Brev:
9 måneder og døgnrytme
Kære Helen,
Jeg har tidligere skrevet til dig angående afvisning af amningen. Han er desværre stoppet helt, selvom jeg har prøvet nærmest alt. Nu er han så på flaske.
Vores dreng er nu 9 måneder, 10 dage gammel.
Han er 73cm lang og vejer 8kg.
Så vores spørgsmål er:
Hvordan skal hans døgnrytme se ud?
Hvor mange flasker skal han have om dagen(han får ikke nogen lige nu)?
Jeg ved ikke om han skal have det, når han førhen ammede 2-3 gange om dagen?
Hvordan kan vi komme væk fra at vugge ham i vores arme indtil han sover(vi vugger ham i 10-15min)?
Hvor meget frugt må han spise om dagen? Han får en halv banan og kan nok godt spise en hel og en clementin senere på dagen.
Må han gerne spise klar mad fra “SEMPER” en gang imellem? Han er ret glad for det og vil nærmest foretrække det. Hvad synes du?
Vores dag ser således ud:
-Kl 7:30 havregrød med hjemmelavet frugtmos oven på (som han lige er begyndt at spise de sidste 2 uger og er ikke særlig glad for det, han har ikke ret appetit)han spiser 4-5 skeer. Og børstet tænder og skiftet fra natdragten til almindelig tøj.
-Kl 9 tager han sin morgen lur på ca 45-1time
-Kl 11 røræg(som han er ret glad for)1 hel clementin eller en halv banan efter(most eller i stykker)
-Kl 12 sover han sin formiddags lur 1-2 timer
-Kl 14 spiser han rugbrøds stykker med smør, ost og kylling pålæg.
-Kl 16 sover sin aften lur(1 time ca)
-Kl 18 spiser vi aftensmad, det vi har på bordet(spiser ikke ret meget)
-Kl 19 aftengrød(3 fulde spiseskeer pulver af aftengrød)
-Kl 19:30 gøres klar til sovetid, får børstet tænder, natdragt på, bleskift og en flaske KLAR NAN1 ca 100-200 gr alt efter hvor sulten han er.
-kl 20 faldet i søvn.
-kl23-24 drikker 200ml NAN1 KLAR
Hans soverytme hverdag:
Han får sin sut og sin nusseklud ved ansigtet, vi vugger ham i armene og synger måske en sang indtil han falder i ...
... søvn. Det er rigtig rigtig hårdt nu, hvor han er så stor og tung at bære rundt på. Vi vil gerne ligge ham i sengen (sengetremme i hans eget værelse), så han selv falder i søvn. Men vi ved ikke hvordan? Hvis du kunne hjælpe os med det, med dine gode råd, vil det være super godt :-) sådan foregår det med alle hans lure på dagen og hans sovetid på aftenen til morgenen. Dog er vi i de seneste to uger begyndt at lade ham sove udenfor i hans kørepose og der pakker vi ham ind og så sover han med det samme, UDEN AT BLIVE VUGGET og sover i næsten 2 timer hvergang.
Hans spisning:
Han er begyndt at lukke munden meget sammen og afvise maden. Jeg har benyttet mig meget af at give ham færdigt lavet frugtmos fra Semper, hvor jeg vil få ham til at åbne sin mund og have en skål med almindelig mad ved siden af. Når han åbner munden og han tror at det er Semper, så giver jeg ham det almindelige mad. Jeg bruger også hans legetøj til at få ham til at grine og derved åben sin mund, så jeg kan give ham mere mad.
Han drikker vand fra et glas og selv når han er tørstig, så holder han tilbage med at tage en tår og holder øje med om vi skal til at give ham mad IGEN. Han får fingermadder såsom rugbrød, han får lov til at røre maden.
Hvornår skal vi tilbyde ham maden? 15min efter han er vågnet eller senere endnu?
Hvad skal vi gøre anderledes?
TRIVSEL:
Vores dreng er en rigtig glad og smilende barn, hans humør er altid højt og positivt.
Han er meget opmærksom og vil altid søge far og mor når andre er tilstede fx venner og familie. Han bliver badet hvert tredje dag og er glad for at blive badet. Han benytter sig ikke af sutten i dagtimerne, det er kun når han sover.
Han kryber/møver sig i hele hjemmet, han kan stå på alle fire og står så bare stille, men bevæger sig ikke frem endnu. Det nærmer sig.
Vi glæder os til at høre dine tanker :)
Kærlig hilsner
Annoncer
Sponsorerede artikler
Gør pusletid til hyggetid - med naturlig pleje fra Olívy
En ren ble er det primære formål, når ens baby bliver lagt til rette på puslepladsen. Men faktisk er pusletiden meget mere end blot en praktisk opgave. Det er en unik mulighed for at styrke båndet til dit barn, stimulere sanserne og skabe tryghed. En god pusleoplevelse handler ikke kun om ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
7. maj 2025 | Udvikling | 9 mdr.
Har vi sprunget seperationsangsten over?
Kære Helen. Kort efter fødslen blev vores datter lagt hos far for at få...
29. april 2025 | Diverse | 10 mdr.
Kære Helen. Tak for dit sidste svar angående mad. Jeg synes, at det går...
10. april 2025 | Sovevaner | 10 mdr.
Kære Helen Din brevkasse har været en kæmpe hjælp hele vores tid som nye...
9. april 2025 | Sovevaner | 9 mdr.
Hej Helen. Tak for et godt forum med mange gode input. Vi har en datter,...
9. april 2025 | Sovevaner | 8 mdr.
Opvågninger om natten - 8.5 måned
Kære Helen. Vores datter er 8.5 måned og er i 5 måneders tid vågnet hver...
Viden om børn:
Klumpfod
Når børn fødes med en fod, der er bøjet indad, hvor fodsålen peger bagud og fodryggen fremad, så kalder man det klumpfod. Der er ca. 1 ud af 1000 børn der fødes med klumpfod og ca. halvdelen af disse har misdannelsen på begge fødder.
Man ved ikke hvorfor nogle børn fødes med klumpfod, men der er en vis arvelig tilbøjelighed. Man siger at risikoen for at føde et barn med klumpfod øges med en faktor 30, hvis en søster eller bror har lidelsen.
Drenge fødes hyppigere...
Rhesus-uforlignelighed
Vi har hver især en blodtype, som kan hedde A, B, AB eller 0 og derudover er vi delt op i Rhesus positive og Rhesus negative. De fleste mennesker er Rhesus positive, ca 15 % er Rhesus negative.
Hvis en Rhesus negativ kvinde bliver gravid og den kommende far er Rhesus positiv, så kan barnet, som kvinden venter være Rhesuspositiv efter sin far.
Imens barnet ligger i maven, så har det sit eget separate kredsløb, men der kan dog ske en lille udveksling af blod imellem...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.