Svar: Hoste - 11 mdr.
Kære Lise
Det hører desværre ofte med til institutionsstart at børnene bliver forkølede, hoster og lignende.
Det er fint at du har haft din datter til læge, men når hosten har varet så længe og der ingen effekt er af den medicin, du har fået til hende, så synes jeg det vil være helt relevant at få tid til hende hos lægen igen.
Der findes mange forskellige muligheder med hensyn til hostestillende medicin og der er også forskelligt at gøre, hvis der er tale om astmastisk bronkitis. Det kan jo også være at hun har udviklet en lungebetændelse eller lignende, ...
... som skal behandles med antibiotica.
Vurdering af ovenstående kan kun ske, hvis hun ses af en læge og derfor er mit råd at du får en tid hos egen læge.
Honning anbefales ikke før 1 års alderen, men varm mælk kan være udmærket og du kan også forsøge med kamillete med lidt sukker.
Når hun sover så sørg for at hendes hovedgærde er let eleveret, således at hun ligger lidt højt med hovedet. Ikke i form af en hovedpude, mere ved at komme et ringbind eller to under madrassen i hovedenden, eller komme et par bøger under benene af sengen.
God bedring med hende:o)
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om sygdom:
19. maj 2025 | Sygdom | 1 mdr.
Hej Vi har en baby, som godt kan være meget døsig og træt. Hun er svær at få...
16. februar 2025 | Sygdom | 9 mdr.
Mellemørebetændelse og dræn - 9 mdr.
Kære Helen. Min datter er nu 9 måneder, og hun har igennem de sidste ca. 3...
Viden om børn:
Gravid vitaminer
Når du er gravid, er det ekstra vigtigt at spise sund og varieret - det, du spiser og drikker under graviditeten, har betydning for dit barns udvikling i livmoderen.
Sundhedsstyrelsen anbefaler, at gravide tager et tilskud af folsyre, D-vitamin og jern. Desuden anbefales gravide at få tilstrækkeligt med kalk, enten gennem kosten eller som tilskud.
Folsyre: 400 mikrogram folsyre daglig fra graviditeten planlægges til og med 3 måneder henne. Dette tages i form af...
Fladt baghoved
Da små børns kranieknogler er bløde og ikke helt sammenvoksede, kan de tage facon efter, hvordan barnet lejres. Det kan give barnet en flad eller skæv hovedfacon, - dette kaldes lejringsbetinget skævhed af kraniet.
Sundhedsstyrelsen anbefaler, at børn altid lejres på ryggen, når de skal sove, fordi dette mindsker risikoen for vuggedød. Du skal være opmærksom på, at barnet ikke ligger med hovedet til den samme side, hver gang det sover, da dette kan medføre, at barnet får en skæv...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.