Brev:
Sur dreng
Hej Helen.
Så skriver jeg igen.
Vi har jo fra starten af vores lille drengs liv kæmpet med alverdens ting, låst nakke, laryngomalaci, kolik, refluks, stramt tungebånd og læbebånd og meget mere.
Jeg skriver fordi vi kæmper stadig. De lange skrigeture er næsten væk, men er i stedet erstattet med en utilfreds dreng. Vi kæmper med søvnen og har forsøgt din metode, vi har forsøgt ‘søvn i babysteps’ og vi har forsøgt søvnsundhedsplejerske, alt uden succes og søvnsundhedsplejersken har også sagt at hun ikke kan finde på flere løsninger. Så vi kæmper med en lille dreng der kun kan sove foran emhætten svøbt i dynen i mine arme mens jeg vugger ham under hele søvnen.
Når han er vågen er han kun tilfreds kort tid af gangen og jeg føler ihærdigt jeg gør alt for at opfylde hans behov så godt jeg kan. Men han er sur/utilfreds/ulykkelig mellem 50-70% af tiden og jeg forstår det ikke. Min kæreste mener at det er bare hans personlighed, men jeg mener grundlæggende ikke at babyer er født ‘sure’. Jeg kan forstå at han er mere utålmodig og temperamentsfuld da hans far også er det. Men at man konstant skal være et levende cirkus for at han ikke græder/skriger hele tiden, det undrer mig. Og han kan tit ikke distraheres fra sin gråd. Desuden mener min kæreste at det også bare er fordi han er forkælet og får for meget opmærksomhed.
Så første spørgsmål: kan nogle babyer godt bare være sure som person? Altså bare et indgroet ...
... personlighedstræk. Og kan det være fordi jeg har ‘forkælet’ ham?
En anden ting, hvad kan årsagen være til at min dreng ikke kan få ro i kroppen? Vi har prøvet diverse forslag til afslapningsteknikker, inklusiv dine, men hver gang vi skal lave noget ‘afslappende’, skriger han bare, det mest afslappende er når han får bad, men der karter han også rundt og er helt oppe og køre og bliver på ingen måde rolig. Hvad kan den konstante uro skyldes?
Og til sidst - har du nogle gode råd til hvem der kan hjælpe? Sundhedsvæsenet tager ikke en seriøst og diverse folk vi har været til har 10.000 forskellige løsninger og holdninger, f.eks med tungebånd hvor nogle mener det skal klippes, andre mener at det et overgreb. Så vores drengs tungebånd er f.eks ikke blevet klippet, fordi jeg er bange for at gøre noget jeg fortryder når der er så delte meninger og fordi min kæreste ikke tror på det virker. Og det hele føles generelt som en stor jungle, er der ikke nogen man kan gå til som kan tjekke barnet fra top til tå, så vi engang for alle kan få be- eller afkræftet om der er noget og om vi bare skal leve med en ulykkelig og sur dreng.
Jeg er så fortvivlet, desperat og fuld af afmagt, fordi når det endelig er et skridt frem, så er det altid 2 tilbage og absolut intet har virket for os, hverken med søvn, ‘personlighed’ eller ro i hans krop
Med venlig hilsen
En frustreret mor der snart har lyst til at kravle ind i et hjørne og lægge sig til at tude 🙈
Annoncer
Sponsorerede artikler
Pas godt på babynumsen i sommervarmen
Varme sommerdage er dejlige, men de kan hurtigt genere de små babynumser. Varme, fugt og friktion er desværre en sikker opskrift på en rød og irriteret hud under bleen.
For at bevare en normal og sund hud i bleområdet, er det vigtigt at tænke daglig forebyggelse ved bleskift. ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
7. juli 2025 | Sovevaner | 10 mdr.
Kære Helen. Vi har haft - og har fortsat store udfordringer med vores...
2. juli 2025 | Diverse | 7 mdr.
Hej Helen Her kommer så spørgsmål nummer 2: Hvordan er det med...
2. juli 2025 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Hej Helen Tak for din brevkasse :) Jeg har to spørgsmål i dag, men sender...
16. maj 2025 | Sovevaner | 10 mdr.
Hej Helen, Min søde datter er startet i dagpleje her d 1 maj. Indkøringen er...
14. maj 2025 | Sovevaner | 10 mdr.
Svær søvnmangel pga mange opvågninger
Kære Helen Min datter er netop blevet 10 måneder og jeg skriver til dig for...
Viden om børn:
Termin
Termin er betegnelsen for, hvornår man forventer at føde, når man er gravid.
Terminen fastsættes normalt til 40 uger efter man er blevet gravid. Termintidspunktet er således sluttidspunktet for graviditeten.
Man beregner normalt terminen efter første dag i den sidste menstruation.
Terminen bruges også til at vurdere, hvor langt du er henne i din graviditet. I løbet af graviditeten tæller man uger, således at man f.eks. siger at kvinder er 34+6 uger...
Moderkage
Moderkagen forsynet barnet med næring, imens det ligger inde i livmoderen. Når fødslen er forbi, og navlestrengen er klippet over, så skal moderkagen fødes.
Hos nogle kvinder kommer den helt af sig selv, hos andre skal man presse lidt for at få den ud. Det kan ske, at moderkagen ikke kan komme ud på normal vis og derfor må kvinden bedøves, og den må fjernes af en læge. Bedøvelse er nødvendigt, for hvis kvinden var vågen, ville det gøre meget ondt.
Når moderkagen...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.