Annonce

Annonce

Brev:

Udfordringer med at smide bleen


13. oktober 2020

Kategori:
Alder:
2 år, 5 mdr.

Udfordringer med at smide bleen

Hej Helen,

Det er længe siden jeg sidst har haft brug for dine råd og tanker, så først lige en kort opdatering på mit barn.

Min yngste er nu 2,5 år, han er rigtig godt med udviklingsmæssigt, han taler, leger, spiser og sover godt.

I juleferien smed hans storebror bleen og det har været en meget interessant proces for ham og i den efterfølgende periode gik han ofte på toilettet (med ble på). Derfor valgte vi i sommerferien at prøve at tage bleen af ham, det gik rigtig godt og efter tre ugers sommerferie havde han meget få uheld. Han nåede at smide bleen både til lur og nat i denne korte periode (udelukkende fordi hans bleer var tørre når han stod op).

Da han kommer tilbage til vuggestuen skal han starte op uden sin storebror (for første gang går de i hvert sit hus) og det blev han tydeligt påvirket af. Derfor havde han en stor stigning antal af uheld.
Vi har snakket med vuggestuen her om og set tiden an. Efter to-tre uger uden storebror i vuggestuen, var han igen glad for at blive afleveret og havde fundet nogle nye legekammerater. Endda også en der var i proces med at blive renlig.

Nu er det knap 10 uger siden han startede op efter sommerferien, og jeg synes det er helt okay at han har haft en stigning i uheld i forbindelse med hans helt nye hverdag. Udfordringen er at vi endnu ikke har set et fald i antal uheld - næsten nærmere en stigning.

Han har nu 2-4 uheld i vuggestuen og 0-2 uheld hjemme (ofte et af dem om natten - og her skal det siges at vi selv kan gøre en indsats, det har ikke tidligere været nødvendigt at have ham oppe om natten og tisse, men han sover 19-6-30, så det er jo fair nok hvis han har behov for at tisse en gang om natten i en periode).

Vuggestuen har nu italesat at de gerne vil have at han får bleen på igen. Jeg blev rigtig ked af det da jeg fik beskeden, da jeg selv synes det er et nederlag for ham. Han har været så stolt over at han ikke gik med ble og har sagt ofte at han var blevet en stor dreng.

De ...


Annonce

... fortæller de ser han bliver meget ked af det når han har uheld, at han gør sig selv mere lille/baby - deres reaktion kommer fordi han ikke selv vil hjælpe med at tage tøj på og derfor bekymre det dem om det "spreder sig" og kommer til at gå ud over hans selvværd.

Vuggestuen nævner også at det kan være muligt at snakke med lægen om det da der jo også kan være nogle psykologiske ting der gør det svært (de nævner det ikke som en konkret ting, mere pædagogen "tømte" bare hovedet for ideer, da hun godt kunne mærke jeg ikke var begejstret for at give ham ble på.)

Det er virkelig en frygtelig besked at få som mor - og det gør ondt at skrive.
Jeg har sagt jeg er nød til at snakke med min mand inden jeg svarer - jeg ville også gerne have snakket med hans sundhedsplejerske, men hun er selvfølgelig på ferie.

Nu ved jeg slet ikke hvad jeg skal gøre. Som jeg ser det er der nogle forskellige løsninger:

1: Følge vuggestuens anbefaling. De anbefaler en Up-and-Go ble så han kan fortsætte med at få på toilet, men på den måde ikke har nogen uheld

2: Delvist følge vuggestuen, give ham ble på i vuggestuen men ikke der hjemme

3: Bleen på når han er udenfor. Jeg tænker det bliver endnu mere svært at mærke når man er ude og der er koldt.

4: Vi har mulighed for at give ham en uge hjemme med os, hvor der kan være ekstra ro og tid til at øve. Vi ville i såfald starte med at give ham 2-3hyggedage uden tøj på, da det er der hvor han er bedst til at nå på toilettet.

For efterfølgende at øve at have bukser på, øve at lege ude i haven og nå ind på toilettet. Til sidst give ham nogle korte opstartsdage i ugen efter, så han måske kan få nogle flere succesfyldte dage.

