Brev:
Vil ikke puttes af far - 11 mdr.
Kære Helen
Mange tak for dit svar på min brev “Putning uden amning”, rigtig rart lige at vende det med en anden :)
Det er dog første gang, at jeg ikke har valgt at følge dit råd, som var at bibeholde vores rytme som den var, fordi jeg bare kunne mærke, at der skulle noget andet til. Jeg stoppede derfor med amningen for en uge siden, og gik over til flaske om aftenen - det har reddet aftenerne, og puttetiden er gået fra 1-2 timer, til nu kun at vare 10-15 min (det tog 30min de første to dage).
Det er som udgangspunkt hendes far, som gør hende klar til natten, dvs. giver hende bad, nattøj på osv, og så tager jeg over, når hun skal puttes. Jeg sætter hende i hendes seng på hendes værelse, hvor hun nu får en flaske (100-150ml), herefter lægges hun ned, hun tumler lidt rundt og forsøger at finde ro, imens synger jeg stille for hende, nogle gange med en hånd på hende. Hvis hun rejser sig op og virker frisk efter flasken, så rejser jeg mig også op, og går stille ud nynnende. Hun bliver oftest lidt utilfreds efter kort tid, hvor jeg går ind i igen, lægger hende ned og starter sangen igen, hvor hun så finder ro.
Vores udfordring nu er at få far på banen ifm selve putningen. Vi ...
... har forsøgt de sidste to aftener, at han har puttet hende, dog uden nogen former for succes, og vi har derfor brug for råd til, hvordan vi skal gribe det an.
Han har forsøgt at efterligne min “metode”, og hun har accepteret at få flasken i sengen af ham, men så snart, hun har drukket færdig, er hun blevet dybt ulykkelig - her til aften græd hun så voldsomt, at hun brækkede sig (har hun aldrig gjort før, og det gjorde ondt på os begge at være vidne til) - det skete allerede efter kun 5min, så hun havde ikke været ulykkelig længe. Jeg har begge aftener været nødt til at træde til efter ret kort tid, og har kunne putte hende nemt efterfølgende.
Det er selvfølgelig en stor omvæltning for hende pludselig, at blive puttet af en anden end mig, når jeg har gjort det i hele hendes levetid, og derfor vil vi gerne gøre det helt på hendes premisser.
Hvordan kan en overgang fra at blive puttet af mig til, at hendes far kan tage over, se ud? Og skal hendes far helst benytte samme putteritual som mig, eller er det ok, at han gør noget andet (fx læser i stedet for sang)?
Når/hvis hun bliver dybt ulykkelig, hvornår skal jeg så træde til?
På forhånd mange tak for svar.
Hilsner herfra
Annoncer
Sponsorerede artikler
Gråd går lige i hjertet – og helt ind i nervesystemet
Alle forældre kender det. Den hjerteskærende babygråd, der ikke bare larmer i ørene, men også føles fysisk i hele kroppen. Gråd er babyers eneste måde at kommunikere på, og et par timers gråd om dagen er helt normalt. Men det gør det ikke nemmere at stå i. Især ikke, når man har prøvet alt – ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
7. juli 2025 | Sovevaner | 10 mdr.
Kære Helen. Vi har haft - og har fortsat store udfordringer med vores...
18. juni 2025 | Opdragelse | 13 mdr.
Vil ikke spise (selv), sidde i højstol eller i bad
Kære Helen, Vi har lidt forskellige udfordringer som vi har forsøgt at...
21. maj 2025 | Sovevaner | 13 mdr.
Kære Helen Vores lille dreng er nu blevet 13 måneder og vågner kun 0-2 gange...
16. maj 2025 | Sovevaner | 10 mdr.
Hej Helen, Min søde datter er startet i dagpleje her d 1 maj. Indkøringen er...
14. maj 2025 | Sovevaner | 10 mdr.
Svær søvnmangel pga mange opvågninger
Kære Helen Min datter er netop blevet 10 måneder og jeg skriver til dig for...
Viden om børn:
Reservebedste
En reservebedste er en ældre person, der gerne vil hjælpe småbørnsfamilier med at passe børnene, når de er syge, har brug for at blive hentet tidligt eller skal passes en dag, hvor forældrene skal i byen.
I nogle kommuner kan man søge om en reservebedste, hvis man er enlig og ikke har mulighed for at trække på sit netværk, men det er også muligt at søge en reservebedste privat.
Det kan være en rigtig god idé at have en reservebedste (M/K), som kan hjælpe i...
Navn - navngivning
Alle børn skal have et navn - mindst et fornavn og et efternavn. Og dit barn skal have sit navn, før det fylder 6 måneder. I kan give jeres barn et navn på to måder: Enten ved dåb i folkekirken eller ved at ansøge om navngivning via Borger.dk.
Der er i princippet ikke nogen begrænsninger på antallet af fornavne, som du må kalde dit barn. Men der er regler for, hvilke navne du kan give dit barn. Som hovedregel må du ikke vælge et navn, der kan være til ulempe for dit barn.
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.