Annonce

Annonce

Brev:

8 måneder og urolig nattesøvn


21. januar 2020

Kategori:
Alder:
8 mdr.

8 måneder og urolig nattesøvn

Hej Helen,

Nu skriver jeg igen om min datters søvn. Jeg håber du kan give mig nogle nye perspektiver og måske nogle gode råd jeg ikke har prøvet endnu.

Nu er hun blevet 8 måneder og hun sover stadig meget dårligt om natten. Først skal det siges at hun er glad og tilfreds om dagen. Hun vokser som hun skal, trives og spiser fint med mad. Hun spiser nu morgenmad, frokost, middagsmad og aftensmad. Nogen gange får hun også formiddagsmad , men kun hvis vi kan nå det inden hun skal sove sin første lur. Hun ammes stadig inden hver lur om dagen og til natten. Hun sover 3 lurer om dagen, da de typisk kun varer 1-1,5 time og hun bliver træt efter 2-2,5 time.

Om natten sover hun ved siden af mig.
Mit dilemma er, at hun stadig vågner (ifølge mig) alt for mange gange om natten. Her får du en typisk nat med ca tidspunkter:

18.30: putteritualer starter; dæmpet lys, leg, nattøj på, børste tænder, synge i sangbog, i seng.
19.30: i seng og ammes
20.00: falder endelig i søvn
23.00: vågner (ammes og sover igen)
00.10: vågner (Jeg prøver med stillingsskift, sut, nusse, flaske med vand og til sidst bryst hvis det andet ikke virker)
02.15: vågner og er frisk (jeg prøver med ovenstående igen og prøver at lade hende ligge for sig selv)
02.45: stadig vågen, hun ligger og vender og drejer sig, om på maven og tilbage igen. Jeg prøver at wrappe hende ind og amme siddende. Så ned i sengen igen, nusse og ligge på siden. Jeg tror hun falder i søvn…
03.15: stadig vågen. Hun wrappes på ny og vugges af mig eller sin far til hun falder i søvn eller brokker sig. Hvis hun brokker sig kommer hun til brystet igen liggende.
03.45: sover endelig.
04.45: vågner, får bryst og falder i søvn
05.50: vågner, får bryst og falder i ...


Annonce

... søvn
07.00: vågner og vi står op.

Hun brokker sig lidt når hun vågner om natten.

Vi har prøvet alt muligt lige fra at, jeg sover i stuen (hun blev meget ulykkelig da hun fandt ud af at jeg ikke lå ved siden af hende, så det har vi ikke prøvet siden) til sovepose til indendørs brug for at give hende en tryg fornemmelse. Den bryder hun sig ikke om. Vi har ligeledes forsøgt med aftengrød. Hun vil lige med nød og næppe spise 3 skefulde. Det er som om at KUN brystet virker, men kun nogle gange om natten.

Vi er lige begyndt på at introducere en sutteflaske med vand om natten, med henblik på at hun på sigt finder det kedeligt at vågne op.

Hun har haft enkelte perioder hvor hun i 2-4 dage sover fantastisk om natten (3-4 timer i træk af 2 omgange).

I løbet af dagen prøver jeg, at få leget og tumlet, spist godt, være ude, nusse og være tæt. Med andre ord, jeg synes virkelig jeg prøver at gøre det der normalt virker (ifølge bøgerne ihvertfald).

Om dagen skal hun enten vugges i armene, nusses i panden eller trilles i barnevognen for at falde i søvn og hun sover alle sine lurer udenfor.

Hvorfor sover hun så dårligt? Og hvorfor vågner hun og er så frisk i al for lang tid om natten? Hvordan kan jeg hjælpe min datter til at få mere ro og en bedre nattesøvn? Bør hun blive tjekket af vores læge eller en kiropraktor?

Jeg ved godt at hun udvikler sig rigtig meget motorisk for tiden og at det kan give en masse uro, samtidig med at hun er i gang med et spring og måske også har lidt separationsangst. Jeg bliver bare så ked af det på hendes vegne når hun vågner igen og igen og er tydelig træt. Og så er det også lidt hårdt for mig. Hvis hun bare kunne sove en lille smule bedre ville vi alle være gladere 😊

Hilsen

Læs Helens svar »



Annoncer

Sponsorerede artikler

Gråd går lige i hjertet – og helt ind i nervesystemet

Alle forældre kender det. Den hjerteskærende babygråd, der ikke bare larmer i ørene, men også føles fysisk i hele kroppen. Gråd er babyers eneste måde at kommunikere på, og et par timers gråd om dagen er helt normalt. Men det gør det ikke nemmere at stå i. Især ikke, når man har prøvet alt – ...

Læs mere her



Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

2. juli 2025 | Diverse | 7 mdr.

Varme i barnevogn

Hej Helen Her kommer så spørgsmål nummer 2: Hvordan er det med...

Læs hele brevet og Helens svar


2. juli 2025 | Kost og ernæring | 7 mdr.

Jordbær til baby

Hej Helen Tak for din brevkasse :) Jeg har to spørgsmål i dag, men sender...

Læs hele brevet og Helens svar


16. maj 2025 | Sovevaner | 10 mdr.

Lure i dagplejen

Hej Helen, Min søde datter er startet i dagpleje her d 1 maj. Indkøringen er...

Læs hele brevet og Helens svar


14. maj 2025 | Sovevaner | 10 mdr.

Svær søvnmangel pga mange opvågninger

Kære Helen Min datter er netop blevet 10 måneder og jeg skriver til dig for...

Læs hele brevet og Helens svar


7. maj 2025 | Udvikling | 9 mdr.

Har vi sprunget seperationsangsten over?

Kære Helen. Kort efter fødslen blev vores datter lagt hos far for at få...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Omega-3 til gravide

Omega-3 fedtsyrer er sunde fedtsyrer, som især findes i fede fisk.

Omega-3 er meget vigtigt for udviklingen af fosterets og spædbarnets nervesystem og hjerne, synssansen og de kognitive færdigheder (indlæringsevne og hukommelse).

Derudover viser undersøgelser at Omega-3 har betydning for om graviditeten opnår normal længde og om barnet har en normal fødselsvægt.

Hvis du spiser 200-300 g. fisk om ugen, så er fedtsyrerne altid tilgængelige for dit...

Læs mere i Babylex

Erstatning - modermælk

Hvis du ikke ammer dit barn, eller hvis du ønsker at supplere din amning med mælk, så er det meget vigtigt, at du giver dit barn modermælkserstatning. Barnet må ikke få almindelig komælk at drikke, før det er 12 måneder gammel.

Modermælkserstatning kan gives fra fødslen. Det er af høj kvalitet, der er store krav til produceringen og sammensætningen af modermælkserstatning, og børn der får modermælkserstatning vokser og trives rigtig godt. Modermælkserstatning forhandles som...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om dit barns udvikling. Bogen er propfyldt med nyttig viden for alle forældre!

Det siger medlemmerne ...

Hej Helen

Tusind tak for dit svar sidste gang med søvn-fase-skift-problemer. Tænk engang - det virker! Og nu har vi bøvlet i en hel måned med en træt lille pige, så det er bare så skønt at kunne lulle hende i søvn på en god måde. Plus - at du skrev det med perronen og sovetoget.

Tak,
fra forældrene til pige på 6 måneder


Annonce