Brev:
Søvn og rutiner - 3 mdr.
Hej Helen
Jeg vil spørge lidt til søvn, rutiner og om jeg overser noget...
Først må jeg fortælle at jeg selv sover ret dårlig og altid har gjort det. Jeg sover let, vågner ved lys og lyde og drømmer.. måske netop derfor, er det vigtigt for mig, at søvnen fungerer for min søn.
Som det er lige nu får han en flaske ved 19-20 tiden og så sover han ved 21 tiden. Så melder han sig igen ca kl 1 og kl 5-6 stykker. Han sover igennem begge flasker og vi sover til ved 9 tiden.
Jeg bruger gerne en times tid på hver flaske om natten, og bruger meget tid på at få bøvset af. Ikke altid lykkedes det. Han kan godt ligge uroligt om natten (sådan oplever jeg det - jeg registrerer også alt) og nogen gange er det en prut, nogen gange står jeg op og ser om han kan bøvse mere, især hvis han ikke fik bøvset ved sidste flaske.
Ved 7-8 tiden kan han godt blive lidt urolig igen og ville nok vågne, hvis ikke det var fordi jeg tog ham ...
... over på min mave. Jeg har simpelthen bruge for den eller, hvis jeg er heldig, de 2 timers ekstra søvn for jeg kan ikke sove lur om dagen. Så selvom han faktisk sover 12 timer, kan jeg godt nogen gange kun få 3 x 2 timer..
Jeg er begyndt at gå i seng, når han er lagt ved 21/21:30 tiden, men det giver selvfølgelig ikke min mand og jeg, meget voksen tid.
Så var det ideelt så sov ham måske fra 19-7 og jeg sov bedre! Men jeg er egentlig bare i tvivl om, om jeg kan forvente mere af han nu.. om det kommer senere eller om jeg skal søge en anden rutine.. som det er lige nu, så hvis han falder i søvn før kl 20, så vågner han efter 30 min og bliver hurtigt urolig og græder og han faktisk gøre det i op til 2 timer, den ene gang? Så, bør jeg gøre noget anderledes? Kan jeg forvente andet? Skal jeg bare gøre det sådan for MIN søvn eller hvad..
Jeg håber du forstår min mening med brevet og min tvivl
Med venlig hilsen
Louise
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
13. april 2025 | Sovevaner | 3 mdr.
Kære Helen Jeg har nu forsøgt at bruge nogle af dine råd ift min datter på...
4. april 2025 | Sovevaner | 2 mdr.
Hej Helen Tak for dit svar til mit brev “Dårlig dagssøvn 2mdr”. Du har...
1. april 2025 | Sovevaner | 2 mdr.
Kære Helen Jeg har en datter på 11 uger, som har meget svært ved at sove....
22. marts 2025 | Sovevaner | 2 mdr.
Kære Helen. Uanset hvornår vi lægger vores søn, vågner han HVER nat mellem 3...
8. marts 2025 | Sovevaner | 2 mdr.
Lang eftermiddagslur - kortere søvnstræk om natten
Hej Helen. Vores søn på 2 måneder sover i løbet af dagen lure på 1-2 timer,...
Viden om børn:
Vegetar og veganer
Lever du vegetarisk og spiser du varieret, så vil du sædvanligvis få tilstrækkeligt med protein og andre næringsstoffer - også selvom du f.eks. ammer. Jo flere fødevarer du udelukker fra kosten, jo større er risikoen for fejlernæring, og hvis du f.eks. ikke spiser æg, mælkeprodukter og andre produkter fra dyr, kan det få betydning for dit barn.
Børn, der ernæres vegetarisk eller vegansk med ingen eller sparsom brug af mælkeprodukter og æg, skal ammes eller have...
Barnløshed
De fleste par har en naturlig forventning om blive forældre på et tidspunkt. Men for nogle sker det dog ikke bare af sig selv.
Hvis man som par forsøger at blive gravide gennem et år, uden at de lykkes, så betragtes det som ufrivilligt barnløshed. Statistikken siger, at ca 80 % vil bliv gravide i løbet af et år.
Årsagerne til at man ikke bliver gravid kan være rigtig mange og det tager tid at finde frem til den rigtige behandling for det enkelte par. Derudover er...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.