Brev:
Tandemamning
Hej Helen!
Jeg har ledt, men synes ikke jeg finder meget information om tandemamning.
Min pige er 20 måneder og da hun var lille kæmpede vi virkelig sammen med vores gode SP for at få amningen op at køre. Vi måtte supplere med udpumpning mm på flaske, men hun smed selv flasken som 6 måneders.
Nu er jeg gravid (10 uger) og jeg finder det utrolig svært at tænke på at stoppe med at amme hende. Hun er en meget glad pige, selvfølgelig dog med de normale "toddler tantrums", og hun har et ret utroligt gåpåmod ift. verden. Hun er næsten frygtløs. Jeg tror det skyldes hun får al den tryghed og kærlighed hun har brug for. Både fra hendes far og jeg og jeg tror også amningen spiller ind. Når tingene bliver for meget kan 5 eller 15 ...
... minutter ved brystet gøre rigtig meget.
De ømme brystvorter er meget svære at gøre noget ved kan jeg forstå. - Hvis du har nogen gode råd overhovedet, modtages de med kyshånd. I sidste graviditet havde jeg meget ondt hele graviditeten...!
Kan du fortælle noget om tandemamning? Jeg kan ikke greje hvordan det foregår rent praktisk. Er det et bryst hver? Hvornår får den førstefødte lov? Og når jeg havde udfordringer med min første pige, er det så dumt at tænke på at tandemamme? Jeg ser umiddelbart flest fordele ved fx mindre jalousi (eller det bilder jeg mig ind). Hvilke ulemper er der? Måske tandemamning har et andet navn eller også er der ikke skrevet så meget om det endnu?
Håber du ved en masse om emnet!
Kærlig hilsen
En glad mor
Annoncer
Sponsorerede artikler
Gråd går lige i hjertet – og helt ind i nervesystemet
Alle forældre kender det. Den hjerteskærende babygråd, der ikke bare larmer i ørene, men også føles fysisk i hele kroppen. Gråd er babyers eneste måde at kommunikere på, og et par timers gråd om dagen er helt normalt. Men det gør det ikke nemmere at stå i. Især ikke, når man har prøvet alt – ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
2. maj 2025 | Sovevaner | 21 mdr.
Kære Helen, Vi håber, du kan hjælpe os med at skabe en kortere og endnu...
2. maj 2025 | Udstyr | 22 mdr.
Kære Helen Som du ved, så har vi store udfordringer med storesøsters (22mdr)...
13. april 2025 | Opdragelse | 22 mdr.
Håndtering af selvstændighedsalder og aftenputninger
Kære Helen Jeg skriver til dig igen om vores datter på 22 måneder, som i...
10. april 2025 | Opdragelse | 22 mdr.
Reaktion på at være blevet storesøster
Kære Helen Jeg skriver til dig igen om min datter på 22mdr som er blevet...
4. april 2025 | Sovevaner | 22 mdr.
Opfølgning på opvågninger om natten - 22mdr
Kære Helen Tak for dit svar vedr. mit brev om min datters opvågninger....
Viden om børn:
Børnemad
De første måneder at barnets liv kalder man for mælkeperioden, da barnets mad udelukkende består af mælk. Barnet ernæres her enten af modermælk eller af modermælkserstatning. Når barnet er mellem 4-6 mdr kan barnet begynde at få lidt skemad.
Den periode som afløser mælkeperioden kaldes overgangsperioden. Den varer til barnet er ca. 9 mdr gammelt. Det er overgangen fra flydende mad, til mad med struktur og klumper til mere og mere bid og mad i stykker, til at barnet kan spise mere...
Sutteflaske
For børn der ikke ammes er det vigtigt at man køber en ordentlig sutteflaske. Flasken skal passe til barnet og barnets evne til at sutte.
Det anbefales at man lader barnet "arbejde lidt for føden". Det vil sige at hullet i sutten ikke skal være for stort. Det at barnet skal bruge kræfter på at sutte er vigtigt for kæbernes og tændernes udvikling. Desuden er der en risiko for at barnet kan få ondt i maven, hvis det får maden for hurtigt.
Sutteflaske-sutterne findes...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.