Annonce

Annonce

Brev:

Bruger en time på at falde i søvn fra han er lagt


30. januar 2021

Kategori:
Alder:
22 mdr.

Bruger en time på at falde i søvn fra han er lagt

Hej Helen

Når vi har lagt vores dreng i sengen, mosler han rundt i 1 time, og græder hvis man forlader soveværelset før han er faldet i søvn. Vi vil gerne derhen, hvor vi kan lægge ham og gå næsten med det samme uden at risikere at skulle igennem en periode med meget gråd, som måske gør at han mister de gode associationer med putningen. Det kunne vi godt for ca 6 måneder siden, så det er noget, der er kommet snigende.

Han vågner ml 06:00 og 06:45 af sig selv. Puttes kl 12:00 og vågner af sig selv ml 14:00-15:00. Så starter vi putteritualet ml 19:00-19:30, som består af rækkefølgen:
Grød (semper), vand, nattøj og skifte (med masser af snak, grin og kærtegn), tandbørstning, natsut, og derefter læse bog og snakke dagen igennem, så ind i soveværelset med far og sidde og synge 2 vers af vuggevise. Så lægges han i sin seng ca. kl. 20:00. Der er luftet godt ud, og temperaturen er ca 20.

Selvom han faktisk virker ret villig til at gå i seng på dette tidspunkt, så ligger han ellers og mosler rundt i sin egen seng sammen med sine tre bamser, mens hans far ligger ved siden af i vores seng. Hans sut er selvlysende så den driller ham ikke. Efter et kvarters tid rejser han sig op og begynder at kalde, nogle gange kaster han sin bamse og beder om at få den igen. Han kommer sjældent op medmindre han er decideret ked af det. Når han sover ...


Annonce

... efter ca en time, så går far.

Når først han er faldet i søvn, så sover han igennem. Jeg hører ham nogle gange vågne for en kort bemærkning for så at lægge sig til at sove igen.

I dagstimerne er putningen utrolig nem, man lægger ham, siger ’sov godt’, han smiler, og så går man.

Vi forsøgte at ændre fra sovepose til dyne, og det blev måske en my bedre, men han får den sparket af sig, strømperne sparket af, med det resultat at han er helt nedkølet når han vågner næste morgen, så efter en uge gik vi tilbage til soveposen. Han har lidt tendens til børneeksem, så vi holder soveværelset køligt, og er ikke sikre på at uld nattøj er en god idé.

Derudover er han en dreng i fin trivsel: Han er sensitiv og genert, men har også en rutinepræget hverdag, som passer til hans temperament (corona-tid), så vi mærker ikke noget til det mere, udover når fætter og kusine er på besøg, og de bliver lidt for voldsomme (ca én gang om måneden). Han er rigtigt godt med sprogligt, og grundet corona har vi sluppet for det værste forkølelser/væske i ørerne mv. Han spiser fint, bortset fra at han er slem til at slikke pålæggen af rugbrøden og springe udenom grønsagerne 😊. Han er i dagplejen kl 08:00 – 15:30 og børnegruppen på 4 er meget harmonisk.

Håber du har nogle gode idéer til hvordan vi griber processen an uden at være for hårde ved ham.

Læs Helens svar »



Annoncer

Sponsorerede artikler

Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?

Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...

Læs mere her



Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

2. maj 2025 | Sovevaner | 21 mdr.

Lang putning - 21 måneder

Kære Helen, Vi håber, du kan hjælpe os med at skabe en kortere og endnu...

Læs hele brevet og Helens svar


2. maj 2025 | Udstyr | 22 mdr.

Natlampe

Kære Helen Som du ved, så har vi store udfordringer med storesøsters (22mdr)...

Læs hele brevet og Helens svar


13. april 2025 | Opdragelse | 22 mdr.

Håndtering af selvstændighedsalder og aftenputninger

Kære Helen Jeg skriver til dig igen om vores datter på 22 måneder, som i...

Læs hele brevet og Helens svar


10. april 2025 | Opdragelse | 22 mdr.

Reaktion på at være blevet storesøster

Kære Helen Jeg skriver til dig igen om min datter på 22mdr som er blevet...

Læs hele brevet og Helens svar


4. april 2025 | Sovevaner | 22 mdr.

Opfølgning på opvågninger om natten - 22mdr

Kære Helen Tak for dit svar vedr. mit brev om min datters opvågninger....

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Efterveer

Efter fødslen skal livmoderen trække sig sammen til normal størrelse igen, - disse sammentrækninger kalder man efterveer. Jo flere børn man har født, jo mere vil livmoderen skulle trække sig sammen, og jo værre er efterveerne ofte.

Efterveer mærkes ofte under amning. Når barnet dier ved brystet, produceres hormonet oxytocin, der får livmoderen til at trække sig sammen og i dagene efter fødslen vil livmoderen gradvist blive mindre - lige efter fødslen går livmoderen ofte til...

Læs mere i Babylex

Taktilsansen

Der er 3 sanser, som er fundamentet for barnets motoriske udvikling, og som er helt centrale for barnets evne til at bearbejde og bruge sine sanser og de sanseindtryk, som barnet møder i hverdagen: Det er vestibulærsansen, taktilsansen og den proprioceptive sans.

Taktilsansen kaldes også berørings- og følesansen. Den er vigtig for barnets kropsbevidsthed, og den gør, at vi kan mærke varme, kulde, smerte, tryk mm. Børn som har problemer med deres taktile sans, vil ofte ikke bryde...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om børn og sygdom, som giver dig ro og overblik, når dit barn har det dårligt.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Åhh, det er altså skønt at starte ugen med et svar fra dig ;) Tusind tak!

Og ha en rigtig god uge

Fra en førstegangs mor


Annonce