Svar: Fra 2 til 1 lur, må man hjælpe til?
Kære Mette
Tak for dit brev :)
Det vil være bedst, hvis I kan undgå at vække jeres dreng fra hans lur og i stedet se, om I kan rykke tidspunktet for denne lur, så han gradvist kommer til at sove sin længere lur lidt senere.. Det er helt naturligt, at han ikke kan nøjes med en lur dagligt, hvis denne lur ligger allerede kl 10 om formiddagen.. så hvis den kan rykkes og på sigt ligge senere, vil det hænge bedre sammen for både jer og ham. På den måde vil han kunne undgå at falde omkuld kl 18, sove 2. lur der og gå sent i seng, men vil kunne få et puttetidspunkt, som passer bedre ind i den rytme, som I ønsker...
Tidspunktet for hans lur afhænger naturligt også af, hvornår han står op - og tidspunktet for hvornår han står op, afhænger naturligt af hvornår han er gået i seng, og hvordan hele dagens rytme er.. Lige nu er der tale om en overgangsperiode, hvor I er nødt til at være lidt fleksible. Og her kan I faktisk nogle gange med held udnytte, at han nogle ...
... dage har brug for den lange lur først på dagen og derfor sover en powernap, sidst på dagen. Det vil naturligt gøre, at han går senere i seng og I kan så udnytte den senere rytme til at han måske også starter næste dag senere og på den måde vil det blive lettere at rykke tidspunktet for hans middagslur. Så han på den måde naturligt kan puttes senere til sin lange lur og derfor også blive puttet i seng efter aftensmaden :)
I kan også forsøge, om han kan tage en powernap omkring mellem kl 16-17. Han kan godt være træt på dette tidspunkt, hvis han er stået op af sin lur allerede kl 12, og på den måde kan I give ham hans 2. lur uden at det påvirker tidspunktet for hans aftensmad. Det vil dog stadig påvirke tidspunktet for putningen om aftenen, som vil komme til at ligge senere, men igen vil det ofte være med til at rykke hele rytmen lidt i den retning, som I på sigt ønsker :)
Jeg håber, at du kan bruge dette lidt videre :)
Rigtig meget held og lykke fortsat!
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om sovevaner:
2. juli 2025 | Sovevaner | 4 mdr.
Hej Helen, Jeg har en dejlig dreng på 4,5 måned. Han er en stor dreng på 9,9...
4. juni 2025 | Sovevaner | 4 år, 2 mdr.
Lange putninger + sover uroligt i mor og fars seng
Hej Helen Tak for dine tidligere svar på vores henvendelser. Dem er vi meget...
23. maj 2025 | Sovevaner | 15 mdr.
Problemer med rytme og dagslure
Kære Helen Vores søn på snart 16 mdr er landet i en meget dårlig søvnrytme....
21. maj 2025 | Sovevaner | 13 mdr.
Kære Helen Vores lille dreng er nu blevet 13 måneder og vågner kun 0-2 gange...
16. maj 2025 | Sovevaner | 10 mdr.
Hej Helen, Min søde datter er startet i dagpleje her d 1 maj. Indkøringen er...
Viden om børn:
Barnevogn
Når I skal købe en barnevogn er det vigtigt at I gør jer klart, hvad vognen hovedsageligt skal bruges til.
Skal den mest stå på altanen, eller skal den bruges til at gå lange ture med. Skal den kunne bæres op og ned ad trapper? Og skal den kunne være i bilens bagagerum?
Det er også vigtigt at tænke på årstiden. Både sommer, men især om vinteren, er det vigtigt at både kassen og kalechen er vandtæt. Om vinteren er det vigtigt, at både sider og bund er godt...
Epiduralblokade ved fødsel
En epiduralblokade bruges til fødende kvinder, når man ønsker at smertelindre dem fuldstændig under f.eks. udvidelsesfasen, hvorefter man så kan trappe bedøvelsen ned, og den fødende kan presse sit barn ud. Det kaldes også en rygmarvsbedøvelse.
Man har på danske fødesteder idag mulighed for at få en "walking epidual", hvor den fødende har mulighed for at bevæge sig lidt mere. Den tager toppen af smerterne, men er ikke så kraftigt bedøvende, som en egentlig epiduralblokade er.
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.
Det siger medlemmerne ...
Kære Helen
Tak for dit svar omkring min søns sovevaner.
Jeg startede med at skære natamningen helt væk, og så var der kun godnattåren tilbage, den virkede han pludselig ikke så interesseret i så den blev også droppet, og helt uden drama og gråd;-)
Nu kunne jeg så få ham til at falde i søvn uden at være helt tæt på mig, men han ville stadig ikke ned i tremmesengen i vågen tilstand.
Jeg læste så at du havde rådet andre til at tage den ene side af sengen, da nogle børn følte sig indespærret.... og hold da k... det gjorde en forskel!!
Dels falder han i søvn glad og tilfreds i sin egen seng, derudover sover han bedre og længere tid i hans egen seng (han kommer stadig ind til os om natten). Han går oven i købet selv ind og lægger sig i sengen når det er sove tid!
Tak fra Rikke, mor til dreng på 16 måneder