Svar: Vil ikke spise skemad, snart 6 mdr.
Hej med dig
Tak for dit brev :)
Det er svært at vide, hvorfor jeres dreng pludselig fra den ene dag til den anden afviser skemad... Er han ved at få tænder? Måske er det tandfrembrud, som er årsagen...
Det er rigtig godt, at han gerne vil sutte på agurke-stykker. Det synes jeg, at I skal udnytte, fordi det at sidde med maden selv, gumle, sutte, smage, gnaske - og styre processen lidt selv - kan vække hans appetit.
Jeg vil derfor anbefale, at I til frokost og aften giver ham lidt mad i hånden, sammen med lidt vand af kop og på den måde holder fast i spisetiderne, men lige nu holder pause fra skeen. Og i takt med at han så begynder at virke til at nyde håndmaden lidt, gumler og gnasker mere og mere, så vil det være fint at begynde med lidt på en ske igen.
Da han kun er knap 6 måneder gammel, så er det naturligt svært for ham at styre sine håndbevægelse og også svært for ham at sidde og gumle, sutte osv. selv. I må derfor hjælpe ham, og så må I forsøge at variere det, I giver ham, som I fornemmer, at han virker parat til. Det er fint med agurk, det kan også være ristede rugbrødsbjælker - det vil vænne ham lidt til rugbrødssmagen, og hvis han kan lide det, så kan I hen af vejen starte op med lidt øllebrød.
I må også gerne give ...
... ham godt kogte broccoli eller blomkålsbuketter, I kan også prøve med en kartoffelbåd fra ovnen (uden salt)... Eller måske prøve med en appelsinbåd, som han kan sidde og sutte saften ud af. Måske skal I holde maden, imens han sutter, smager, slikker, fornemmer... og hele tiden naturligt være opmærksom på, at han ikke får bidt et stykke af, og at intet kommer galt i halsen. Det er kun for at bibeholde lidt nysgerrighed og fornemmelse for andet end mælk.
Er han stærk nok til at sidde i høj stol, så må I meget gerne sætte ham i den høje stol, når I giver ham mad i hånden og vand af kop, så han også på den måde vænnes til at måltiderne foregår sådan.
Når det bliver tid til at forsøge med lidt skemad igen, så prøv at variere mellem færdiglavet babymad og hjemmelavet babymad, for at se om noget interesserer ham mere end andet. Det betyder ikke så meget, om det er hjemmelavet eller købt, hvis bare han stille og roligt begynder at vise interesse for at spise igen. Prøv også med både grød, grøntsagsmos og frugtmos og se om han foretrækker noget fremfor noget andet...
Der sker ikke noget ved, at I venter lidt med skemaden, får lidt ro på og så forsøger igen hen af vejen :)
Håber du kan bruge dette lidt videre, og at det også giver lidt ro..:)
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Pas godt på babynumsen i sommervarmen
Varme sommerdage er dejlige, men de kan hurtigt genere de små babynumser. Varme, fugt og friktion er desværre en sikker opskrift på en rød og irriteret hud under bleen.
For at bevare en normal og sund hud i bleområdet, er det vigtigt at tænke daglig forebyggelse ved bleskift. ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om kost og ernÆring:
2. juli 2025 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Hej Helen Tak for din brevkasse :) Jeg har to spørgsmål i dag, men sender...
18. marts 2025 | Kost og ernæring | 9 mdr.
Kære Helen. Mange tak for dit fine svar angående vores søns søvn. Rom blev...
12. marts 2025 | Kost og ernæring | 6 mdr.
Hej Helen. Jeg har en dreng på 6 måneder, som er kommet godt i gang med...
8. marts 2025 | Kost og ernæring | 11 mdr.
Min søn på 11 måneder spiser ikke
Kære Helen, Jeg håber virkelig, du kan hjælpe mig, for jeg er en meget...
7. februar 2025 | Kost og ernæring | 5 mdr.
Hej Helen Min dreng bliver 6 måneder den 18 februar, og har fået skemad i...
Viden om børn:
Zoneterapi
Zoneterapi er en alternativ form for behandling, som bruges i flere situationer.
Nogle oplever, at det virker smertelindrende under fødslen, og andre synes, det hjælper, når deres barn græder meget på grund af mavekneb eller lignende.
Zoneterapeuter findes mange steder. Hvis man ønsker at få zoneterapi under sin fødsel, kan man spørge på fødestedet, om en jordemoder kan tilbyde dette. Hvis man ønsker at bruge zoneterapi til sit barn, så skal man selv finde en...
Hormonbehandling
Hormonbehandling i forbindelse med fertilitet bliver brugt til at stimulere æggestokkene til at udvikle og modne flere ægblærer (follikler). Ved en almindelig cyklus udvikles normalt én ægblære, og ved hormonstimulation tilstræber man, at der modnes mindst 4 æg. I nogle tilfælde kan der udtages mellem 8-12 æg.
Der findes forskellige typer af hormonbehandling, og hvilken type der vælges afhænger af den enkelte kvinde, årsagerne til barnløshed, og evt. tidligere...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.