Jeg bekymre mig for om han falder tilbage i samme rytme som han er i nu, når han kommer tilbage. Jeg ville blive frygtelig ked af det, hvis han føler han fejler igen når han kommer tilbage.

5: Belønning ved hjælp af klistermærker

Jeg håber du vil give mig dine tanker, store som små.

Med venlig hilsen
K

Læs Helens svar »



Annoncer

Sponsorerede artikler

Gør pusletid til hyggetid - med naturlig pleje fra Olívy

En ren ble er det primære formål, når ens baby bliver lagt til rette på puslepladsen. Men faktisk er pusletiden meget mere end blot en praktisk opgave. Det er en unik mulighed for at styrke båndet til dit barn, stimulere sanserne og skabe tryghed. En god pusleoplevelse handler ikke kun om ...

Læs mere her



Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

10. april 2025 | Sovevaner | 2 år, 7 mdr.

Overgang ud af tremmeseng

Kære Helen. Vi søger råd til at få putning til at fungere. Vi har pga....

Læs hele brevet og Helens svar


11. januar 2025 | Sovevaner | 2 år, 6 mdr.

2.5 år og søvnens tigerspring

Kære Helen Det er ved at være et stykke tid siden sidst, men nu er jeg...

Læs hele brevet og Helens svar


12. december 2024 | Renlighed | 2 år, 9 mdr.

Nervøs for potte

Kære Helen Endnu engang kunne jeg godt tænke mig at høre dine tanker om en...

Læs hele brevet og Helens svar


10. december 2024 | Opdragelse | 2 år, 2 mdr.

Sur 2-årig

Hej Helen, Nu skriver jeg i desperation til dig igen :-) Vi er...

Læs hele brevet og Helens svar


5. december 2024 | Opdragelse | 2 år, 9 mdr.

Hård ved lillebror

Hej Helen Her går det efterhånden rigtig godt med at være blevet...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Suttebehov

Alle nyfødte fødes med en sutterefleks, der både giver dem tryghed og mad og dermed er en livsnødvendig refleks.

Et meget fortidlig født barn kan godt mangle sutterefleks, men det vil ofte være en af de første reflekser man ser hos barnet.

Nogle børn har et stort suttebehov og her kan sundhedsplejersken anbafale at man giver barnet en sut. Andre børn bruger deres sutterefleks ved brystet og foretrækker dette fremfor en "narresut". I princippet skal det lille barn...

Læs mere i Babylex

Portionsstørrelse børn

Det er meget forskelligt, hvor meget det enkelte barn spiser. Nogle børn spiser meget, og andre børn spiser mindre. Der er også forskel på børns appetit, som kan svinge alt efter tidspunktet på dagen.

Børn skal have lov til at regulere deres behov for mad. Det lille barn skal have lov til at die ved brystet, når det viser behov, og børn der får flaske, skal på samme måde have lov til at selvregulere. Barnet må ikke presses til at tømme hele flasken - og omvendt - hvis barnet...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce


Det siger medlemmerne ...

Hej Helen ...

Jeg ville bare blot meddele dig, at det går så godt i øjeblikket at jeg næsten ikke kan få armene ned..

Jeg gik jo rundt og tumlede med tanker om at min datter "kørte" på mig osv.. Men du fortalte mig at hendes humør skifter rigtig hurtigt og at lige netop hendes alder / denne såkaldt selvstændighedsfase gør at det kan være svært for både forældre og barn..

Jeg tror, at fordi jeg er blevet opmærksom på det, så tager jeg det ikke mere personligt og det gør at jeg ikke bliver ked af det mere..

Hvor er det dog dejligt at der også er nogle perioder der faktisk går godt..

Jeg er sikker på at der ligger udfordringer der ude i fremtiden som venter på os, men dem kan jeg ikke komme udenom..

Så rigtig mange tak herfra Helen..
HVOR HAVDE DU DOG RET!!!!!!!!!!!!!

Med venlig hilsen
M´s Mor


Annonce