Brev:
Søvn 13 mdr.
Kære Helen
Vi har brug for et råd! Tobias er nu 13 mdr. og han er en glad dreng, som trives fint – også i dagplejen hvor han startede for 7 uger siden.
Men vi har problemer med nattesøvnen. Tobias bliver badet om aftenen efter mad og får derefter et glas mælk og putter i sofaen. Han falder i søvn i mine arme og bliver så lagt op i seng ca. 19.30-20.00. Han vågner typisk igen mellem 23 og 01, og han kan/vil ikke sove videre med mindre vi tager ham med ind i vores seng. Det betyder, at ingen af os får sovet ordentligt, da Tobias roterer, sparker, hiver os i håret osv. Så vi er trætte om dagen!
Vi har tidligere prøvet at lægge ham vågen i seng og ’læse ham i søvn’. Det fungerede nogle aftener, men andre måtte vi løbe ind og ud på hans værelse med korte mellemrum i op til 2 timer, mens han ...
... skreg – og det er ikke rart for nogen af os. Når han så vågnede senere på natten kom han ind til os for at undgå flere timers gråd om natten, og nu tænker vi på om vi skal være helt konsekvente og IKKE tage ham ind. Han ved jo ikke om klokken er 23 eller 03.
Vi har brug for dit råd om hvordan vi skal tackle falde-i-søvn og natte-vågne-situationen, så Tobias kan sove alene. Der skal selvfølgelig være plads til undtagelser og Tobias skal selvfølgelig trøstes når han er ked af det/utryg, men vi har brug for søvn og vi vil da også gerne kunne gå i seng senere end kl. 23(hvilket er svært i øjeblikket, da Tobias kun vil sove videre i vores seng med vores tilstedeværelse...).
Vi håber du kan hjælpe med et par fif – dine gode svar her i brevkassen bliver altid læst med stor interesse.
Mange hilsener
Stine
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
24. juli 2025 | Opdragelse | 13 mdr.
Kære Helen, Du har tidligere hjulpet os med gode råd og ro i maven, så jeg...
17. juli 2025 | Opdragelse | 15 mdr.
Kære Helen Beklager at jeg skriver igen, men du giver så utrolig gode og...
8. juli 2025 | Opdragelse | 15 mdr.
Indkøring i dagpleje - 15 mdr.
Kære Helen Min søn på 15 måneder er for en uge siden startet i dagpleje....
5. juli 2025 | Opdragelse | 15 mdr.
Hej Helen Jeg har et helt konkret problem herhjemme lige nu, og det er at...
18. juni 2025 | Opdragelse | 13 mdr.
Vil ikke spise (selv), sidde i højstol eller i bad
Kære Helen, Vi har lidt forskellige udfordringer som vi har forsøgt at...
Viden om børn:
Amning
Sundhedsstyrelsen anbefaler at børn ammes sålænge som muligt. Helst fuldt ud til de er 6 måneder gamle og delvist frem til 12 måneders alderen eller længere, hvis mor og barn ønsker det.
Brystmælk er nøje afstemt til barnets forskellige behov og modermælk indeholder vigtige antistoffer, som beskytter det lille barn mod infektioner. Det tager tid at etablere en amning, for de fleste tager det ca. tre uger, men der kan gå op til 6 uger før mælkemængden har afstemt sig efter barnets...
Klumpfod
Når børn fødes med en fod, der er bøjet indad, hvor fodsålen peger bagud og fodryggen fremad, så kalder man det klumpfod. Der er ca. 1 ud af 1000 børn der fødes med klumpfod og ca. halvdelen af disse har misdannelsen på begge fødder.
Man ved ikke hvorfor nogle børn fødes med klumpfod, men der er en vis arvelig tilbøjelighed. Man siger at risikoen for at føde et barn med klumpfod øges med en faktor 30, hvis en søster eller bror har lidelsen.
Drenge fødes hyppigere...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.