Brev:
Søvn - så vil hun op, så lægges ned
Hej Helen
Jeg har skrevet et brev til dig ang. Vores datters opstart I dagpleje, men jeg har et spørgsmål til dig omkring hendes søvn, som jeg skriver til dig i et separat brev her.
Efter hun er startet i dagpleje sker der så meget udvikling, faktisk syntes jeg at kan se nye ting hver dag.. hun forstår at putte ting i en kasse, hvis jeg spørger hende om hun kan lægge det i kassen, hvis jeg spørger om hun kan klappe mig i hånden, gør hun det, står mere og mere uden støtte, går hurtigt og sikkert rundt med støtte, lukker døre og åbner dem igen, siger få dyrelyde hvis jeg spørger hende hvad dyret siger. Alt sammen efter 2 uger i dagpleje.
Hun har været vant til at falde I søvn i vores arme med dynen omkring sig, men med en tumling på 10 mdr. Med en vægt på 10 kg. Og 700 gr. Er det ved at være meget tungt. Hun er også selv begyndt at vil falde i søvn selv, men det er som om hun har brug for os og så alligevel ikke. Så vil hun være i armene, så vil hun lægge selv og når hun gør det så græder hun voldsomt indtil hun kommer op til os igen. Vi har prøvet at lægge hende i vores seng, lave dybe vejrtrækninger og lade som om vi sover og her vrider hun sig og nægter at falde I søvn. En typisk putning plejer at tage højest 20 minutter. Nu kan den tage fra en time og op til halvanden, (hun bliver puttet ved 19 tiden) og det syntes vi ikke er optimalt, da hun skal fungere dagen igennem og særligt nu hvor hun sluger alt til hendes udvikling.
Hun sætter sig tit op i sengen, rejser sig, rokker frem og tilbage, tror hun skal lege og ...
... når vi lægger hende bliver hun rigtig ked af det.
Jeg håber det bare en fase hvor hun har brug for lidt ekstra hjælp til at falde I søvn. Skyldes dette hendes alder og udvikling? Vi vil helst ikke lave for mange skift og prøve for mange metoder under samme putning, det frustrere vores datter, så har du et godt råd eller er det blot en fase?
Hun har svært ved at koncentrere sig under måltiderne i øjeblikket og jeg kan se at hun egentligt gerne vil spise, men er for træt og forsøger at holde sig i gang. Dette tror jeg (som du tidligere skrev til mig), skyldes alle de mange og nye stimuli efter dagplejestart. Hun vil så meget hele tiden og det virker til at hun selv har svært ved at følge med. Hun vil gerne sidde i højstolen og hun smager løs på alt nyt (det har hun altid være meget forsigtig med inden hun fik lagt dræn, så det er vi så glade for) men for at holde hendes fokus på dage hvor hun har slugt ekstra meget stimuli i dagplejen, har jeg måtte sætte hende på køkkenbordet foran mig, lægge maden foran hende, vi tæller maden (hvor mange stykker mad der er) hun peger og jeg fortæller hvad vi ser.
Hun er også rigtig god til det i sin højstol ved bordet, (men hvis der er sket meget i dagplejen så læner hun sig over til mig for at hænge op ad min skulder, vil kun kramme og kan ikke fokusere på at spise) så jeg er ikke bekymret, men det er som om på dage hvor der er sket ekstra meget så har hun brug for at vi hygger på en anden måde om maden.
Jeg håber du har et godt råd omkring putning 😊
Med venlig hilsen
Mor
Annoncer
Sponsorerede artikler
Gråd går lige i hjertet – og helt ind i nervesystemet
Alle forældre kender det. Den hjerteskærende babygråd, der ikke bare larmer i ørene, men også føles fysisk i hele kroppen. Gråd er babyers eneste måde at kommunikere på, og et par timers gråd om dagen er helt normalt. Men det gør det ikke nemmere at stå i. Især ikke, når man har prøvet alt – ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
16. maj 2025 | Sovevaner | 10 mdr.
Hej Helen, Min søde datter er startet i dagpleje her d 1 maj. Indkøringen er...
14. maj 2025 | Sovevaner | 10 mdr.
Svær søvnmangel pga mange opvågninger
Kære Helen Min datter er netop blevet 10 måneder og jeg skriver til dig for...
7. maj 2025 | Udvikling | 9 mdr.
Har vi sprunget seperationsangsten over?
Kære Helen. Kort efter fødslen blev vores datter lagt hos far for at få...
29. april 2025 | Diverse | 10 mdr.
Kære Helen. Tak for dit sidste svar angående mad. Jeg synes, at det går...
10. april 2025 | Sovevaner | 10 mdr.
Kære Helen Din brevkasse har været en kæmpe hjælp hele vores tid som nye...
Viden om børn:
Babyslynge
En babyslynge er et klæde, som man på forskellig vis binder omkring sig. Oftes er der et spænde eller en ring i den ene ende. Når Slyngen bindes fremkommer en lomme, hvori baby ligger eller sidder.
Slyngens fordel er at den yder støtte til hele babys krop og hoved, både når dit barn ligger og sidder. Der er mulighed for at variere bærestilling, hvilket er godt, hvis barnet bæres ofte eller længere tid af gangen.
I en babyslynge kan du normalt bære din baby længe...
Omega-3 til gravide
Omega-3 fedtsyrer er sunde fedtsyrer, som især findes i fede fisk.
Omega-3 er meget vigtigt for udviklingen af fosterets og spædbarnets nervesystem og hjerne, synssansen og de kognitive færdigheder (indlæringsevne og hukommelse).
Derudover viser undersøgelser at Omega-3 har betydning for om graviditeten opnår normal længde og om barnet har en normal fødselsvægt.
Hvis du spiser 200-300 g. fisk om ugen, så er fedtsyrerne altid tilgængelige for dit...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.
Det siger medlemmerne ...
Kære Helen,
tak fordi du eksisterer! I 6,5 måned - siden min søn kom til verden - har jeg benyttet mig af din hjemmesiden og læst adskillige hjælpsomme svar/spørgsmål/artikler mm. Hvilken lettelse i øvrigt, at en del førstegangsmødre føler det samme som jeg selv; overvældet af kærlighed, nervøs, urolig, lykkelig, nysgerrig, komplet for meget etc etc:)
Din kærlige og varme jargon gør, at man straks føler sig tryg i at “dele” ens liv og baby med dig!