Brev:
Sove i egen seng - 2 år, 8 mdr.
Hej Helen :-)
Nu har vi igen brug for et råd, denne gang i forhold til vores datters søvn.
Mille er 2 år, bliver 3 til december. Hun har astmatisk bronkitis, og har derfor været rigtig meget syg i hendes korte liv. Vi har derfor kodet problematikken lidt sammen med alt den sygdom som har været.
Hun er dog vokset lidt fra det, og bliver ikke så ofte ramt mere, heldigvis ❤️
Sagen er den, at Mille fint falder i søvn på sit eget værelse, i juniorseng. Hun er for nyligt stoppet med at sove lur, så puttetiden varier lidt mellem 18:15-19:30 lige for tiden, alt efter hvor træt hun er. Men det er aldrig et problem at putte, hun får sin sut og bamse, vi synger og sidder ved hende i 5 min. og siger så godnat. De fleste dage sover hun allerede inden for de 5 min. Og andre dage kan hun finde på at komme ud, dog maks. 2 gange.
Men hun har rigtig mange opvågninger, hvor hun vågner og er ked af det, de første par gange når vi kommer ind, så sidder hun op, og sover halvt, og vi kan så få hende beroliget og lagt ned igen.
Men efter et par gange på den måde, så er hun rigtig ked af det, og vil kun sove inde i vores seng, hvilket hun altid har ...
... fået lov til. Men hun ligger simpelthen så uroligt om natten, og i takt med at hun jo er blevet større, så gør det bare at hverken mig eller far sover ordentligt når hun ligger der, og det er efterhånden hårdt.
Vi har forsøgt at købe en ekstra juniorseng som står i vores soveværelse, men det vil hun slet ikke, hun vil kun være ved os.
Vi har også sådan en foldemadras på hendes værelse, så vi kan ligge det lidt, men der vågner hun også kort tid efter vi er gået i seng igen.
Vi ved simpelthen ikke hvad vi skal gøre, for hun skal jo ikke være utryg på eget værelse, og det virker hun heller ikke til at være, pånær lige om natten.
Nogle gange virker det som om at hun har nightterror, hvor hun er helt ude af den i et stykke tid, selvom hun kommer ind til os, men det er ikke så tit, så vi har ikke fornemmelse af at det er det der sker hver dag.
Til november får vi en lillebror, og jeg tror også at jeg i den forbindelse gerne snart vil have at hun lære at sove igennem på eget værelse, så vi alle sammen får en mere rolig nat, og hun heller ikke skal vågne hele tiden af amning og bleskift til den tid ❤️
Har du nogle gode råd? 🙏
Annoncer
Sponsorerede artikler
Gråd går lige i hjertet – og helt ind i nervesystemet
Alle forældre kender det. Den hjerteskærende babygråd, der ikke bare larmer i ørene, men også føles fysisk i hele kroppen. Gråd er babyers eneste måde at kommunikere på, og et par timers gråd om dagen er helt normalt. Men det gør det ikke nemmere at stå i. Især ikke, når man har prøvet alt – ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
16. april 2025 | Opdragelse | 3 år, 1 mdr.
Hej Helen Min datter på 3 år, er begyndt at være en smule bange om aftenen....
10. april 2025 | Sovevaner | 2 år, 7 mdr.
Kære Helen. Vi søger råd til at få putning til at fungere. Vi har pga....
28. marts 2025 | Opdragelse | 3 år
Børnehave og meget bestemt 3-årig
Kære Helen Jeg har skrevet før om vores familie, og er nu vendt tilbage til...
2. marts 2025 | Opdragelse | 3 år
Hvordan får jeg min datter til at hjælpe til
Hej Helen Jeg kunne rigtig godt tænke mig, at min datter begyndte at hjælpe...
2. marts 2025 | Opdragelse | 3 år, 1 mdr.
Hej Helen. Vi har store problemer med sutten har hjemme og håber du kan...
Viden om børn:
Kræsenhed
Når barnet er kommet i gang med skemaden, så er det meget vigtigt at introducere så meget forskelligt af familiens mad som muligt.
Når barnet først er blevet 1 år, så er appetitten og lysten til at smage noget nyt ikke særlig stor.
Prøv altid at servere det samme for barnet som I selv spiser og se altid ud som om I nyder maden. Lad være med at vise barnet for meget interesse, men lad det spise uden at presse det.
I må respektere at der er noget mad,...
Modermælkserstatning
Modermælkserstatning gives til børn, der ikke ammes eller tilbydes udmalket modermælk - og modermælkserstatning kan gives fra fødslen. Modermælkserstatning er sammensat, så det ligner modermælken mest muligt, og børn udvikler sig og trives rigtig godt på modermælkserstatning.
Modermælkserstatninger har et højere indhold af protein, mineraler og vitaminer, end man ser i modermælk. Det skyldes, at barnet ikke kan optage næringstofferne helt på samme måde. Modermælkserstatning...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.
Det siger medlemmerne ...
Hej Helen!
Tusind tak for dit tip om "drilleblæren" og "drillenumsen". Det var lige i øjet!
Pludselig blev af-med-ble et projekt, som vores datter kunne forholde sig til og føle sig som en del af. Lige fra den håbefulde: "Vi skal nok få krammet på den drilleblære, ikk?" til den lettere truende: "Jeg har sagt til drillenumsen, at hvis den ikke opfører sig ordenligt, så ringer jeg til politiet, også kommer den i fængsel".
Så nu er hun uden ble (om dagen) og siger fint til selv og overholder de faste toilettider - om morgenen og aftenen og efter måltider - uden (ret meget) brok.
Tak for hjælpen. Det er stor lettelse for os ikke at skulle skændes med hende om den åndssvage ble.
Venlig hilsen
Helt Utrolig Lettet