helens svar


16. juni 2025 | Amning | 2 mdr.

Kan jeg reetablere amning?

Kære Helen, Tak for dine svar på vores seneste beskeder. Vores pige har...

Læs hele brevet og Helens svar


13. april 2025 | Sovevaner | 3 mdr.

Gråd i barnevogn - del 2

Kære Helen Jeg har nu forsøgt at bruge nogle af dine råd ift min datter på...

Læs hele brevet og Helens svar


4. april 2025 | Sovevaner | 2 mdr.

Gråd i barnevogn - 2 mdr.

Hej Helen Tak for dit svar til mit brev “Dårlig dagssøvn 2mdr”. Du har...

Læs hele brevet og Helens svar


1. april 2025 | Sovevaner | 2 mdr.

Dårlig dagssøvn 2mdr

Kære Helen Jeg har en datter på 11 uger, som har meget svært ved at sove....

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Forkælelse - forkælede børn

Små børn kan kun fortælle dig, at de har brug for din hjælp ved at græde. Et lille barn kan ikke på anden måde give udtryk for, at det har behov for at blive taget op, blive skiftet, få mad, blive pludret med, krammet osv.

Derfor skal du altid reagere, når det lille barn græder. Det er en skrøne, at børn udvikler deres lunger, ved at få lov til at græde. Og det er heller ikke korrekt, at man forkæler et barn ved at reagere på dets gråd, tværtimod.

Små børn kan ikke...

Læs mere i Babylex

Ufrivillig natlig vandladning

Når børn tisser i sengen om natten, så kalder man det ufrivillig natlig vandladning, sengevædning eller Enuresis. Og der kan være flere årsager til at børn tisser i sengen om natten.

1. Arvelighed. Hvis mor og/eller far har tisset i sengen om natten, så er sandsynligheden for at barnet kommer til det større.

2. Hormoner. Det antidiuretiske hormon (ADH) udskilles fra hjernen om natten og skal nedsætte urinproduktionen om natten. Men nogle børn er lidt længere tid...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om dit barns udvikling. Bogen er propfyldt med nyttig viden for alle forældre!

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Tak for dit svar omkring min søns sovevaner.

Jeg startede med at skære natamningen helt væk, og så var der kun godnattåren tilbage, den virkede han pludselig ikke så interesseret i så den blev også droppet, og helt uden drama og gråd;-)

Nu kunne jeg så få ham til at falde i søvn uden at være helt tæt på mig, men han ville stadig ikke ned i tremmesengen i vågen tilstand.

Jeg læste så at du havde rådet andre til at tage den ene side af sengen, da nogle børn følte sig indespærret.... og hold da k... det gjorde en forskel!!

Dels falder han i søvn glad og tilfreds i sin egen seng, derudover sover han bedre og længere tid i hans egen seng (han kommer stadig ind til os om natten). Han går oven i købet selv ind og lægger sig i sengen når det er sove tid!

Tak fra Rikke, mor til dreng på 16 måneder


Annonce