Svar: Meget kræsen dreng.
Hej med dig
Umiddelbart tænker jeg at en dreng på 4 år er i stand til at spise mad, som andre i familien. Det er naturligt at nogle retter er mere favorit retter end andre, sådan har vi det også som voksne, men i det store hele burde han kunne spise den mad I andre laver.
Dernæst tænker jeg at det ville være en god idé at han selv deltog i madlavningen. Hvis man selv er med til at lave maden, så kan det skabe større appetit. Måske kan I finde en børnekogebog (peter plys eller lignende) som kan fange hans interesse og så kan I sammen lave nogle af de retter, som er i bogen.
Når det er sagt så er det dog også ofte sådan at børns vægring ved mad handler om noget helt andet og hvad det så er, må I prøve at finde ud af. Det at lukke munden sammen og skubbe maden væk er jo en måde at få opmærksomhed på. Men det er også ...
... noget man kan kontrollere. Han kontrollerer selv, hvad han vil spise, hvormeget og hvornår. Hvorfor er det nødvendigt for ham at kontrollere dette? Er der noget om kring ham som er kaotisk, så det at kunne kontrollere maden hanlde rom at få orden på kaos?
Når I beskriver hans indtag af mad, så er det bemærkelsesværdigt at han vælger madvarer af den brune og grå type? Har I tænkt på det? Hvordan har han det med farver? Kunne der være en grund til at han er så selektiv i sine madvaner lige i forhold til at det er brunt og gråt?
Jeg ved godt at jeg stiller nogle måske i jeres øjne mærkelige modspørgsmål, men det handler om at det er meget svært at vide hvad der sker hos jer - det ved kun I.
Måske skulle I tale med egen læge eller rådføre jeg med en diætist, som har forstand på børn.
Rigtig meget held og lykke fortsat:o)
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Pas godt på babynumsen i sommervarmen
Varme sommerdage er dejlige, men de kan hurtigt genere de små babynumser. Varme, fugt og friktion er desværre en sikker opskrift på en rød og irriteret hud under bleen.
For at bevare en normal og sund hud i bleområdet, er det vigtigt at tænke daglig forebyggelse ved bleskift. ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om kost og ernÆring:
5. august 2025 | Kost og ernæring | 4 år, 8 mdr.
Kære Helen Vi kunne godt bruge noget hjælp ang. vores datter E på 4,5...
22. juli 2025 | Kost og ernæring | 2 år, 11 mdr.
Kære Helen, Det er første gang, jeg skriver til dig, og der kommer...
2. juli 2025 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Hej Helen Tak for din brevkasse :) Jeg har to spørgsmål i dag, men sender...
18. marts 2025 | Kost og ernæring | 9 mdr.
Kære Helen. Mange tak for dit fine svar angående vores søns søvn. Rom blev...
12. marts 2025 | Kost og ernæring | 6 mdr.
Hej Helen. Jeg har en dreng på 6 måneder, som er kommet godt i gang med...
Viden om børn:
Salg af modermælk
Især for tidligt fødte børn har stor glæde af at få modermælk og derfor køber flere børneafdelinger modermælk til disse børn.
Hvis du producerer meget mælk vil det derfor være en rigtig god idé at sælge noget at din mælk.
Da mælken især i de første 2 mdr er meget næringsholdig, er det især denne mælk, som man er interesseret i. Det er også vigtigt at mor ikke er ryger og ikke tager medicin.
Du kan henvende dig til Kvindemælkscentralen på Hvidovre...
Køkkenhygiejne
Når man laver mad til småbørn er god køkkenhygiejne særligt vigtig. Små børns forsvar overfor bakterier er mindre end voksnes, og derfor får børn lettere ondt i maven eller får en maveinfektion.
- Undgå at sprede bakterier mellem madvarer. Hold f.eks. rå grøntsager adskilt fra råt kød, så der ikke kommer jordbakterier på kødet, og så der ikke kommer bakterier fra kødet på grøntsagerne.
- Hold også rå madvarer adskilt fra mad, der er klar til at blive spist. Det...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.